Miminko nechce být na bříšku

3492
14.9.05 11:05

Nechce být na bříšku

Ahoj maminky,
prosím vás o radu nebo zkušenost. Můj syn starý 4 měsíce nechce být vůbec na bříšku. Chodím s ním i na rehabilitaci a možná budeme muset cvičit Vojtovu metodu. Při této poloze hodně brečí a vůbec se nesnaží zvednout se na ručičkách. Prý je v této poloze na úrovni dvou měsíců. Jinak hlavičku drží sám jen tato poloha mu prostě nesedí. Máte taky některá takovou zkušenost? Může se to ještě samo zlepšit? Můsím ještě napat, že syn je hodně velký a ve čtyřech měsících má 8,5kg.
Děkuji za odpovědi.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
420
14.9.05 11:46

Andreo, mám přesně tu samou zkušenost. Dcera drží hlavičku od dvou měsíců, začala si sedat ve čtyřech měsících, ale na bříšku odmítá ležet, pasení koníčků se nekoná. Položená na bříško se sice na ručičky hned vzepře, ale pak „bum“ a následuje šílený řev. Prostě tu polohu nesnáší. Když paní doktorka na minulé prohlídce zkoušela, jestli se miminko na bříško otočí a chtěla ji tam obrátit, dcera se šprajcla celým tělíčkem a nešlo to a nešlo. :lol: Naše paní doktorka z toho ale vědu nedělá, prý se na bříšku některým dětem nelíbí a pak třeba ze sedu rovnou lezou.

Jinak je pro tyhle děti prý doporučeno, aby s nimi rodiče dělali „letadýlko“: jsou na bříšku, posilují si zádové a krční svaly, ale zároveň je to hra a nemačkají si bříško. Tak zkus a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
14.9.05 12:31

Ahoj Andreo,

teda Tvůj kulíšek je pořádný kus chlapáka :D
Moje Niki v tomto období taky neměla polohu na bříšku moc ráda.Já jí tam dávala ale pořád třeba po přebalení a zvykla si.Hlavičku udržela ve 2 měsících.když jsem jí dala na bříško,jen tak aby se neřeklo ,zvedla na moment halvičku a pak bác zabořila se do deky.
Všechno přišlo samo a teď je její nejoblíbenější poloha na spaní právě na bříšku.
tak neboj,Tvůj šmudlík se to taky naučí.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.9.05 12:38

Našemu robátku jsou tři měsíce, na břiše taky nechce být. Hlavu prostě neuzvedne a přitom ve vertikální poloze drží hezky. Ale zase se svižně koulí na bok na obě strany, tak to neřeším. Prostě to beru tak, že tu polohu nemá rád, občas to zkusím (dík za tip s letadýlkem, zkusíme :) ) mě se taky nelíbí si mačkat břicho na zemi :wink:
Jsem zvědavá, co na to doktorka.
NiKi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
14.9.05 13:37

Ahoj Andrejko,
každý dítě je jiný, některý je línější nebo mu prostě to či ono nesedne.
Každopádně neměj strach.
My chodíme na rehabilitace a cvičíme vojtu od 8 týdnů,malá měla hypertonus na levé straně, na bříšku se neudržela, padala jí hlava, přepadávala do strany a hrozně řvala, v pěti měsících už jsme to docela zmákly a od té doby paseme a paseme.
Neboj, buď to půjde samo nebo trochu pomůžete s cvičením,
Andrea+ Anetka 7,5měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
14.9.05 20:40

jo, ještě jsem si vzpoměla na jeden trik: náš potomek snáší položení na bříško (na chvilku), když je položen bříškem na bříško rodiče… :wink: Tak přeju zdravé děti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
14.9.05 21:04

Ahojky

Michal na bříšku taky nechtěl vůbec ale vůbec bejt - tak do dvou měsíců . Pak jsme začli chodit na neurologii kvůli predilekci doprava, tak jsem si tam postěžovala i na toto.

Dr. mi řekla, že je třeba aby si zvykl, a že ho tam mám dávat minimálně 10× za den na velmi krátkou dobu - tj cca 30 vteřin… postupně jsem tuto dobu začala prodlužovat, miláček přestal řvát a od 3,5 měsíce se na bříško otočí sám a na zádech ho už nikdo neudrží.

Tak to zkus… půl minuty není moc - já ho vždycky zkusila otočit a mluvila jsem na něho a klidně ho chvilku nechala protestovat, pak pochovala, pohrála a znovu - samozřejmě pokud řve dítě jak tur že nemůže popadnout dech tak to bych ho tam nenechala.

Já si totiž myslela, že když na bříšku tak minimálně 5-10 minut a že tak 3× za den stačí - ale dle neurologů je opravdu nejlepší hodněkrát za den na úplně krátkou dobu..

Tak to vyzkoušej.

ať se vám na bříšku líbí :) přejí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
14.9.05 21:18

ahoj holky,

jak to tady čtu, tak mám pocit, že se synem něco zanedbáváme 8O .Taky se mu nechce, má téměř 6 měsíců a tak 2× denně je tak 3 minuty na bříšku, snažím se ho nalákat něčím zajímavým. Po chvíli začne plakat, snaží se otočit a rozčiluje se , že mu to nejde :x .Jinak se snaží po:,–(it,otáčí se na bok.Asi se taky budu muset zmínit před doktorkou. :roll:

Hela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.06 21:40

Já se prý na břiše vztekala vždycky a nesnáším to dodnes (žádné problémy mi to v životě nedělá) :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
868
4.1.06 11:57

Ahojte,

náš Pavlík taky nechtěl být na bříšku, ač jsme to zkoušeli téměř neustále… :roll:

Pak jsme se díky jednomu vyšetření dostali na neurologii a poslali nás cvičit Vojtovu metodu.

Už jsem to tu psala několikrát. Záleží na tom o jaké cvičení se jedná a jaká je rehabilitační sestřička… Měla jsem hrůzu z toho, jak Pavlík bude plakat a jak je to drastické… Ale ono to tak není :! Cvičili jsme 1,5 měsíce absolutně bez problémů a po 2.kontrole bylo vše v pořádku…

Pavlíkovi zesílily svaly a pobyt na bříšku se mu zalíbil. Nyní už se přetáčí na bříško i zpět a momentálně trénuje na lezení (péruje na čtyřech :lol: ).

Podle slov rehabilitační sestřičky je tak 90% miminek pozadu oproti tabulkám a většině z nich stačí trochu pomoct a vše je v pohodě… Až budu mít další miminko (snad se zadaří…), určitě se této alternativě nebudu bránit. Skutečně se není čeho bát !

Asi trochu jiná věc je cvičení v případě postižených dětí, ale to je trochu jiná kapitola…

A ještě jedna věc, co mi říkali (a je to fakt …). S Vojtovou metodou je lepší začít co nejdřív, protože čím dřív se začne, tím rychleji je vše v pořádku…

Takže… já bych se toho prostě nebála :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
4.1.06 12:38

Ahoj Ajjaa, mozno ti pomoze tato diskusia
http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
4.1.06 13:47

Ahoj,
můj chlapeček taky vůbec nechtěl být na bříšku, jakmile jsem ho tak položila křičel a křičel. Když jsem se na to ptala doktorky, tak mi řekla, že ho nemám nutit na bříško, když to nemá rád, že některý děti jsou takový. Koníčky jsme začali pořádně pást až tak v 6 měsících. Doteď to sice není nijak oblíbená poloha, ale tak 10 minut na bříšku vydrží než se začne rozčilovat. Takže, nelámej si z toho hlavu, on z toho vyroste.
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
4.1.06 14:01

Ahoj, aj mne maminy tuto dobre poradili. Davam na brusko castejsie a na kratsi cas, len kym je dieta spokojne. Najlepsie je to hned rano jak sa vyspi, vtedy je dobra nalada :D a bez plienky, vtedy vydrzi docela dlho, hra sa s hrackami a paci sa jej to. Aj inokedy cez den je to lepsie, ked je rozbalena. Asi ju plienka tlaci na brusko alebo co. Mozes skusit, ci to nepomoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
4.1.06 15:22

Měla jsem s Klárou stejný problém. Rehabilitační dr. (šla jsem kvůli stáčení do prava) nám řekla, že je to tím, že nemá dostatečně posílené svalstvo. Já ji na bříško do tří měsíců nedávala vůbec, v porodnici mi řekli, že to nemám dělat, ale zapomněli doplnit, že ne spát. Tak jsem jako vosel poslechla. Dr. mi poradila (mimochodem kamarádka mojí mámy), že jí mám na bříšku pomáhat. Podložit rukou hrudníček, aby si ruce odpočinuly. Že prý v tomto věku činí hlava 1/4 váhy celého těla, což není sranda udržet. Dělaly jsme to tak několik dní a na bříšku se jí začalo líbit. Potom se začala i obracet. Teď už se jí to teda taky nelíbí, přišla na sezení a to se jí líbí víc. Na břiše se většinou tak po 15 min vzteká, protože se snaží lézt a nejde jí to. Vyhodí ruce a nohy do vzduchu, mává s nima a myslí, že poleze :lol: :lol: :lol: . Zkus teda podložit ten hrudníček rukou, aby se ulevilo ručičkám. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.1.06 16:04

ahoj,
nase mala taky na brisku je nerada, ale jinak je sikovna, moc to neresim, kdo by taky furt chtel lezet na brise… :)

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky