Spermie dárce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.9.10 15:22

Spermie dárce

Ahoj holky, omlouvám se za „anonyma“, ale je to pro nás hodně ožehavé téma. Jste tu některá s tímto problémem - případně jak jste se rozhodli? Kdo nezažil, nemůže vědět, jak je to těžké… Ale přece v tom nemůžem být sami, že? Nebo jo? :nevim:
Budu ráda, když napíšete tady nebo na meil xchova@seznam.cz. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.9.10 16:53

ahoj,

tak tohloe rozhodnutí jsem musela udělat s bývalým partnerem…bohužel SPG byl tak špatný, že jediná možnost, jak mít dítě bylo sperma dárce nebo adopce…s podivem jsem to skorobrala hůř já, než on…on se vůbec nerozmýšlel a řek, že jasně do toho jdem. bohužel nám teda nebylo souzeno, nepodařilo se a nakonec mě opustil pro jinou…ale to už je jiný příběh. a toto téma jsme rozebírali i s partnerem nynějším…řešila jsem, kdyby nám doktoři třeba řekli, že je třeba sperma dárce nebo vajíčka od dárkyně, zda by do toho šel…tak prý by mu to nedělalo žádný problém…větší problém měl s adopcí…prý je pořád lepší, když to dítě bude aspoň z poloviny „naše“ :roll: naštěstí nám to vyšlo i bez toho…ale věř, že v tom sama nejsi…mám kolem sebe lidi, kteří mají děti s dárcem…s dárkyní a třeba i adoptovaný…všichni jsou moc šťastní :-) tak držím pěsti :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.10 17:54

Určitě je mnohem lepší řešení spermie dárce než adopce.Asi to vyzní divně,ale je to díky kvalitě „materiálu“.Při dárcovství musí dárce splňovat mnoho kritérií-zdravý,min. středoškolák,žádné dědičné faktory…a těhotenství si „ohlídáš“-nebudeš kouřit,pít alkohol,užívat drogy.Takže předpoklad že v pubertě dítko nezvlčí je stejně veliký,jako u svých vlastních dětí.
U adopce / hlavně díky dnešní antioncepci/ jsou to většinou děti sociálů,prostitukek,alkoholiků…a geny jsou jaké jsou.Často nejspozději v pubertě propuknou jejich geny a můžeš se stavět na hlavu a dítko neukočíruješ.Třeba se časem zklidní a bude to dobrý,ale také nemusí.
Před cca 20-30-ti lety byla adopce trochu jiná kapitola.Dostávali se do ní občas děti vysokoškolaček,které chtěli dostudovat a neměli jinou možnost.Nebo děti v početnějších rodinách-příbuzná měla požádáno o adopci,nabídli jim holčičku-maminka měla doma 4 děti s tím,že páté už neuživí :cry: příbuzní se na ní jeli podívat,chyběl týden do doby,než si to maminka mohla rozmyslet.Msminka si to nakonec rozmyslela a pro holčičku si zajela do kojeňáku,že by si to celý život vyčítala a nějak to přeci zvládnout musí.Je pravda,že to tak asi mělo být,protože to pro matku musí být hodně psychicky náročný.A příbuzní dostali jinou holčičku,tenkrát rovnou z porodnice,byl jí teprve týden.Její matka byla vdaná,holčičku čekala s přítelem,ale ten si jí nakonec nechtěl vzít,byl sám ženatý.A podmínka manžela byla,že cizí momčo doma nechce,nebo se rozvedou.Takže holčička šla do adopce.Dnes je z ní studentka vysoké školy a myslím,že rodině dělá mnoho radosti.Ale dnes už se k tak super adopci nikdo nedostane,protože takové děti prostě k adopci nejsou.
Takže spermie dárce je to nejlepší řešení,co se nyní nabízí.

• Citovat
  • Upravit
5591
16.9.10 19:23

manžel měl z oligospermie během 3 týdnů azoospermii,takže jsme také přemýšleli jak dál.Nakonec jsme ještě zkusili MESA/TESE,kde se teda nakonec něco našlo.Ale měli jsme nachystaný a podepsaný souhlas,že pokud nic,použijeme spermie dárce.Pořád lepší „poloviční naše“ než nic :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí