Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, vím že tady podobná diskuze už byla, ale nemůžu jí najít.. V říjnu chceme vyrazit s naším 8 měs. prckem autem do Itálie na dovolenou k moři.. Máme oblíbený termál. ostrov Ischiia a letos tam chceme malého vzít.. Uvědomila jsem si ale že nemáme malého zapsaného ani v pase ni v OP.. Nevíte zda nám to udělají na počkání když si dojdeme na úřad který to přímo vyřizuje?
Díky Andrea
Ahoj,
myslím že to dělají na počkání,je to za poplatek a musíš mít sebou rodný list dítěte,svůj OP a pas.
Manžel si před měsícem dělal nový pas a nechával si tam zapsat naší Niki a bylo to na dlouhý lokte,pořád se jim něco nelíbilo.
Možná by stálo zato,nejdřív si tam zavolat.
Naďa
Ahoj,
zapsani do pasu stoji 50 kc, je na pockani, ale dela se jen nekde, u nas je to pouze v centru - na nasem obvode to nedeleji. Potrebujes pas a obcanku a rodny list ditete. Nejlepsi mas zavolat na urad a zeptat se.
Lesina
Ahojky,
u nás potřebovali i oddací list…poprvé jsem měla s sebou syna, když mu bylo asi 8 měsíců, trošku kňoural, takže to sviˇštělo, za pár minut hotovo..nedávno jsem tam byla i s jeho mladší sestřičkou a mělo to stejný průběh…najednou byly úřednice samý úsměv…
Ne, vážně..je to záležitost na pár minut…úřednice si jen ověří dokumenty, vy zaplatíte 50,–kč, myslím…ona to má za minutu zapsaný…nechápu, proč by se na to mělo čekat několik dní…
Tak ať máte taky hladký průběh.. zavolat si tam se určitě vyplatí…
Theo
Holky,
a musim mit mrnouska zapsaneho v obcance, kdyz ho chci zapsat do pasu? To jsem jeste taky nestihla …
Dik
Jak je to s obcankou to nevim, ja mam jeste starou a taky tam nemam zapsanou dceru. Jinak zapsani v pase bylo na pockani za poplatek 50,– a potrebovala jsem k tomu rodny list a tu obcanku asi taky…Uz si to nepamatuju. Ale je fakt, ze od te doby jsme byli u more 3× a pokazde kontrolovali, zda mam dceru napsanou, coz me teda potesilo…
Ahoj,
ja si malou nechavala zapsat do pasu a bylo to do tydne, ale ve vetsich mestech to snad delaji na pockani, kdyz to nemuseji nikam vozit. Vyplnila jsem formular, ukazala obcanku a RL ditete a zaplatila 50,– a bylo to. V obcance jsem ji zapsanou nemela a asi ani zatim zapisovat nebudu, nechce se mi kazde 2 roky menit OP
.
Ahoj holky,
vzpomněla jsem si na poslední chvíly(jak jinak), že bych si mohla nechat zapsat malýho do pasu.
Tak se ptám co všechno je k tomu třeba za dokumenty. Můžu nechat zapsat i do pasu mého partnera bez jeho přítomnosti?
lleennttiillkkaa píše:
Ahoj holky,
vzpomněla jsem si na poslední chvíly(jak jinak), že bych si mohla nechat zapsat malýho do pasu.
Tak se ptám co všechno je k tomu třeba za dokumenty. Můžu nechat zapsat i do pasu mého partnera bez jeho přítomnosti?
Nedávno jsem si nechávala kluka zapsat, potřebuješ občanku, rodný list a pas… co se týče bez partnera to netuším, možná plná moc ale nevím jestli bude stačit jen kopie op, zavolala bych na úřad a zeptala bych se tam
say píše:lleennttiillkkaa píše:Nedávno jsem si nechávala kluka zapsat, potřebuješ občanku, rodný list a pas… co se týče bez partnera to netuším, možná plná moc ale nevím jestli bude stačit jen kopie op, zavolala bych na úřad a zeptala bych se tam
Ahoj holky,
Dík a chlapa tam pošlu ať si to zařídí sám ![]()
lleennttiillkkaa píše:say píše:Dík a chlapa tam pošlu ať si to zařídí sámlleennttiillkkaa píše:Nedávno jsem si nechávala kluka zapsat, potřebuješ občanku, rodný list a pas… co se týče bez partnera to netuším, možná plná moc ale nevím jestli bude stačit jen kopie op, zavolala bych na úřad a zeptala bych se tam
Ahoj holky,
A nebo tak:-)
Ahoj, taky řeším zapsání do pasu a tak vím, že to jde jen už do 30.6.2011 a pak už ne, ale takto to bude platit jen do příštího roku, pak už musí mít každé dítě svůj pas, za který se teď platí 100kč a příští rok to bude 500,– mám tři děti takže si to oběhnu ještě letos. Snad toto info někomu pomůže.
Lentilko, můžeš nechat malýho zapsat partnerovi do pasu, ale vyzvednout si ho už musí on sám s občanským průkazem.
lucie a venda píše:
Ahoj, taky řeším zapsání do pasu a tak vím, že to jde jen už do 30.6.2011 a pak už ne, ale takto to bude platit jen do příštího roku, pak už musí mít každé dítě svůj pas, za který se teď platí 100kč a příští rok to bude 500,– mám tři děti takže si to oběhnu ještě letos. Snad toto info někomu pomůže.
Menší oprava - příští rok to má být 600,–Kč
Simča77 píše:
Lentilko, můžeš nechat malýho zapsat partnerovi do pasu, ale vyzvednout si ho už musí on sám s občanským průkazem.