Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mrzí me co se ti stalo jen ti chci rict ze pokud to bylo druhe ditko nebo tretí vzdy stahovaní delohy boli jako slabe kontrakce sama jsem to ted zazila je to neprijemne ale normální ![]()
To je mi líto co se stalo ![]()
To co popisuješ je zavinování dělohy. Někoho to bolí míň, někoho bohužel víc. Mě to taky bolelo. Bude to každým dnem lepší ![]()
Tak to jste mě uklidnily to už bylo čtvrté těhotenství.Z toho mám jednu dceru a zbytek byli potraty ten druhý byl samovolný asi v 9tt,ten třetí mi vyvolávali ve 23tt protože se miminku zastavilo srdíčko to bylo v listopadu v roce 2009 takže si to moc nepamatuju,ale jsem si jistá,že to tak nebolelo.V nemocnici mi nikdo nic neřekl a na gyndu jsem obědnaná až na 24.1.takže sem se neměla koho zeptat.M.
moc mě mrzí, co se ti stalo
A že už po 3×, to je hrozné. Moc budu držet palečky, aby bylo brzo vše v pořádku ![]()
Já potratila v 16 týdnu a taky mi nebylo moc dobře. Musí se vše vyléčit a dát do pořádku.
Ahojda. Mrzí mě co se ti stalo, někdy je ten život fakt smutnej…
Bude to tak jak píší holčiny zavinováním dělohy, ovšem vzhledem k tomu žes potratila kvůli zánětu tak svou roli může sehrát i zánět … já potratila v 17tt po amniocenteze kdy mi zanesli k mimču zánět a rekonvalescence byla opravdu dlouhá, měla jsem bolesti celý měsíc a celou tu dobu jsem byla na ATB… nevím jak těžký jsi měla zánět, ale v případě, že by ty bolesti byly nesnesitelné, tak raději zajdi k doktorovi dřív… mě při revizi špatně dočistili a zánět se po prvotním přeléčení znovu rozšířil a právě velké bolesti na to upozornily.
Oni ty bolesti nejsou pořád spíš na večer nebo ráno přes den ne,ale dá se to vydržet.Jak to začne bolet tak trochu krvácím,ale to je tím čištěním.Než mě pustili domu tak mi dali vykapat troje antibiotika tak snad to zánět nebude,ale nikdy to není jistý.Jak mě vyčistily to nevím byla jsem uspaná.Tak uvidim když to bude horší tak pojedu k doktorovi dřív.M.
Ahoj, moc mě mrzí, čím jsi si prošla.
Já taky byla na vyvolávaném potratu ve 23tt, ale zdůvodu VVV. Ale hned po propuštění jsem dostala pro jistotu antibiotika a vaginální globule.
Taky se mě sem tam bolelo břicho, ale spíš malinko. Při menstruaci mě bolí víc. Ale asi to bude jak píší holky, zavinování dělohy. Dr mě na to upozornil, že mě občas může bolet, ale že kdyby to bolelo víc, tak že mám hned přijet. Že by tam mohlo být něco špatně.
Každopádně bych zkusila k dr jen zavolat, jestli je to normální. A uvidíš, co ti poví.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj dlouho jsem přemýšlela zda sem mám napsat,ale nedalo mi to.Omlouvám se za anonym,ale pořád to je citlivý…Je to už pět dní co mě propustili z nemocnice,kde jsem potratila ve 20tt kvuli zánětu.Je mi jasný,že ikdyž mě tam po potratu vyčistily,že ještě pár dní bude trvat než se pořádně vyčistím.Spíš by mě zajímalo jestli jste u toho měla některá z vás takové bolesti jako,když máte dostat menstruaci nebo takové slabší kontrakce,které bolí v podbřišku a jde to do zad nevím jak to popsat snad je to srozumitelný.Nemám tu bolest pořád,ale jak to začne bolet(hlavně večer)tak to stojí za to.Ptám se abych něco neprošvihla a neměla ještě větší problémy než mám teď.Předem děkuji za odpověď.M.