Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás to trvalo týden, ale nevím jestli to platí pro všechny nebo to má každý úřad jinak. ![]()
nam ho loni zapsali na pockani, letos uz mame vsichni nove vlastni pasy..
Simča77 píše:lucie a venda píše:Menší oprava - příští rok to má být 600,–Kč
Ahoj, taky řeším zapsání do pasu a tak vím, že to jde jen už do 30.6.2011 a pak už ne, ale takto to bude platit jen do příštího roku, pak už musí mít každé dítě svůj pas, za který se teď platí 100kč a příští rok to bude 500,– mám tři děti takže si to oběhnu ještě letos. Snad toto info někomu pomůže.
nejsem si 100% jista ale myslim ze zvysene poplatky maji byt uz od zari
- a hodne zemi vyzaduje detsky pas uz ted, zalezi kam jedete…
Mišela1 píše:
Holky a na jakou dobu platí ten pas pro dítě?
na 5 let, jen musi mit na foto zretelne rysy obliceje - takze u miminka je to pak potreba obnovit driv ale od tech cca 1,5 az 2 let, kdyz uz je oblicej jasne dany je to na 5 let…
pak se meni uz i s otisky..
Mišela1 píše:
Holky a jakou platnost má ten pas pro dítě?
Platnost má 5 let, ale s podmínkou že na něm jde dítě poznat.
Nějak si stále nedokážu představit že teď vyblejsknu svojí 10m holku a ve 4 letech půjde poznat?? Asi těžko.
beruska2× píše:Mišela1 píše:na 5 let, jen musi mit na foto zretelne rysy obliceje - takze u miminka je to pak potreba obnovit driv ale od tech cca 1,5 az 2 let, kdyz uz je oblicej jasne dany je to na 5 let…
Díky, tak jdu zagooglit kdy se to má zdražit, jestli v září tak mu to nechám udělat hned:-)
Mišela1 píše:beruska2× píše:Díky, tak jdu zagooglit kdy se to má zdražit, jestli v září tak mu to nechám udělat hned:-)Mišela1 píše:na 5 let, jen musi mit na foto zretelne rysy obliceje - takze u miminka je to pak potreba obnovit driv ale od tech cca 1,5 az 2 let, kdyz uz je oblicej jasne dany je to na 5 let…
jeste pak k tomu Potvrzeni o statnim obcanstvi - jestli o nej budes zadat pres pasove postou tak to taky trva dyl nez to dojde - primo na Krajskem urade na matrice ti ho udelaji na pockani za 100Kc - zalezi jak to mas daleko ![]()
Tak minulý týden jsem si nechala malou zapsat do pasu a - udělali to na počkání (když odmyslím hodinové čekání a pitomý systém…
), ale tvrdili, že to jde jen do pasů vydaných do 31.8.2006 - toale nevím, jestli je celostátní pravidlo, nebo místní výmysl.
Když si dceru nechal zapsat manžel a vzal můj pas a občanku, stejně mi ji nezapsali, prý musím osobně.
Alichi píše:
Tak minulý týden jsem si nechala malou zapsat do pasu a - udělali to na počkání (když odmyslím hodinové čekání a pitomý systém…), ale tvrdili, že to jde jen do pasů vydaných do 31.8.2006 - toale nevím, jestli je celostátní pravidlo, nebo místní výmysl.
Když si dceru nechal zapsat manžel a vzal můj pas a občanku, stejně mi ji nezapsali, prý musím osobně.
To bude nějaká blbost, já mám pas vydaný v roce 2009, už mám ten s tím otiskem a malou mi tam normálně loni v září zapsali.
Alichi píše:
Tak minulý týden jsem si nechala malou zapsat do pasu a - udělali to na počkání (když odmyslím hodinové čekání a pitomý systém…), ale tvrdili, že to jde jen do pasů vydaných do 31.8.2006 - toale nevím, jestli je celostátní pravidlo, nebo místní výmysl.
me ho loni zapsali do cerstve vydaneho rychlopasu takze to je zese nejaka mistni specialitka asi
![]()
Holky - to jsem blbě napsala - jde to samozřejmě do všech pasů, ale na počkání jen do těch dříve vydaných. Ale i tak to může být zdejší výmysl…
Alichi píše:
Holky - to jsem blbě napsala - jde to samozřejmě do všech pasů, ale na počkání jen do těch dříve vydaných. Ale i tak to může být zdejší výmysl…
Aha
- tak já to na počkání neměla, měla jsem to do týdne nebo tak nějak.
ahojte holky…tak u nás je toto téma zrovna aktuální…budou prázdniny a s děckama jsme vymysleli ,že pojedeme na dovču do Řecka…známí tam koupili baráče, tak se šlo na pasové stím,že si necháme všichn udělat nový pas. A na pasovém nám řekli
že my dospěláci …dáme 1 fotku a udělání stojí 500 kč a lhůta je 30 dní. a tet POZOR!
DĚTI…jít na matriku ve svém městě a dát rodné listy dětí a ty se posílají do Zlína na ověření.Trvá to 30 dnů.A po ověření s jednou fotkou dojít na pasové a tam se platí 500 kč.Taktéž na vyhotovení mají 30 dní.A pas platí pouze půl roku…poté nové ověřování a dělání nového a opět 500 kč.
No…prostě mazec. Takže nakonec jsme zjistili,že pokud budeme chtít jed do Řecka ,tak až asi v září ![]()
A bylo nám zděleno,že děti co mají rodiče zapsaní v pasu,tak to platí pouze pro vycestování tet do konce června…jinak od 1.7 už musí mít každé dítě svůj pas…neexistuje mít dítě napsané v pase rodičů. ŽE JE VYDANÝ NOVÝ ZÁKON. Takže cestovat do zahraničí můžeme ,až v září po prázdninách
![]()
Ale naše chyba…měli jsme si vzpomět dříve.)))))))))