Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den roky mám problémy se zrakem. Dostalo se to do takového stádia že mám silné zrnění před očima. A oči neuvěřitelně bolí a slzí. Zrak se postupem let zhoršuje a doktoři to neřeší. Nedávno jsem byl na VEP vyšetření (vyšetření zrakové dráhy)A tam mám další zhoršení. Jsem zoufalý na řízení auta vidím dobře, ale čtění je peklo.Do toho oči stále bolí a levé oko jakoby začalo ochrnovat a nemohu s ním ani pořádně mrknout.Jsem unavený a ve stresu z toho jak se to postupem času horší a nikdo mě nelečí. ![]()
Nemůže to být visual snow? Bohužel se to myslím neléčí. Na FB je i skupina.
Na neurologii jsem byl. Poslal mě na oční z očního na neurologii. A takhle dokola. Jediný kdy se kdy něco našlo byli vepy. Jinak všechno čístý. O visual snow vím. Ale tohle mi nepřijde jak visual snow.Je to jako kdyby mi odumírali nervi za očima. Dioptrie mám stejny, ale mám problem se zaostřováním bez brýli, Bolesti hlavy i očí. Hůř se čte. A levé oko je horší a cítím tlak i když ho chci jen přivřít. Plus tinnitus, ale ten můžu mít z mladí z mp3ky to nemusí souviset.
Zkus se dostat na vyšší pracoviště, na neurologii a oční, někam na kliniku, do nějaké fakultní nemocnice. Tam bývají lékaři, kteří víc ví. Nějaké testy třeba na RS ti dělali?
Ma @Okta Magnetickou rezonanci jsem měl čistou. Já bych si tak přál aby mi RS našli nebo cokoliv. Aspoň bych věděl na čem jsem.
Ten stav (i neřešení) chápu, že se děje.
Mám dvojité vidění na krátkou a střední vzdálenost, částečně patologické hodnoty zrakového nervu (určité úseky), na vepu také něco lehce mimo.
Další neuro problémy, RS snad po patnácti letech vyloučili, ale mám pozitivní autoimunitu stejně let zatím bez konkrétního onemocnění.
Oční říká, že je to něco autoimunitní a doporučoval řešení po neurologovi, ti neřeší - jelikož lumbálku udělali pár měsíců před nálezem na očním CT, takže problému očí nevěnují pozornost. Takhle přežívám několik let.
Jednou nastalo zlepšení při užívání konkrétní léku z betablokátorů, ale měla jsem na něj alergickou reakci.
Tak to je mi líto, ale přesně neurologové to neřeší. Vůbec. U mě je zase nějaka infekce mám vyší sedimentaci a CRP