Ukončení neschopnosti covid

999
3.12.21 11:29

Ukonceni neschopnosti covid

Ahoj, mate ted nekdo zkusenost s tim ze vam praktik po 14 denni izolaci odmitl ukoncit neschopenku, podminuje dalsi PCR. Co kdyz bude pozitivni? To me zas ceka 14 dni a trasovani? Me uz normalne klepne, jsme doma 3 tydny a uz tyden bez priznaku..

Moc dekuju, manzelovi normalne ukoncili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31287
3.12.21 11:46

Doktor by ti měl neschopenku po 14 dnech izolace normálně ukončit (pokud máš aspoň 3 dny bez příznaků).
Oficiálně nový PCR není potřeba, zeptala bych se lékaře, proč to chce, když se to nevyžaduje (pokud nemáš potvrzenou mutaci např.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
3.12.21 11:50

@Xmichaelah Proč to chce nevím, ale u nás to takto chtěla hygiena (zrovna tu začínala delta) a info od hygieny bylo, že pokud bude test pozitivní, tak se izolace prodlužuje o týden, ale už se nic dalšího neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
3.12.21 11:51

@Mar__tanka1983 to jsem se ptala, pry si nelajzne abych to roznasela…. Rikala jsem mu ze jsem se ptala na hygiene a pod, poslal me do haje a pokud nedodam negativni pcr mam smulu.. v praci se dost divili a mam pocit ze vypadam ze se mi zpet nechce … :,( nn mutaci nemam nebo o ni nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
3.12.21 11:57

@j.a.n.i1 ja mam obavu ze on me bude honit do konce mych dnu na pcr 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69000
3.12.21 12:04

Velmi pravděpodobně pozitivní bude, což ale neznamená, že jsi ještě infekční. Oficiální stanovisko je 14 dní, z toho min. 3 dny bez příznaků. To takhle přistupuje ke všem svým covid pacientům? Jestli ano, fakt bych to viděla na nějakou stížnost.
Jinak ono tu deltu dost pravděpodobně máš, už tady hodně převládá, největší haló kolem ní bylo na začátku, ale pak prostě prodloužili karanténu z 10 na 14 dní. U nás ve škole profrčela delta (potvrzeno) a po 14 dnech šly do školy všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
3.12.21 12:07

@ugluk no to mi prave rekla i dr manzela, ze pozitivni muzu byt takhle jeste treba mesic :( ja vubec nevim, pry tohle je jejich postup a nzdar, nema cas se se mnou bavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69000
3.12.21 12:17

Takže až bude jejich postup, že v rámci bezpečnosti si karanténu hromadně prodlouží na měsíc, tak to taky bude OK? Promiň, asi víc neporadím, s covid linkou mám zkušenost, že si ta doporučení asi losují a tam ti nezařídí nic, asi bych to hnala přímo přes hygienu, že pan doktor si to vykládá po svém, jestli na něj nemůžou udělat bububu. Jinak bych doktora změnila a možná by to pro mě byl jeden z mála případů, kdy bych ten PCR záměrně zfalšovala :oops: Držím palce! Ale stejně se divím, že si ještě nikdo jiný nestěžoval, vždyť je to na palici. Když loni na jaře vyžadovali negativní PCR k ukončení izolace, lidi jim v ní tvrdli klidně dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
3.12.21 12:25

@ugluk no pockam na pcr, na tom uz jsem byla, protoze to trvalo posledne 3 dny, pokud bude negativni pujdu normalne v pondeli do prace, pokud ne, budu muset rozjet patracku po hygienach a pod.. jako ja poctive vse drzela, se vsema komunikovala ale uz mi dochazej nervy a chut… dr urcite po tomhle zmenim, protoze me behem tech tri tydnu vytocil asi 2 x a tohle byla posledni kapka… jeste jsem normalne rikala, ze pokud mi to vyjde pozitivne a neukonci mi karantenu, budu chtit do prace nejaky papir, at vidi, ze ja jsem do ty prace chtela a on si jede mimo postupy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
3.12.21 12:27

@ugluk jinak si myslim, ze pan dr je tady v jednom centru pro duchodce… :( tim vubec nesnizuju jeho kvality, jen jsem jineho nemohla sehnat tenkrat, on me vzal… ale myslim ze prevazna cast klientu je od nich z pecovatelaku, takze stiznosti asi nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
3.12.21 13:20
@Xmichaelah píše:
Ahoj, mate ted nekdo zkusenost s tim ze vam praktik po 14 denni izolaci odmitl ukoncit neschopenku, podminuje dalsi PCR. Co kdyz bude pozitivni? To me zas ceka 14 dni a trasovani? Me uz normalne klepne, jsme doma 3 tydny a uz tyden bez priznaku..Moc dekuju, manzelovi normalne ukoncili..

je to špatně, izolace se ukončuje po 14 dnech, pokud je pacient 3 dny bez příznaků. Leda že bys měla nějakou vzácnou mutaci. Jeden čas to platilo pro brazilskou a jihoafrickou mutaci. Chvíli i pro deltu, ale pro tu to zrušili. Šance že budeš pozitivní je velká a jak s tím tvůj lékař naloží netuším, protože v metodickém pokynu hygieny je jasně napsáno že se ukončuje 14 dní po PRVNÍM pozitivním testu. Takže občas se nějaký pacient nechá otestovat sám třeba po týdnu a stejně mu ukončím izolaci 14 od toho prvního.
Ale bohužel neporadím jak to zařídit u praktického lékaře aby Ti to ukončil správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
3.12.21 13:21

https://koronavirus.mzcr.cz/…im-covid-19/

tady máš kdyžtak správný postup, kdybys to náhodou chtěla nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
3.12.21 13:26

@Lucka1111 Hele a co by se stalo, kdyby se na lekare proste vybodla a sla do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
3.12.21 13:31

@ugluk ona covid linka těžko může volat lékařům a domlouvat jim…

zakladatelko,
panu doktorovi bych poradila si vyhledat aktuální mimořádné opatření, kde se stanovuje izolace. Jenže když přijde na věc, tak se stejně nedohádáš :nevim: :zed: A ještě tě dr. bude mít za „paní chytrou“ :roll:
Nemám bohužel čas ti to najít, číslo z hlavy nevím, za chvíli letím pryč a netuším kdy se dostanu k počítači…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
3.12.21 13:38

Tak mi to nedalo, narychlo jsem vyhledala metodický pokyn KHS: https://www.mzcr.cz/…29112021.pdf

strana čtvrtá, čl. II Ukončení izolace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast