Spermiogram – výsledky

465
25.1.11 14:21

Spermiogram

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na jednu věc a to ,zda vaši partneři byly na spermiografu a jaké výsledky byly.Můj manžel ho podstoupil dnes,dostaly jsme papír s výsledky a zbytek nám prý řekne naše gynekoložka.Tam jdu až v pondělí.Vyšla mu celková pohyblivost 32%,nepohyblivost 68%.Tak nevím.V loni v květnu jsme o mimi přišly(9tt),tam jsem otěhotněla přirozenou cestou po 8 měsících.Teď nevím....... :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
25.1.11 14:39
OBZOR píše:
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na jednu věc a to ,zda vaši partneři byly na spermiografu a jaké výsledky byly.Můj manžel ho podstoupil dnes,dostaly jsme papír s výsledky a zbytek nám prý řekne naše gynekoložka.Tam jdu až v pondělí.Vyšla mu celková pohyblivost 32%,nepohyblivost 68%.Tak nevím.V loni v květnu jsme o mimi přišly(9tt),tam jsem otěhotněla přirozenou cestou po 8 měsících.Teď nevím....... :-(

to je špatné asi vám nabídnou IVF manžel má pohyblivost 38% a po IVF máme holčičku držím palce ať mimi vyjde tak či jinak co nejříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.1.11 14:48

ahoj, a co ostatne udaje ako morfologia, pocet a podobne?

pohyblivost nie je az taka dolezita, najdolezitejsia je morfologia.

zla pohyblivost sa da zlepsit napr. ked mas Ty vela plodneho hlienu a tiez nejakymi vitaminmi pre muza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.1.11 14:57

M,ORFOLOGIE:
normálni 11
defekt hlavičky 39
defekt krčku 32
defekt bičíku 18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.1.11 15:09

no, cize morfologiu mate len 11%, mala by byt aspon 30%. a aky mate pocet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
25.1.11 15:44

zakladatelko, nehaž flintu do žita!! Když jste otěhotněli jednou normálně, tak je tu naděje! kup manželovi vitamíny Selen a zinek, ať nosí volné trenky a volnější kalhoty a sprchuje se ve vlažné nebo studené vodě. Nesmí se prostě přehřívat, to nemají spermie rády 8-o věř tomu a ono to půjde! Držím palce!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.1.11 17:03
soldi píše:
no, cize morfologiu mate len 11%, mala by byt aspon 30%. a aky mate pocet?

KONCENTRACE 76

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.1.11 17:10

co 76? 76 milionov na mililiter? a kolko ml dohromady? nemozes napisat vsetko naraz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.1.11 17:29
soldi píše:
co 76? 76 milionov na mililiter? a kolko ml dohromady? nemozes napisat vsetko naraz?

NEVÍM CO CO ZNAMENÁ TAK OPISUJI VŠE

pH 7,4
koncentrace sper.76,00
objem 2,4
vývojové formy 2,00
celk.pohyblivost 32%

Motilita spermií:
prog.rychlá 12,00
prog.pomalá 20,00
nepohiblivé 68

Morfologie spermii%
normální 11
defekt hlavičky 39
defekt krčku 32
defekt bičíku 18

BVýsledek:
Normozoospermie.ne
Oligozoospermie:ne
Astenozoospermie:ano
Krypozoospermie:ne
Teratozoospermie:ne
Nekrozoospermie:ne
Azoospermie:ne
Aspermie:ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.1.11 17:43

cize mate astenozoospermiu- zlu pohyblivost, okrem toho mate aj zlu morfologiu, pocet dobry.

hlavne sa nenechaj hned dotlacit do ivf, je to zbytocne tahanie penazi. skuste najst nejakeho dobreho androloga vo svojom okoli, urcite nasadi nejake vitaminy, pripadne skusi zistit pricinu zlej pohyblivosti.

urcite sa zas podari aj prirodzene, najhorsie s iui, je to len otazka casu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
20.2.11 12:02

ahoj holky,
nedá mi to,abych nepřispěla…s partnerem jsem se snažili o mimi asi 4 měsíce, když v tom mi doktor nabídl (kontrolní) spermiogram. Výsledky dopadly katastrofálně,spermií měl hodně, ale pohyblivost 0%, šance přirozeného otěhotnění 0%.Rovnou nám doporučili ICSI. Můj gynekolog mi poradil ještě počkat (nakoupili jsme spoustu vitamínů, MACU apod.), já navíc začala brát nějaké hormony pro pravidelnou ovulaci. Dostali jsme rozpis, kdy to zkoušet (to bylo dost na budku o psychice nemluvě) a po 4. měsících jsem byla těhotená. Nemyslím si, že by ty praparáty, co jsem do sebe rvali byly kdovíjaký zázrak, spíš si myslím, že výsledky spermio byly dost zkreslené (je to přece jen bysnys). Takže neházejte flintu do žita…držím pěsti, ať se brzo objeví //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
18.4.13 12:59

Tak máme výsledky spermia… :(.. no asi nic moc
počet 12mil
pohyblivost 9%
progresivní pohyblivost 8%

asi nic moc, co?? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
21.10.13 14:31

@Selfi ahoj, mohla bych být zvědavá jak jste pokročili… mám v ruce výsledky spermiogramu a hodně podobné :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
22.10.13 08:45

@stiskoch manžel má výsledky jak přes kopírák…progresivní má 8%…máme jednu holčičku která je po druhém pokusu inseminace…ale teď ty výsledky spermia- hrůza…mám za sebou 2 inseminace a nic…ted máme pauzu do ledna a pak půjdeme znova…manžel užíval repromen a ted má něco na podporu spermií ze zdravé výživě..tak jen čekáme a je to na psychiku hrozné..každý měsíc měsíčky a nesu to hůř a hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.2.19 09:25

Ahojky, pokud někdo uvažuje o pořízení vitamínu na spermie pro budoucího otce svého miminka, písněte zprávu - my už potřebovat doufám nebudem a chtěli bychom pomoct dalším párům s neplodností díky špatnému spermiogramu. Mám originální balení kapek kotvičníku pozemního (Dr.Popov, exp. 31/1/2021), Zinek 15mg (Exp 2020), Korejský ženšen s vit E (Exp. 2021). Nebo doplňky - Maca bio organic, Selen a Kotvičník +vit E Forte (tyto ale nejsou originál zabalené, užito pár kusů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty