Buspiron - zhoršení stavu

Anonymní
3.12.21 20:07

Buspiron - zhoršení stavu

Ahoj všem.. Potřebuji radu.
3 roky se lecim s panickou poruchou (uzkost) a mám tetanii + jsem si prošla boreliozou. Beru sertralin 200mg, cele 3 roky.. Mezi tím jsem brala i jiné léky na večer. Teď poslední rok, se to semnou tahne. Začala jsem mít pocity nerealnosti takzvanou depresionalizaci.. Za ten rok to dospělo k tomu, že se to zhoršilo natolik, že jsem začala mít strach chodit mezi lidi, ven atak dále.. Vzdycky na mě přijde strach paniky, nemůžu najednou chodit a začne se mi vše mlžit, začnu chodit krive a prestavam vše okolo sebe vnimat.. Jenom sama sebe.. Začnu mít strach ze omdlim a je to v haji.
Zavítala jsem k psychiatricce a vše ji to popsala, tak mi predepsala pregabalin 25mg 3× denně.. To mě zničilo.. Takže za 2 dny jsem tak byla znova.. Musela mi napsat neschopenku do prace.. Předepsala mi Buspiron EGIS 5 mg 3× denně..
Začalo mi být postupem času lepe a lepe a po dvou dnech jsem navysovala na 2× denně a pak na 3× denně + k tomu beru stále ten sertralin..
Jenže po 3 týdnech užívání, se mi opět a zas zhoršil stav. Jako na začátku.. Jenže teď to mám i doma. Když lezim, mám pocit ze se podemnou kroutí postel a když chodím, mám tlak v hlave a necítím nohy. Mám teď poslední dny před menstruaci, kterou bohužel prozivam každý měsíc strašně..Jenže teď je mi tak mizerné jak nikdy, myslite že to má spojitost s tím? Změna hormonu a chování atak dále?.. Bude to moje první menstruace s těmahle léky..
Potom jsem uvažovala, zda jsem si to nezavinila sama, jelikož jsem teď cele 2 dny pila ve velkém, vodu s citronem.. vím ze se grapefruit nesmí míchat, Ale u citronu si nejsem jistá… Budu rada za každý názor či pohled.. Uz jsem fakt v beznadeji.. V pondělí mám kontrolu u psychiatricky a další výměnu léku bych nezvladla. + říkala ze by mě i musela prinejhorsim hospitalizovat.. protože jsem citlivá na veskere léky. A to nechci :’(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2368
3.12.21 21:05

Terapii máte?
Na tetanii zabírá hořčík a vitamín D, který se musí kontrolovat z krve. Limit se nemá překročit. Maximální doporučená denní dávka vit D je 4000IU.
Tu boreliozu máte dořešenou? Kontroly?

Měla byste se připravit na možnost, že budete hospitalizovaná. Namísto hospitalizace anebo po hospitalizaci se dávají lázně (Jeseník, Karlova Studánka, Dolní Lipová), kam asi nebudete schopná jet, dokud se vám lépe nenastaví léky. https://www.priessnitz.cz/

depresionalizace neexistuje, derealizace nebo depersonalizace

Pro „panikáře“ se doporučuje skupinová terapie - docházková v podobě denního stacionáře v místě bydliště, která trvá 3 týdny nebo pobytový terapeutický program v léčebně/na klinice pro úzkostné poruchy 6 - 8 týdnů napr https://www.nudz.cz/…uchy/profil/

Citron by neměl vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.24 14:55

Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz roky používaný přírodní prostředek, funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí