Zapsání dítěte do pasu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2377
27.6.11 16:59
kotýsek píše:
ahojte holky…tak u nás je toto téma zrovna aktuální…budou prázdniny a s děckama jsme vymysleli ,že pojedeme na dovču do Řecka…známí tam koupili baráče, tak se šlo na pasové stím,že si necháme všichn udělat nový pas. A na pasovém nám řekli 8-o že my dospěláci …dáme 1 fotku a udělání stojí 500 kč a lhůta je 30 dní. a tet POZOR!
DĚTI…jít na matriku ve svém městě a dát rodné listy dětí a ty se posílají do Zlína na ověření.Trvá to 30 dnů.A po ověření s jednou fotkou dojít na pasové a tam se platí 500 kč.Taktéž na vyhotovení mají 30 dní.A pas platí pouze půl roku…poté nové ověřování a dělání nového a opět 500 kč. 8-o No…prostě mazec. Takže nakonec jsme zjistili,že pokud budeme chtít jed do Řecka ,tak až asi v září :mrgreen:
A bylo nám zděleno,že děti co mají rodiče zapsaní v pasu,tak to platí pouze pro vycestování tet do konce června…jinak od 1.7 už musí mít každé dítě svůj pas…neexistuje mít dítě napsané v pase rodičů. ŽE JE VYDANÝ NOVÝ ZÁKON. Takže cestovat do zahraničí můžeme ,až v září po prázdninách :mrgreen: :mrgreen:
Ale naše chyba…měli jsme si vzpomět dříve.)))))))))

tak to je ale pitomost cele :roll: zadna foto se nenosi - foti primo na matrice - jak deti tak dospele - ty i s otisky..
dospelacky pas stoji 600,– na 10 let a detsky 100Kc na 5 let …
Osvedceni o statnim obcanstvi se doklada pouze u prvnoho pasu, stoji 100Kc a udela ho na pockani Krajsky urad v urednich hodinach, pokud toho maji moc nebo to jde postou pres pasove - matriku trva to cca tyden…
vydani je cca 30dni..
navic do Recka dospeli muzou jen na OP, pas nepotrbujes…
rychlopasy stoji 1500Kc dospely a tusim 600Kc detsky, plati rok ale hodne zemi uz je neakceptuje…vydani je do dalsiho uredniho dne..

deti do 15ti let ti do pasi zapisou pouze do 30. 6. 2011 ale ty co uz jsou zapsane plati do 1. 1. 2012 - pak musi mit deti sve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
27.6.11 19:09

berusko, jen tě doplním, že to zapsání v pase rodičů je platné do 26.5.2012. nebo tak nějak. ale určitě ne začátek roku.
jinak koukám, že ve zlnském kraji mají na úřadě opravdu správné informace :roll: :roll:
já si třeba lezos nechala vikiho zapsat do pasu. je mi jasné, že kdybych mu dneska nechala udělat pas, tak je příští rok nepoužitelný, protože si nebude na fotce podobný. klárka má pas z loňska a ještě chvíli jí vydrží. snad si bude podobná až do doby konce platnosti pasu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.6.11 19:11
nozu píše:
berusko, jen tě doplním, že to zapsání v pase rodičů je platné do 26.5.2012. nebo tak nějak. ale určitě ne začátek roku.
jinak koukám, že ve zlnském kraji mají na úřadě opravdu správné informace :roll: :roll:
já si třeba lezos nechala vikiho zapsat do pasu. je mi jasné, že kdybych mu dneska nechala udělat pas, tak je příští rok nepoužitelný, protože si nebude na fotce podobný. klárka má pas z loňska a ještě chvíli jí vydrží. snad si bude podobná až do doby konce platnosti pasu :-)

to sice jo.. podle Cr ale cizi zeme ti ditko bez pasu uz nevpusti.. taky proc by to melo byt sjednocene ze :roll: :wink:

jeste.. pas nepotrebujes po cele EU.. :wink:

a co se tyce „noveho zakona“ :lol: tak se menilo to, ze uz nektere zeme - vetsina teda - neakceptuji rychlopasy a menila se doba nutne platnosti z 3 na 6 mesicu po navratu z destinace…

nektere uredniky aby fakt pohledal :roll: nedala bych jim ani korunu za takovy sluzby :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
27.6.11 19:22

No já jsem ze Zlínska a dostala jsem tady dobré informace :)

To že není po EU nutný pas je sice pěkné, ale myslíte že stačí když je dítě zapsáno v OP u rodiče? Místo v pasu tak v OP?

Bohužel cestujeme mimo EU, před týdnem chorvatsko, pasy jsme pomalu ani nevytáhli, ale na podzim chceme do švýcarska, a tam mám strach aby nás s malou pustili, když nebude mít vlastní pas - byla jsem tam předloni a ta jejich „prohlídka“ našeho auta a kontrola podrobná fakt stála zato :zed: - a tak mám strach abyy mě tam pustili když malá nemá pas, přeci jen nejsou EU.

• Citovat
  • Upravit
2377
27.6.11 19:30
PetkaK píše:
No já jsem ze Zlínska a dostala jsem tady dobré informace :)

To že není po EU nutný pas je sice pěkné, ale myslíte že stačí když je dítě zapsáno v OP u rodiče? Místo v pasu tak v OP?

Bohužel cestujeme mimo EU, před týdnem chorvatsko, pasy jsme pomalu ani nevytáhli, ale na podzim chceme do švýcarska, a tam mám strach aby nás s malou pustili, když nebude mít vlastní pas - byla jsem tam předloni a ta jejich „prohlídka“ našeho auta a kontrola podrobná fakt stála zato :zed: - a tak mám strach abyy mě tam pustili když malá nemá pas, přeci jen nejsou EU.

to neni vysada Zlinska, podobne „pomocnicky“ najdes asi vsud, nastesti jen v limitovanem mnozstvi :wink: :roll: :mrgreen:

no - ja bych uz bez dokladu pro dite nejela nikam, nestoji to za to, nikdy nevis na jakyho blbouna kde narazis.. muze se stat cokoliv kdy vas budou vic kontrolovat - treba mala blba nehoda a je problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
28.6.11 08:20
beruska2× píše:
kotýsek píše:
ahojte holky…tak u nás je toto téma zrovna aktuální…budou prázdniny a s děckama jsme vymysleli ,že pojedeme na dovču do Řecka…známí tam koupili baráče, tak se šlo na pasové stím,že si necháme všichn udělat nový pas. A na pasovém nám řekli 8-o že my dospěláci …dáme 1 fotku a udělání stojí 500 kč a lhůta je 30 dní. a tet POZOR!
DĚTI…jít na matriku ve svém městě a dát rodné listy dětí a ty se posílají do Zlína na ověření.Trvá to 30 dnů.A po ověření s jednou fotkou dojít na pasové a tam se platí 500 kč.Taktéž na vyhotovení mají 30 dní.A pas platí pouze půl roku…poté nové ověřování a dělání nového a opět 500 kč. 8-o No…prostě mazec. Takže nakonec jsme zjistili,že pokud budeme chtít jed do Řecka ,tak až asi v září :mrgreen:
A bylo nám zděleno,že děti co mají rodiče zapsaní v pasu,tak to platí pouze pro vycestování tet do konce června…jinak od 1.7 už musí mít každé dítě svůj pas…neexistuje mít dítě napsané v pase rodičů. ŽE JE VYDANÝ NOVÝ ZÁKON. Takže cestovat do zahraničí můžeme ,až v září po prázdninách :mrgreen: :mrgreen:

tak to je ale pitomost cele :roll: zadna foto se nenosi - foti primo na matrice - jak deti tak dospele - ty i s otisky..
Osvedceni o statnim obcanstvi se doklada pouze u prvnoho pasu, stoji 100Kc a udela ho na pockani Krajsky urad v urednich hodinach, pokud toho maji moc nebo to jde postou pres pasove - matriku trva to cca tyden…
vydani je cca 30dni..
rychlopasy stoji 1500Kc dospely a tusim 600Kc detsky, plati rok ale hodne zemi uz je neakceptuje…vydani je do dalsiho uredniho dne..

deti do 15ti let ti do pasi zapisou pouze do 30. 6. 2011 ale ty co uz jsou zapsane plati do 1. 1. 2012 - pak musi mit deti sve…

8-o 8-o 8-o 8-o tak to koukám ,co píšeš…nám to takhle řekli na vlastní uši minulý týden v Kroměříži na pasovém. I to ,že do Řecka je potřeba mít pas,nejde na občanku.A pas u dětí,že je na půl roku,že se podoba dětí stále mění a je potřeba ,aby byla podoba aktuální. Kvůli převážení a pašování dětí. :roll:A ktomu dopředu musí být ověřeny ty rodné listy ve Zlíně. A fotky si máme donést svoje…fotili v druhém patře,ale to jim rok ,už nefunguje,tak se nosí foto svoje.A udělání stojí dospělí i děti 500 kč. Jednotná cena… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
28.6.11 10:11
kotýsek píše:
beruska2× píše:
kotýsek píše:

vydani je cca 30dni..

deti do 15ti let ti do pasi zapisou pouze do 30. 6. 2011 ale ty co uz jsou zapsane plati do 1. 1. 2012 - pak musi mit deti sve…
8-o 8-o 8-o 8-o tak to koukám ,co píšeš…nám to takhle řekli na vlastní uši minulý týden v Kroměříži na pasovém. I to ,že do Řecka je potřeba mít pas,nejde na občanku.A pas u dětí,že je na půl roku,že se podoba dětí stále mění a je potřeba ,aby byla podoba aktuální. Kvůli převážení a pašování dětí. :roll:A ktomu dopředu musí být ověřeny ty rodné listy ve Zlíně. A fotky si máme donést svoje…fotili v druhém patře,ale to jim rok ,už nefunguje,tak se nosí foto svoje.A udělání stojí dospělí i děti 500 kč. Jednotná cena… :wink:

hele to bych tam snad i zavolal a urednici poucila jak ma delat svojipraci.. to je desny.. foto se do dokladu nelepi ale skenuje, to nevim na co by jim byla, maji na to spesl fotokabinku primo u vydeje kde s tebou sepise i online formular - rucne ty uz nic nevyplnujes…
pani se asi za poslednich x let nektualizovala.. :roll:
ty jo.. mit cislo tak ji tam snad zavolam, uz pro tu srandu :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
28.6.11 10:17

Hele o Kroměřížských úřednících vím od kámošky dost (sice ne z pasu, ale z vyřizování RD), tam jsou nějaký fakt na hlavu :zed: (nechci se dotknout všech samozřejmě).

Ten papír na to státní občanství se posílá na kraj, to je pravda, ale myslím si že tam můžeš jít i osobně (my půjdeme osobně, ale máme to jen 15km) :)

• Citovat
  • Upravit
13749
28.6.11 11:17

Vyřizovala jsem včera v Praze… U 9m dítěte…

Nejdřív se musí na MÚ na pasové, tam na základě občanky matky (otce) a RL dítěte vydají Potvrzení o trvalém pobytu. S tím pak na matriku, tam udělají Osvědčení o státním občanství (je potřeba RL dítěte i obou rodičů, je potřeba, aby alespoň jeden z prarodičů se narodil před r. 1954). Dál už jsem nedošla, ale asi pak zpět na pasové, kde se zažádá o pas, trvá to asi 30 dnů.

A o té podobě miminka, četla jsem zkušenosti holek, které hodně cestují, že nechaly vyfotit mimino (třeba 8m) a i za rok si je pořád podobné, akorát má víc vlasů (holčička).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
28.6.11 12:09
AnastazieB píše:

Nejdřív se musí na MÚ na pasové, tam na základě občanky matky (otce) a RL dítěte vydají Potvrzení o trvalém pobytu. S tím pak na matriku, tam udělají Osvědčení o státním občanství (je potřeba RL dítěte i obou rodičů, je potřeba, aby alespoň jeden z prarodičů se narodil před r. 1954). Dál už jsem nedošla, ale asi pak zpět na pasové, kde se zažádá o pas, trvá to asi 30 dnů.

A o té podobě miminka, četla jsem zkušenosti holek, které hodně cestují, že nechaly vyfotit mimino (třeba 8m) a i za rok si je pořád podobné, akorát má víc vlasů (holčička).

tak treba trvaly pobyt u nas vubec nechteli - to si zjisti z evidenci obyvatel pres Czechpoint sama urednice… a stejne tak nikoho nezajimalo narozeni prarodicu…
jen Rl ditete a moje OP, mela jsme sebou i svuj Rl ale ani ten nechtela…
by me zajimalo jestli nje na netu nejaky pevne stanoveny kodex co teda je k tomu potreba - pro kontrolu…
pak delaji z lidi blbce… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
28.6.11 13:28
kotýsek píše:
beruska2× píše:
kotýsek píše:

vydani je cca 30dni..

8-o 8-o 8-o 8-o tak to koukám ,co píšeš…nám to takhle řekli na vlastní uši minulý týden v Kroměříži na pasovém. I to ,že do Řecka je potřeba mít pas,nejde na občanku.A pas u dětí,že je na půl roku,že se podoba dětí stále mění a je potřeba ,aby byla podoba aktuální. Kvůli převážení a pašování dětí. :roll:A ktomu dopředu musí být ověřeny ty rodné listy ve Zlíně. A fotky si máme donést svoje…fotili v druhém patře,ale to jim rok ,už nefunguje,tak se nosí foto svoje.A udělání stojí dospělí i děti 500 kč. Jednotná cena… :wink:

jeste me napada.. fotka se nosi na ty rychopasy, ale tam je zase jina cena.. :nevim: pani je bud zmatkarka nebo uraduje pod vlivem - cehokoliv :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
28.6.11 14:49

Tak to nevím…třeba tu fotku ,tam nelepí a jenom ji tam nějak oskenují…jako tetka na ty nové občanky…kartičky. :-)taky tam nejsou nalepené a jenom oskenované)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
28.6.11 16:00
kotýsek píše:
Tak to nevím…třeba tu fotku ,tam nelepí a jenom ji tam nějak oskenují…jako tetka na ty nové občanky…kartičky. :-)taky tam nejsou nalepené a jenom oskenované)))

no..proto to foti digitalem aby to tam mohli jen pretahnout a ta fotka musi splnovat parametry, navic je tam davaji cernobile :wink: ty parametry jsou vsude stejne, stejne jako vybaveni uradu.. to je spis neschopnost urednice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
29.6.11 08:19
beruska2× píše:
tak treba trvaly pobyt u nas vubec nechteli - to si zjisti z evidenci obyvatel pres Czechpoint sama urednice… a stejne tak nikoho nezajimalo narozeni prarodicu…
jen Rl ditete a moje OP, mela jsme sebou i svuj Rl ale ani ten nechtela…
by me zajimalo jestli nje na netu nejaky pevne stanoveny kodex co teda je k tomu potreba - pro kontrolu…
pak delaji z lidi blbce… :roll:

Ten trvalý pobyt si asi můžou vyřídit samy, ale trvá to pak dýl. A ten RL, ten můj taky nechtěli, protože moji rodiče se narodili až po r. 1954, takže by braly jen mužův RL, jehož rodiče se narodili dřív. Říkaly, že se musí dostat pod rok 1954. Co by se dělo, kdybychom měli oba rodiče mladé, to nevím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
29.6.11 08:35
AnastazieB píše:

Nerozumím větě aby alespoň jeden z prarodičů se narodil před r. 1954 - to nějak nechápu. My máme všechny prarodiče od malé v letech 1962-64, tak co je tím jako myšleno?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure