Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla jsem vás opět požádat o vaše zkušenosti-máte to někdo taky tak? Naše mimi umí samo usnout jen v kočárku a jinak ji uspávám daleko nejčastěji v náručí (když začne kňourat a jinak projevovat, že je ospalá) s plínkou přes obličej. Během chvilky má zavřené oči a vypadá, že opravdu spí, ale tak asi 5-10 minut u toho řve a zmítá se (fakt docela dost). Předpokládám, že to nic není, takže jen tak pro zajímavost, jestli jste to zažily(i), a jestli, tak jak si to vysvětlujete. Díky a mějte se hezky, Eva
Ahoj,
ja osobne tuto zkusenost nemam. Ale moje kamaradka prvni 4 mesice uspavala ze musela hodne houpat v naruci a chodit. To i v noci kdyz se vzbudil. Jeji Kubik nebyl vubec kojeny, mozna to i trochu souviselo-nevim. Taky nevim jestli te uklidnilo, ze nejsi sama jinou radu nemam.
Doufam, ze to malou brzy prejde a budete spokojene usinat v klidu.
Pa Kac+Honzik(19m)
Ahoj můj chlapeček je asi stejně starý jako tvoje holčička
Večer usne krásně v postýlce bez brekotu!!! Přes den už je to horší, jen někdy usne sám, většinou ho musím chovat (naučila jsem si ho to ale sama
) Když cítím že je unavený vezmu ho do náruče s dudlíkem a jeho oblíbenou angl. přikrývkou a trošku ho jakoby houpám. Někdy ale se mi u toho příšerně kroutí, propíná se a pláče. Skoro vždycky. Dřív jsem to přikládala prdíkům, ale teď teprve jsem poznala, že s tím to nemá nic společného. Myslím si, že je unavený, ale přemáhá to, protože prostě nechce spát. Jakoby se mi chtěl někdy z té náruče vykroutit, protože pozná, že ho chi uspat
.
Ahoj Evi,
my plac pred spankom mame tiez, no nevyzera to tak ako si opisala Ty. My skor pozname plac zo spanku ![]()
Tak som Ti asi velmi nepomohla.
Pozdrav is holcicku a nech pekne spinka ![]()
Ahojky Evi,
my to máme taky tak… Jen málokdy se stane, že by Pavlík usnul „jen tak“. Obvykle tomu předchází pobrekávání, ať už leží nebo se nosí ![]()
Taky si myslím, že se přemáhá a nechce spát, protože všude kolem je pořád tolik nových věcí, které by chtěl ještě vidět
… a spánek je přece ztráta času ![]()
Nám se to taky stává, někdy si prostě potřebuje pobrečet než usne a nemyslím si, že by to bylo tím, že se ho snažím uspat když něchce. Třeba pase koníky a už mu padá hlava a usíná na bříšku samozřejmě s pobrekáváním, vezmu ho do náruče nebo do postýlky, vrazím dudlíka a chvilku se brečí a kroutí pak podudlává a usíná pak zase brečí, takhle třeba i několikrát než opravdu zabere. Říkám si, že je unavený a je jen nespokojený, všechno je nepohodlné. Co by si nepostěžoval, když mě tam má… ![]()
Krásně spaní,
Věrka
HOLKY, děkuju za všechny reakce a
BETYNKO, to je úplně jako u nás, večer bez problémů (ťukťuk!), ale přes den přesně tak, jak jsi to popsala! U nás je to fakt řev a Ema má oči zavřené, fakt jako při spaní, když začne řvát, vím, že usíná. Mám pocit, že jí dělá problém přejít do dalšího „spacího stádia“, nevím. Má váš chlapeček taky u toho křičení a kroucení zavřený oči jako při spaní (=ne jako při řvaní)? Dík za odpověď
a přeju klidné spaní- i to denní- VŠEM! Eva
Evi, Robíšek u toho oči zavřené nemá. Několikrát se mi ale stalo že se probudil třeba po 10min a plakal a tak jsem ho uspala znovu. V noci se nám taky asi už 2× stalo že se probudil s obrovským křikem, takovým co úplně „srdce drásá“ že se něco děje, přiběhli jsme s manželem do ložnice a on strašně naříkal a při tom opravdu spinkal. Myslíme si že se mu prostě zdál špatný sen, chudáčkovi.
Ale to asi u dětí bývá. I když u takového kojenečka si nedovedu představit co špatného se mu může zdát - snad ne prod.(Císařem
)
Nic si z toho nedělej, každé mimčo má svoje zvyky.