Jak děláte dětem špenát?

135
19.6.06 13:50

Špenát

Ahoj, holky,
jak děláte prckovi špenát? Zrovna ho vařím, je sice zmražený, čerstvý jsem v obchodě neobjevila, ale nevím, co tam mám přidat, aby to malé chutnalo. Normálně pro nás dospěláky ho solím, pepřím, dávám jíšku a česnek, ale jak to mám upravit pro malou?
Díky,¨
 Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
422
19.6.06 13:52

ja ho vetsinou jen podusim na masle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
19.6.06 13:55

My jsme dělali špenát tak jako pro nás - podusit na cibulce, přidat vajíčko a trošku smetany a trošku česneku se solí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
19.6.06 14:05

Podusit na másle, můžeš přidat žloutek a třeba trošku jogurtu na konci nebo UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
19.6.06 14:07

Přesně tak, od roku jsem ho dělala na cibulce.. přesně jako pro dospělé jen všeho míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
19.6.06 14:07

Ahojky.

Já špenát(dělám liostový) povařím, přidám trošku češneku. Potom smíchám s bramborem, masem a zjemním jogurtem. Matýsek se může potom utlouct. Jako po všem, co mu uvaří :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
19.6.06 15:47

ahoj, někde jsem slyšela, že špenát obsahuje kyselinu šťavelovou, a proto by se do něj mělo přidat mléko, které ji neutralizuje. Přesně ale nevím, co tato kyselina způsoboje - snad váže vápník? Doufám, že tu neplácám hlouposti, když tak mě někdo opravte. Já už každopádně vždy do špenátu dávám mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
19.6.06 17:56

Ahojky

špenát dělám uplně stejně jako nám jen všeho měně :)

mě by spíš zajímalo k čemu ho dávat.zmám jen klasiku s masem a knedlikem a s těstovinami a kuřecím masem :oops:

Jouda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
19.6.06 19:19

My děláme špenát pro Olivku stejný jako nám se smetanou na cibulce. Dávám jí ho do špaget i normálně s bramborem. Taky je dobrý třeba rizoto. Mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
19.6.06 22:02

Já dělám špenát stejně jak pro nás.Kupuju mražené listy.Udělám zásmažku,zaliji plnotučným mlíkem,přidám špenát,sůl,česnek,rošlehám vajíčko a když je potřeba tak dohustím.

Dělám s masem a bramborem.Max.když má manžel „divné“chutě tak s bramborovým knedlíkem.

Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.6.06 22:59

Ahoj!

Špenát je výborný s bramborovou kaší a třeba dušeným hovězím masem.

Já ho dělám normálně s trochou česneku, mléka a vajíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
19.6.06 23:34

Já dělám špenát úplně jinak, dělám ho takhle i pro nás, akorát přidám česnek, Kristýnce zatím bez.
Nejlepší je nerozmixovaný, ale takový ten trhaný, prodává se běžně mražený.
V troše vodě ho povařím, když už je měkký na jídlo, tak v něm nechám rozpustit tavený sýr - spíš víc než míň (když dělám Kristýnce tak Kiry) a když je potřeba, nakonec trochu zahustím (buď jíška nebo trocha smetany s moukou).
Chutná nám moc a má výrazně příjemnější barvu.

Ten klasický recept znám taky, ale mi děláme pšenát hlavně k těstovinám, nebo jen s bramborem a ta klasika se mi k tomu moc nehodí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
19.6.06 23:51

Ahoj, já dělám špenát s bramborovými noky (gnocce). Dělám ho klasicky na cibulové jíšce, s trochou mléka a česnekem a naposledy jsem do něj místo vajíčka primíchala cottage cheese a bylo to mňam!
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
20.6.06 06:38

Tak jste mě včera navnadily a dělala jsem špenát k večeři:) My moc do ničeho jíšku nedáváme. Včera jsem zkusila ho zahustit instantní jáhlovou kaší ze zdr. výživy, a super, manža nic nepoznal:) Vítkovi jsem odebrala neochucený bokem a rozkvedlala v něm žloutek, nám jsem dochutila později. Jíme ho většinou s bramborem.
K pečenému jehněčímu dělávám br. knedlík a špenát-super kombinace!
Zkoušela jsem i gnocci a těstoviny.

Je pravda, že obsakuje kys. šťavelovou, stejně jako rebarbora či červená řepa, takže je potřeb trochu smetany, jogurtu či mléka.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
20.6.06 09:12

Když byla Bianka menší tak jsem jí dělala špenát takhle - podusila jsem dva kousky špenátu (používám Bonduelle a on je v takových velkých jakoby peckách) ve vodě, pak jsem zahustila jemnýma ovesnýma vločkama a přidala lžičku UM, někdy žloutek (pokud jsme byli u babi a byl čerstvý). Dávala jsem jí to s bramborem nebo malinkýma těstovinama.

Teď už jí špenát s námi.Já ho dělám takto - zmražený ho dám do hrnce, nechám povolit, přidám trochu vody a dusím až změkne. Vedle si udělám jíšku na cibulce. Jíšku vmíchám, osolím, přidám vejce (taky někdy ne), nechám povařit. Na konec přidám několik stroužků rozmačkaného česneku a asi 2lžíce zakys. smetany.
Jíme nejčastěji zapečený s těstovinami, na palačinkách nebo s bram.knedlíkem. S bramborami ho nemáme moc rádi..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko