od kdy kravské mléko? a nepřevařenou vodu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
od kdy kravské mléko? a nepřevařenou vodu?
ještě jedna otázka..
samozřejmě od babiček slýchám, že nám dělaly krupicovou kaši z mléka a taky jsme živí… atd.
Od kdy můžou děti kravské mléko - kupuju buď čerstvé nebo trvanlivé.
A od kdy mohou dětičky nepřevařovanou vodu z kohoutku?
Ach ty babičky, někdy by zbláznily i vola v brázdě
![]()
díky za rady
ahojky Nenicka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nenicko,
no přežily jsme, ale třeba já mám alergie a exém ![]()
Mléko se myslím extrémně nedoporučuje do 3let, minimálně do roku.
Já se mléko nechystám dávat vůbec, naproi tomu vodu nepřevařuju už půl roku, ale zjišťovala jsem si na vodárnách kvalitu u nás v kohoutku ![]()
babičky by rády viděli kdybycho byly stejné jako ony, ale to prostě nejde ![]()
- Citovat
- Upravit
Leni, s krupičkou bych ještě počkala.
Co se převařování vody týče - no nepřevařuju ji od půl roka věku. Nebo jí mam uvařenou v termosce kvůli tomu, abych ji měla připravenou. Ale že bych ji speciálně kvůli pití převařovala, to ne - a u vás myslím je voda OK.
Kravské mléko - záleží, jste potencionálně ohrožené alergií. Takže na pití dávej určitě ještě nějaký čas UM a zkus to kravské dát do vařeného jídla (puding, kaše apod) a uvidíš, jaká bude reakce. Event teprv pak dej na pití místo UM, ale já osobně bych UM dávala tak do 2let na to pití. Teda tak to mam já - vařim z kravského, ale na pití pořád UM.
Kravské kupuju čerstvé plnotučné.
Gabča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak já vodu stále převařuju ale je to dáno i tím že ji tady nemám dobrou(chuťově).
A mléko (plnotuk,čerstvé)zkouším pomaličku dávat do jídla(omáčky apod.)na pití stále UM.Hodlám ho dávat do roka,pokud malý bude ochotný pít.
Gabka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak to my máme kojeneckou vodu z kohoutku, ale převeřuji jí stále, ikdyž je malé přes dva roky. Je to lepší kvůli stravitelnosti a také vyprchá chlór. Tak mi to radil pán z vodáren, říkal, že převařuje i pro sebe. Jinak UM dávám stále, je super pro dětský mozek, díky své plnotučnosti a také je plné vitamínků. Jsem rozhodnuta jí ho dopřávat dokud mi ho bude pít. Jsem docela proti mléku z krabice.
Sonka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no jo ty babičky ![]()
- já vodu taky už nepřevařuju pěkně dlouho - ale dávám balenou, my máme studnu a nejsem si jista její kvalitou, takže proto
- já taky nebudu dávat mlíko na pití ještě hooodně dlouho, ale myslím, že po roce už malé množství do nějakého jídla dát můžeš. Kaši radši ale dělej z UM. Jo a to ti ty chytré babičky
neřekli že tu krupičku tenkrát 6-12hodin namáčeli, aby nebolelo bříško (mě to říkala máma i tchyně, že to tak dělali). Mlíko taky tenkrát bylo úplně v jiné kvalitě než dnes a my nebyli tak choulostiví. O mlíku v krabici si koneckonců nemyslím nic dobrého, mlíko které vydrží 3měsíce není mlíko, ale mrtvá konzerva. Takže radši to „5tidennní“ čerstvé..
Klaris
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak to mému maželovi maminka krupičku nenamáčela a už ve třech měsících mu jí pěkně dávala z láhve s morm. mlékem. Chudák manžel má doteď averzi na kaši a poruchu trávení po čemkoliv.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holčiny,
díky moc za odpovědi, s babičkami je kříž!
Jen jste mě utvrdily v tom, že se nemám nechat zvyklat a musím odolat! Můj názor je stejný jako váš - tedy kravské mléko až hodně později. Jediné, v čem mě ty řeči babiček nahlodaly bylo, že bych přeci jen ještě nějaký ten peníz ušetřila. Rozdíl UM a kravské m je fakt markantní. Ale přeci kvůli prachům nezkazím Terdě žaludek a buhví co ještě.
Jo, kvalitu vody zjistím taky na místních vodárnách a už pomalu přestanu převařovat, podle toho , co se dozvím.
Díky, moc jste mi pomohly, jsem proti babičkám opět imunní
![]()
Nenicka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mojimu malemu chutnalo kravi mliko hned a bez vareni uplně super. A to aj tym staršim. Holky ahoj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit