Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jdu si pro radu.
S muzem by jsme radi meli deti, snazime se uz dva roky. Problem je ve spermiu, ktere jsme si nechali udelat loni na podzim v čr.
Nastolim situaci - zijeme v zahranici, muz pracuje, ja ne. Nemam ceske pojisteni, jen cestovni, muz pojisten je, v praci. Problem je, jak zvolit CAR, do cech to asi cenu nema, prolitame penize a pojistena bych byla jen ja - musela bych se pojistit. Z muzova pojisteni to asi nepujde, vztahuje se teoreticky na me pouze kdyby jsme byli manzele.
Pokud by jsme si to komplet hradili, co muze stat IVF?
Moc se v tom nevyznam, zacinam zjistovat mozne varianty co a jak.
Bydlime ve spanelsku, muz je pojisten na gibraltaru - uk.. proste si nejak nevim rady…
Jsem po 5IVF a několika minimálek. Veškerá vyšetření šlo z mého pojištění i genetické testy. Oba tedy s mužem jsme občani ČR a máme tady i pojištění. CAR vyřizuje žádost vždy s tvojí pojišťovnou. Jen spermo myslí šlo z manželova pojištění dával kartičku.
@pikola píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu.
S muzem by jsme radi meli deti, snazime se uz dva roky. Problem je ve spermiu, ktere jsme si nechali udelat loni na podzim v čr.
Nastolim situaci - zijeme v zahranici, muz pracuje, ja ne. Nemam ceske pojisteni, jen cestovni, muz pojisten je, v praci. Problem je, jak zvolit CAR, do cech to asi cenu nema, prolitame penize a pojistena bych byla jen ja - musela bych se pojistit. Z muzova pojisteni to asi nepujde, vztahuje se teoreticky na me pouze kdyby jsme byli manzele.
Pokud by jsme si to komplet hradili, co muze stat IVF?
Moc se v tom nevyznam, zacinam zjistovat mozne varianty co a jak.
Bydlime ve spanelsku, muz je pojisten na gibraltaru - uk.. proste si nejak nevim rady…
Moc ti neporadim co se tyka cr, ale nebylo by jednodussi kdyby ses ty pojistila u pojistovny co je u ni tvuj? Nevim kolik platis pojistovne v cr, ale ja si chvili platila pojisteni sama v Rakousku a stalo to 52 euro na masic. To neni zas tolik. Nechces si to zjistit tam u vas. A jit do caru tam?
Ještě k té ceně jako samoplátce záleží na hormonech jaké ti DR napíše a jaké dávky. To ti tady nikdo neřekne jen dr na základě tvého hormonálního profilu mně 5IFV ISCI+PISCI + hormony velké dávky 450j Menopuru vyšlo na 105 tis a nezdařilo se další cyklus jsem mněla minimálku to vyšlo cca 30 tis a jsem v 17tt.
Většina vyšetření a komplet IVF šla z mého pojištění.
Ceny jsou hodně odvislé od zvoleného CARu a od toho, co všecko chcete/ potřebujete.
Základ (veškeré utz kontroly, odběr vajíček, jejich základní oplodnění, základní kultivace a transfer embryí) teď hradí pojišťovny 26 500, předpokládám, že by to mělo být podobné i pro samoplátce.
Dále léky - v obvyklém množství počítej dle zvoleného druhu cca 7-20 000.
A pak nadstandardní úkony, které si hradí i pojištěné ženy - některé jsou nutné v závislosti na zdravotním stavu, některé ne, některé jsou čistě dobrovolné.
ICSI dle centra 5-10 000, prodloužená kultivace 2-6 000, zamražení embryí a další metody - řádově opět tisíce.
Takže dle toho, jaké zvolíte centrum, léky, jak budeš reagovat a jaké další metody budou použity, počítej, že pro samoplátce může IVF stát 40 000, ale klidně taky 90 000.
Třeba tady je ceník pro nepojištěnce. jen orientačně abys věděla
http://www.upmd.cz/?…
Kdyz me se moc nechce to delat v cr byla bych tam na to asi sama.. navic to co bych prolitala.. jak dlouho'to tak trva a kolikrat potrebuji chlapa?
Pojistit se jako muz asi nemuzu a ve spanelsku mam narok na umele az za tri roky, takze asi naprd. Navic, na gibraltaru nevim o zadne klinice na umele.. v cizine mi to asi pojistovna nehradi, co?
Komplet IVF pro Němky, ketré nemají klasické české pojišťění a jsou samoplátkyně, stojí ve Varech 100.000,– až 120.000,– je to komplet, od vstupních vyšetření obou, přes hormonální procedury. leky, injekce, včetně kontrolních ultrazvuků, odběrů vajíček, oplodnění, následný transfer až po kontrolu, jestli jsi těhotná nebo ne.
30.000,– apod jsou nereálné částky pro samoplátce.
@pikola píše:
Kdyz me se moc nechce to delat v cr byla bych tam na to asi sama.. navic to co bych prolitala.. jak dlouho'to tak trva a kolikrat potrebuji chlapa?
Pojistit se jako muz asi nemuzu a ve spanelsku mam narok na umele az za tri roky, takze asi naprd. Navic, na gibraltaru nevim o zadne klinice na umele.. v cizine mi to asi pojistovna nehradi, co?
chlapa potřebuješ na podepsání papírů o výkonu, odběru krve na HIV, žloutenku atd… no a naspermo v den odběru.
U 1IVF byl manžel pokaždé semnou pak jen v den odběru proběhlo všechno jak papíry, krev tak sperma takže tam šel semlou od 2IVF 1×. Pokud jsem neměnila CAR to šel vždy na první pohovor
@pikola píše:
Hm, to aby jsme zacali setrit
a kdyby v cr, tak to stejne neco stoji, ze? Takze prast jak uhod..
No, holt kdyz uz mam spravneho chlapa, tak v tom bude jiny problem
kurna, kdyby mi nebylo 31, tak bych se na to jeste na cas vyto..
Já celkem nechápu, co myslíš, tím stojí, pokud jseš klasická pojištěnec některé české zdravotní pojišťovny, účastna běžnému zdravotnímu pojištění, ani tak není IVF zadarmo, pojišťovny se pouze spolupodílejí na úhradě. Otázkou je, nakolik t to schválí, pokud jako přijedeš sem, zaplatíš jeden měsíc nějakých 1000,– za měsíc zálohu a hned budeš žádat o schválení IVF, schválit to nemusí.
Jinak IVF pro standartně pojištěné vyjde : stimulační hormony, doplatek cca5000,– ceny jsou prosím tě šíleně orientační, někdo ani nespotřebuje hrazené léky, někdo potřebuje navrch tolik, že dá klidně 9000,– za injekce nad rámec hrazeného množství, cca 2000,– stály ostatní léky okolo, jako doplatky na léky na recepty, co jsou potřewba mimo hlavní hormonální injekce, dále u nás ve Varech 15000,– se doplácí na jeden cyklus IVF, je v tom ICSI, PK i AH, prostě komplet. Dakších 5000,– stojí znražení zbylých, 5000,– úřépadný KET. Takže mně jako pojičtěnco to stálo cca 25000,– musela jsem dokupovat některé injekce navíc. Dále 5000,– zmražení a každý KET 5000,–
A jeste jedno info, jen pro zakimavost
chteli jsme zajistovat CAR pro svagrovou s manzelem, jsou egyptani, tak jsme se informovali horem spodem a zjistili jsme, ze v kahire je pry spickova klinika, kde se ivf dela samoplatcum za max. 30 000 pritom fat klinika na urovni a vysledky stejne jak v cr, praxe je tam dlouha
pujdou jeste letos, tak pak budu vedet vic, asi v rijnu.
Já jsem po 4.ivf..poslední jako samoplátce by tě ivf mohlo vyjít cca 70-75 tisíc..je to i tím jak budeš reagovat na léky a jaké dávky hormonů ti dají ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.