Jak děláte dětem špenát?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Špenát
Ahoj, holky,
jak děláte prckovi špenát? Zrovna ho vařím, je sice zmražený, čerstvý jsem v obchodě neobjevila, ale nevím, co tam mám přidat, aby to malé chutnalo. Normálně pro nás dospěláky ho solím, pepřím, dávám jíšku a česnek, ale jak to mám upravit pro malou?
Díky,¨
Andy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My jsme dělali špenát tak jako pro nás - podusit na cibulce, přidat vajíčko a trošku smetany a trošku česneku se solí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podusit na másle, můžeš přidat žloutek a třeba trošku jogurtu na konci nebo UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, od roku jsem ho dělala na cibulce.. přesně jako pro dospělé jen všeho míň
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky.
Já špenát(dělám liostový) povařím, přidám trošku češneku. Potom smíchám s bramborem, masem a zjemním jogurtem. Matýsek se může potom utlouct. Jako po všem, co mu uvaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, někde jsem slyšela, že špenát obsahuje kyselinu šťavelovou, a proto by se do něj mělo přidat mléko, které ji neutralizuje. Přesně ale nevím, co tato kyselina způsoboje - snad váže vápník? Doufám, že tu neplácám hlouposti, když tak mě někdo opravte. Já už každopádně vždy do špenátu dávám mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky
špenát dělám uplně stejně jako nám jen všeho měně ![]()
mě by spíš zajímalo k čemu ho dávat.zmám jen klasiku s masem a knedlikem a s těstovinami a kuřecím masem ![]()
Jouda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My děláme špenát pro Olivku stejný jako nám se smetanou na cibulce. Dávám jí ho do špaget i normálně s bramborem. Taky je dobrý třeba rizoto. Mňam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám špenát stejně jak pro nás.Kupuju mražené listy.Udělám zásmažku,zaliji plnotučným mlíkem,přidám špenát,sůl,česnek,rošlehám vajíčko a když je potřeba tak dohustím.
Dělám s masem a bramborem.Max.když má manžel „divné“chutě tak s bramborovým knedlíkem.
Dana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!
Špenát je výborný s bramborovou kaší a třeba dušeným hovězím masem.
Já ho dělám normálně s trochou česneku, mléka a vajíčkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám špenát úplně jinak, dělám ho takhle i pro nás, akorát přidám česnek, Kristýnce zatím bez.
Nejlepší je nerozmixovaný, ale takový ten trhaný, prodává se běžně mražený.
V troše vodě ho povařím, když už je měkký na jídlo, tak v něm nechám rozpustit tavený sýr - spíš víc než míň (když dělám Kristýnce tak Kiry) a když je potřeba, nakonec trochu zahustím (buď jíška nebo trocha smetany s moukou).
Chutná nám moc a má výrazně příjemnější barvu.
Ten klasický recept znám taky, ale mi děláme pšenát hlavně k těstovinám, nebo jen s bramborem a ta klasika se mi k tomu moc nehodí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já dělám špenát s bramborovými noky (gnocce). Dělám ho klasicky na cibulové jíšce, s trochou mléka a česnekem a naposledy jsem do něj místo vajíčka primíchala cottage cheese a bylo to mňam!
Klára
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jste mě včera navnadily a dělala jsem špenát k večeři:) My moc do ničeho jíšku nedáváme. Včera jsem zkusila ho zahustit instantní jáhlovou kaší ze zdr. výživy, a super, manža nic nepoznal:) Vítkovi jsem odebrala neochucený bokem a rozkvedlala v něm žloutek, nám jsem dochutila později. Jíme ho většinou s bramborem.
K pečenému jehněčímu dělávám br. knedlík a špenát-super kombinace!
Zkoušela jsem i gnocci a těstoviny.
Je pravda, že obsakuje kys. šťavelovou, stejně jako rebarbora či červená řepa, takže je potřeb trochu smetany, jogurtu či mléka.
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když byla Bianka menší tak jsem jí dělala špenát takhle - podusila jsem dva kousky špenátu (používám Bonduelle a on je v takových velkých jakoby peckách) ve vodě, pak jsem zahustila jemnýma ovesnýma vločkama a přidala lžičku UM, někdy žloutek (pokud jsme byli u babi a byl čerstvý). Dávala jsem jí to s bramborem nebo malinkýma těstovinama.
Teď už jí špenát s námi.Já ho dělám takto - zmražený ho dám do hrnce, nechám povolit, přidám trochu vody a dusím až změkne. Vedle si udělám jíšku na cibulce. Jíšku vmíchám, osolím, přidám vejce (taky někdy ne), nechám povařit. Na konec přidám několik stroužků rozmačkaného česneku a asi 2lžíce zakys. smetany.
Jíme nejčastěji zapečený s těstovinami, na palačinkách nebo s bram.knedlíkem. S bramborami ho nemáme moc rádi..
Klaris
- načítám...
- Citovat
- Zmínit