Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
naše téměř dvouměsíční Karolínka usíná okolo deváté hodiny večer a probouzí se po páté ráno. Prostě spinká celou noc jako andílek
. Je to samozřejmě super, že se vyspím, ale je to normální, aby takhle malé miminko spalo tak dlouho bez kojení? Taky mám strach, abych nepřišla o MM, když máme mezi kojením vždycky takovou dlouhou pauzu… ![]()
Máte někdo podobnou zkušenost?
Karkulko, jen to nezakřikni, když se koukneš níž do diskuse o malých nespavcích „pomoooc jsem grogy“, tak tam spousta maminek píše, že do určité doby jejich mimíska spala až skoro do rána. U nás tomu bylo stejně do tří a půl měsíců nám Filďásek spinkal od osmé večer až do sedmé do rána a pak jak když řekneš teď, konec, dnes je mu půl roku a vstává pravidelně kolem 0.30 a 4h., ale to už je jiná diskuse… Takže užívej dokud můžeš a neřeš to.
Nachlup tu samou, chválím nebesa za to štěstí a stejně se nevyspím, protože podlehnuvše dojmu, že mám spoustu času, ponocuju… ![]()
Budou nám čtyři (měsíce) a mlíčko bez problémů. Myslím, že se touhle dobou už rozhodně bát nemusíš ![]()
Spíš kolikrát budím prďolu nad ránem já, protože když usnu na břiše, prsa se mi nalejou a už to musí ven, abych mohla jít dospávat.
Po pravdě, vůbec jsem nečekala, že už takhle malý dítě bude spát tak dlouho. Ale je to - no skvělý, no ![]()
Ahoj Karkulko!
Prvních 5 měsíců takhle pěkně naše malinká taky spinkala a mlíčko bylo pořád.Jen někdy se budila ještě před pátou hodinou ranní.Nikdy jsem ji na krmení nebudila,ani v porodnici,když spala 5-6 i víc hodin,tak spala a dostala kojo až si „řekla“.Pak ale okolo 6.měsíce se začala budit čím dál častěji. ![]()
Karkulko,
moje malá začala spát celou noc už od šestinedělí (teda jen ta první holčička - druhá nám momentálně ukazuje tu druhou verzi
). MM jsem neztratila, kojila jsem plně do šesti měsíců a v pohodě.
Tehdy jsem ji ještě budila, protože cca kolem 3 - 4 měsíců vyspávala leckdy i přes 12 hodin. Měla jsem obavy, ale prospívala a byla v pohodě, tak jsem se to časem naučila využívat a s druhým těhu se spánek dooost hodil
.
Takže užívej si toho a neboj.
Bubu
Ahojky,
my mame ted presne to same, tri noci spi takhle dlouho a ctvrtou vstava po trech hodinach. Jsem zvedava, jak dlouho ji to vydrzi. Ale tusim, ze jen co zacnou rust zoubky, bude po spani. A mlicka je zatim dost ![]()
Mata
Karkulko jsme na tom úplně stejně
A modlím se aby to bylo tak i dál. Já už teda musím i přikrmovat, protože Terka nechtěla přibírat, ale i tak prostě spala celou noc. Všichni mi radili abych jí budila a udržela tak kojení co nejdýl, ale to mi přijde hloupost když tak krásně spinká, co by za to jiný maminy daly
Takže ještě kojím a k tomu přidávám nutrilon. A občas se zadaří že spinká od 20 do 6,30
Jinak normálně spináme od 20 do 5…
Ahojky,
uzivej si to. Nase Ela spala od narozeni do cca pul 6. mesice 6-9 hodin v noci. Pak se zacala 1×, vyjimecne 2× za noc budit a kojena je 4× denne porad i ted ve 14 mes.
tak at vam spinka, neboj, kdyby mela hlad, rekne si ![]()
Obě naše holky spaly od cca 2,5 měsíců celou (nebo skoro celou noc). Úderem 4,5 měsíce to skončilo
.
Viz. diskuse https://www.emimino.cz/modules.php?…
Na mlíko to celonoční spaní vliv nemělo.
Držím palce, a vám to vydrží! Není nad to se vyspat!
HMMMMM.Tak mě to taky trvalo do 4měsíce.Pak zlom..A počítam tak rok jsem se nevyspala.Ve 4měsíci malej spal 3týdny od 19.00do rána 7.00hod.nechápala jsem..Dokonce jsem se naněj dívala,jestli žije.No a pak zlom a začal mamánkovat a byla tu ta Zmiňovaná prsní závislost.Tak třeba budeš mít hodní dítko..Uvidíš časem..
Mně spaly dvojčata od 10 týdnů od 22 do 7h do rána bez kojení a byly bez problémů půl roku jen kojení. Kamarádky říkaly, že až začnu dávat příkrmy, budou se mi budit. Nestalo se tak. Byly kojení do 15 měsíců a zkrátka od 10 týdnů spí celou noc- samozřejmě věkem se to posunuje . Teď nám bude 2,5roku a vše je OK.
Neboj, když bude mít dítě hlad, vzbudí se.Buď ráda a ber to jako dar od Boha.Já si říkala, že jestli je někdo fakt tam nahoře a vidí jaká práce je s dvojčaty, že se rozhodl nás aspoň v noci super vyspat. Ale je pravda že šestinedělí byl horor a že jsem skoro skončila na psychině. Naštěstí se vše v pravý čas v dobré obrátilo.
Každé miminko je jiné.
Julinka mi spala taky krásně, někdy se nevzbudila vůbec, někdy třeba jednou a podruhé až v šest a vstávaly jsme.
Pak zlom a teď jsem fakt grogy. Další noc, kdy jsem velmi často vstávala. Třeba budeš mít štěstí a Tvoje mimi bude spinkat pořád takhle krásně.
Na mléko to vliv nijak moc nemělo - je před šestým měsícem ho bylo trochu méně, ale rozkojila jsem to - ale to jsou ty spurty.
Peťula a Julinka
Tak tohle bych si přála také zažít
. Kubík mi naspal celkem max. 4 hod za noc a to se nejdéle po 2,5h budil. Každé 2 - 2,5h jsem kojila a moc jsem toho nenaspala. Začalo se to trošku lepšit až na 7 měsících, ale i tak to nebyla žádná sláva. Nic si z toho nedělej a vychutnávej si spánek. O mlíko by jsi neměla přijít. Moje teta měla mimi stejně jako já a ta musela kluka po 12h spánku v kuse budit na jídlo. Najedl se a zase usnul a tak to měla až do 1 roku ![]()
""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev027pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…027pr___.png
""http://www.rodice.cz/metrik/1860.png:http://www.rodice.cz/metrik/1860.png
Dominiček spával takto od 3 měsíců, pak už jsme bohužel kojila jen ráno, mlíka bylo málo…nevím jestli to bylo tím že jsme v noci nekojila.....koelm roku se to ale zvtrtlo a začal se v noci budit ![]()
Ahojky,
pokud ti malá spí, jen toho využívej. Netrap se tím, že se v noci nebudí. Malá se budila co chvilku už od narození a vydrželo ji to zhruba 14 měsíců.
Pokud malá přibírá, tak ji nech spinkat. pokud bude mít hlad, ozve se.
Ivulka