Spermiogram v Apolináři, Praha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16908
19.8.12 18:57

Spermiogram v Apolináři, Praha

Zdravím všechny :kytka:
mám prosbičku, zítra jdeme na spermiogram do CAru u Apolináře v Praze. Hradíme si ho sami a jdeme na něj dobrovolně ;) zajímalo by mě, ale jak to tam chodí, máte zkušenosti? Výsledky jsou prý do hodiny, dávají je v uzavřené obálce nebo jentak do ruky a řeknou nám k tomu něco nebo si máme závěry udělat sami?
Každá informace pomůže, děkuju a hezkou neděli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5980
19.8.12 20:16

Ahojda nic otom netusim ale hned jsem vedela ze sem pises ty… :hug: promin za nesmyslnou zpravu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
19.8.12 20:44

Ahoj, byli jsme tam s manzelem cca pred dvema lety. Je to tam takovy dost predpotopne vybaveny. Partnera si vezme lekar do ordinace, popovida si s nim, prohlidne mu vybavu, pak ho posle se zkumavkou za nejakou plenticku (zadny pomocny prostredky jako treba casopisy nebo tak) a odejde z ordinace, aby mel partner klid. Za nejakou dobu se vrati pro vzorek. Vysledky jsou jeste ten den (nevim presne jestli do hodiny, ale mozny to je). Dostanete je u okynka. Jestli byly v obalce, to si uz nepamatuju, ale u toho okynka tehdy manzelovi rekli, jak ty vysledky dopadly. V obalce jsou pak uz jen nejake medicinske terminy a udaje typu: mnozstvi ejakulatu (mysleno v te zkumavce), pocet spermii/ml, z toho zivych, atd… Presne si to uz nepamatuju. Vim, ze jsme pak hledali na internetu, co ty medicinske terminy znamenaji. Manzela tam poslal muj gynekolog, takze jsem ten vysledek pak nesla na gyndu a doktor mi pak ty vysledky vysvetlil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
19.8.12 20:46

@Hejhulka25 ahoji prosim te a kolik zato platite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
19.8.12 21:03
@nikkus píše:
@Hejhulka25 ahoji prosim te a kolik zato platite?

stojí to 550 kč ;) trochu mě to překvapilo, protože jsem četla, že u apolináře mají chlapi místnost, vypolstrovanou, kde mají soukromí, ne že jim dají zkumavku do ruky a bude to muset proběhnout v ordinaci :think: my navíc jdeme přímo do laborky, ne za lékařem, nemáme doporučení od dr. takže jako samoplátce pochybuju, že nás někdo může nutit k vyšetření :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
10.9.12 14:16

jak to dopadlo?

Hejhulka, a jak si dopadla? jak to vypadalo nakonec v Caru? podelis se o dojmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
10.9.12 19:35
@nadus píše:
Hejhulka, a jak si dopadla? jak to vypadalo nakonec v Caru? podelis se o dojmy?

ahoj moc ráda :D všichni byli moc hodní, sestřičky milé a chápající. Mají tam speciální místnost pro odběr, odhlučněnou, intimita ;)
Výsledky nám dopadly moc dobře, spíše nadprůměrně dobře, můj přítel má 89% pohyblivých spermií, z toho 85% progresivně-rychle a kupředu a 4% neprogresivně a dopředu./Pouhá 2% má nepohyblivá :D celkové množství měl 6 ml a 119 milionů a koncetraci 20milionů na 1 mililitr-norma je 15 mil/ml;morfologii jsme měli také ok více jak 30%, norma je 4% a více, ale měří to jenom do těch 30-ti % pak už ne ;) hodně jsem toho načetla, kdyby někdo potřeboval, ráda poradím :) hodně štěstí všem :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
10.9.12 20:01

:)

Tak to gratuluji :)moc a sup doufam, ze miminko se podari na par pokusu :) chtela jsem se zeptat, chteli tam take vysetreni tvyho chlapa, nejaky odber krve konzultace s lekarem, nebo jenom prisel se zadankou na spermiogram? jak dlouho trvalo objednani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
10.9.12 20:22
@nadus píše:
Tak to gratuluji :)moc a sup doufam, ze miminko se podari na par pokusu :) chtela jsem se zeptat, chteli tam take vysetreni tvyho chlapa, nejaky odber krve konzultace s lekarem, nebo jenom prisel se zadankou na spermiogram? jak dlouho trvalo objednani?

nene, hele pokud jdeš bez doporučení doktora, jdeš přímo do klinické laboratoře, kde jsou sestřičky a vedle místnost. Tam se vypní jenom jméno, chlap dostane Petriho misku jde do místnosti a pak tu misku dá jenom sestře přes okénko někde uvnitř. Je to intimní a soukromé ;) a za hodinu si jdete pro výsledky, jo a nejdřív po odběru do pokladny a zaplatit 550 kč a přinést zpět, ale ani jsme nemuseli hned, nechvátaly na to, jenže my byli jako na trní, chtěli jsme zaplácat čas, tak jsem radši něco dělali :lol: a pak jdeš do té laborky znovu a sestřička ti dá výsledky, chtěla nám k tomu něco říkat, ale já nechtěla, bála jsem se špatných zpráv, tak jsme si to jenom vzali a podívali se až za dveřmi a tam uf, kámen mi spadl ze srdce :D tobe držím palečky, ať to dobře dopadne a kdyby něco, nezoufejte, otěhotní i páry s 1% pohyb. spermií, navíc se dá vitamínem E a zinkem výrazně spermio prý podpořit :palec: jo a objednání, volala jsem tam v pondělí a chlap mohl klidně už v úterý ;) jde to rychle, není se čeho bát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
10.9.12 20:35

:)

Copak jaaaa. ja se nebojim, dyt my zeny, nam je jenom blbe, otekaji nam v tehotenstvi nozky, zvracime, rodime to, kojime to… chlapi jsou ti co chudaci si musi jit udelat dobre, aby se vedelo jestli jsou hodni… :)))))
kazdopadne diky moc za informace, my mame zadanku od gynekolozky, tak snad budou na nas take hodni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
27.12.13 11:20

prosím

Ahoj snažilky, já jsem se snažila 5 let a ted mám s pomocí centra asistované reprodukce v Brně krásnou tříměsíční holčičku. Nikomu bych nepřála dlouhé čekání na miminko. Zároven si ale dodělávám školu, letos poslední ročník a na jaké jiné téma psát bakalářku než na IVF. Chtěla bych tedy poprosit všechny, které s ním mají také zkušenost o pomoc a to vyplněním dotazníku. Jelikož mi to tady Admin maže, tak kdyby jste měli zájem pošlete mi soukromou zprávu a já Vám pošlu odkaz. Dotazník je zcela anonymní.

Děkuju a tfuj, tfuj, tfuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.