Specializace - sestra

7
30.3.20 09:49

Specializace - sestra

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak probíhají specializace všeobecné sestry. Popřípadě specializace na perioperační sestru. Nijak se v tom totiž neorientuju děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15814
30.3.20 10:42
@barusicee píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak probíhají specializace všeobecné sestry. Popřípadě specializace na perioperační sestru. Nijak se v tom totiž neorientuju děkuji.

já specializaci teprve začala (ne tedy na perioperační sestru), ale teď mi ji zrušili :( jako škoda, dlouho jsem odolávala, ale když jsem tu myšlenku přijala za vlastní, tak jsem se docela začala těšit a teď tohle nadělení tady :-(

ale tak obecně - studium je rozdělené do několika jednotlivých modulů, které se dělí na praktickou a teoretickou část. co jsem měla rozpis já, tak teoretická část měla probíhat týden (nebo dva, podle modulu) v kuse v nemocnici, která kurz organizovala. pak byl asi měsíc-dva na praxi na předem daných odděleních, na kterých bylo potřeba splnit určité odborné výkony v určitém počtu. já pracuju ve fakultce a tuhle praxi jsem si mohla udělat v ní. a pak další modul, další praxe… každý modul je zakončený nějakou zkouškou. co vím od kolegyň, tak ty zkoušky byl jak písemné, tak přes internet, tak ústní a taky bylo potřeba vypracovat písemnou práci… no prostě předem těžko odhadnout, možná byla kombinace všeho. po splnění všech modulů a celé praxe se přihlašuje k atestačním zkouškám a ty jsou ústní a praktické. a provedení se taky liší nemocnice od nemocnice, jedna kolegyně praktické zkoušky dělala v učebně na modelech, jinou vypustili na oddělení mezi živé pacienty :nevim:

vzdělávací program na perioperační péči (co by ses měla teoreticky naučit, jaké výkony bys na praxi měla provádět, na jakých odděleních bys měla praxovat…) včetně doporučené literatury najdeš tady:
 http://www.mzcr.cz/…/Soubor.ashx?…

veškeré další specializace můžeš stáhnout tady:
 http://www.mzcr.cz/…_3082_3.html

pokud si vzdělávání nelékařů na stránkách ministesrtva zdravotnictví prolezeš, tak někde tam najdeš i aktuální otázky k atestačním zkouškám, pro zajímavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.3.20 14:08

@sagina
Děkuji moc. A ještě se zeptám. Ta specializace se platí? Kolik tak orientačně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
30.3.20 14:45
@barusicee píše:
@sagina
Děkuji moc. A ještě se zeptám. Ta specializace se platí? Kolik tak orientačně?

podle situace. jako každopádně se platí, ALE třeba mě ho platí zaměstnavatel. s tím je spojené i to, že mi zaměstnavatel proplácí i hodiny strávené ve škole a na praxi, nemusím si je napracovávat. ale třeba kolegyně si dělala specializaci na vlastní pěst, takže si vše platila sama a studovala ve svém volnu.

cena nevím, asi bude podle oboru. teď za mne zaměstnavatel zaplatil šest tisíc za teorii jednoho modulu (moduly jsou čtyři, ale jsou různě dlouhé, tak předpokládám, že i ta cena bude různá). kolik by platil za ostatní moduly nebo kolik by platil, kdybych praxi nedělala ve své nemocnici, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.3.20 17:38

@sagina
Děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...