Jak spát při zápalu plic?

536
2.12.21 19:12

Jak spát při zápalu plic?

Ahoj holky, mám asi trochu zvláštní dotaz, ale třeba některá budete mít nějaké rady a tipy. Přítel předevčírem lehl se zápalem plic, samozřejmě jeho lékař to ví a předepsal fortecortin, je to virové. Jenže ten fortecortin ještě úplně nezabral, respektive přes den to jde, že tolik nekašle a nic ho nebolí, tak tak nějak posedává a funguje. Problém je ale v noci. Přítel si stěžuje, že jak upadne do hlubšího spánku, a prohloubí se mu dech, tak ho to probudí, protože přes den se dá dýchat mělce, nebo třeba v nějakém vyhovujícím rytmu, ale v noci to člověk neovlivní… No, takže už dvě noci přítel nespal déle než hodinu, tak nějak přerušovaně a mizerně. Jako chápu, že je to asi normální no, ale přeci jen, nevíte o něčem, co by mohlo trošku pomoct? Poloha, nebo otevřít okno, nebo cokoliv? :D Jo, je to blbost, asi nic nebude nějak zázračně fungovat, ale přesto zkouším, co kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
2.12.21 19:14

V polosedě (nastlat vysoko polštáře). S otevřeným oknem a mokrou osuškou na topení.

Příspěvek upraven 02.12.21 v 19:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
2.12.21 19:15

@Ou děkuji, v polosedě to zkoušel, ale stejně se mu to dělo, zkusím tedy zvlhčovat vzduch :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.12.21 19:19

Jinak zavolejte zístra doktorovi*ce pro nějaký e-recept na něco, co tlumí kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
2.12.21 19:29

@Ou jenže ono ani tak nejde o kašel, spíš o to, že se mu těžko dýchá, saturaci má kolem 94% v klidovém stavu a pravidelně se prostě musí vydýchávat… což ve spaní bohužel pozná tak, že se vzbudí :? Ale teď jsem dala na topení ručník a vystříkala pokoj vodou zkombinovanou s vincentkou tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.12.21 19:33

@Gabiiinka no tak to je bohužel jaksi součást toho zápalu plic. přeju ať to rychle zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
2.12.21 19:34

@Ou děkuju moc, je to humus :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2534
2.12.21 19:34

Mamka byla v nemocnici se zapalem plic a doktori ji nutili spat na brise, ze to nejak ulevuje plicim. Ale nijak jinak overene to nemam, tak nechci pripadne sirit bludy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
2.12.21 19:40

Kolega spal v sedě v křesle, že jinak to nedokázal. Stálo to i tak za prd, ale lepší než vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
2.12.21 19:59

Na břiše ať zkusí.

• Citovat
  • Upravit
2653
2.12.21 20:01
@Gabiiinka píše:
@Ou jenže ono ani tak nejde o kašel, spíš o to, že se mu těžko dýchá, saturaci má kolem 94% v klidovém stavu a pravidelně se prostě musí vydýchávat… což ve spaní bohužel pozná tak, že se vzbudí :? Ale teď jsem dala na topení ručník a vystříkala pokoj vodou zkombinovanou s vincentkou tak uvidíme…

At spi na brichu, vim presne, co myslis…mela jsem to pri covidu. Spat na zadech se nedalo, potad jsem se budila kvuli dechove nedostatecnosti. Nejlepsi je spat na brichu, nebo aspon na boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
2.12.21 20:26

Všem vám moc děkujeme, určitě vyzkouší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.21 20:30
@Gabiiinka píše:

Virové- to bude covid- je očkovaný- byl na pcr? Já bych mu volala sanitku, když je mu takhle zle, tak je to na nemocnici a kyslík.

• Citovat
  • Upravit
536
2.12.21 20:54

No, sanitku už jsem mu právě pro jistotu volala, aby změřili saturaci a tak, praktická v této situaci je nepoužitelná, ta by ho nechala doma s paralenem. převezli ho na rentgen na vyšetření, saturaci naměřili těch 90-94a pak pustili domů, že to není až tak vážné, že si doma lépe odpočine, než v nemocnici. A předepsali léky včetně kodeinu, který to spíš zhoršil, tak teď bere ten fortecortin a běžně dostupné léky na kašel, co má doporučené… covid to není :think: Ale je to teprve druhý den, tak to se to zatím moc nezlepšuje, říkali až po 2-3 dnech a hlídat :nevim: jsem už z toho hotová docela, to se přiznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí