Miminko nechce být na bříšku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1482
13.7.15 15:35

@Welwet tak se hlásím po 4 měsících :lol:. Bříško nyní v 7. měsíci absolutně nejoblíbenější poloha :pankac:. Nevěřila jsem k tomu, že tam někdy dospějeme :mrgreen:. Rada asi je dávat neustále na pár sekund až minut, u toho nějakou zábavu, nenutit, pokud se mu to nelíbí, tak přestat. Nakonec na to ten náš přišel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.7.15 15:41

Tak doufam, ze na to prijde i tam ma cacorka :),ja treba spim dodnes na brise :) jinak, nenutit, hned jak ji tak zacnu tocit, ze ji dam na brisko uz se rozciluje, jde videt, ze hloupa neni, ze vi co prijde :D, uvidime, budu se snazit ji to nejak zprijemnovat, nenutit a doufam, ze treba do mesice, nez zas pujdu na kontrolu k mudr, to uz bude nejak umet, jsem z te detske doktorky snad vic nervozni nez mala :D a dekuji za odpoved, ze to casem prijde nejak samo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.7.15 16:37

@Welwet Nedavej ji do sedu! Pretezujes záda a páteř a nebude mít motivací dělat něco sama.
Dětem se většinou na břiše nelíbí, kdyz to nedělají dobře. U obou dětí mi pomohla konzultace s fyzioterapeutkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.5.23 22:12

Doma z nemocnice

Ahoj maminky. Tak vcera nas pustili domu z nemocnice. Delali nam testy krve, moc, stolice. Vse v poradku v tomto smeru. Bylo nam receno, ze to mohlo byt i od ousek protoze mel maly rymu a mohl se rozjizdet zanet a tak nam dali kapicky do usi pro jistotu. Taky nam dali kapky do oci, kdyz si pres den ty oci skrabe tak zda ho tam neco nedrazdi a mame konzultovat s detskou lekarkou zda se nerozviji nejaka alergie ci ekzem. Dale strikat do nosu solny roztok na rymu. Po te nam bylo receno ze ma opravdu silny reflux a ze ho to muze prave po jidle i delsi dobu trapit a delat neprijemnosti. Byl nam doporucen Nutrilon AR ale ten jsem odmitla ( Uz jsme ho v minulosti zkouseli ale Maxik se pak proste nevykakal jak husta stolice to byla ) Takze nam bylo doporuceno davat Nutriton do mlicka a to se zatim jevi celkem ok. Jinak se resila ta alergie na mleko ale to bylo zavrhnuto ze to neni ono. Dal jsem porad apelovala na to, aby se nekdo zameril na ten neklid ( skrabani obliceje a oci at uz je vzhuru nebo spi a kdyz spi tak ze krouti rukama a tou hlavou atd) prisla za nama primo neurolozka, vyslechla si vse ohledne prubehu tehu, porodu atd atd. Pak ho vysetrila, ukazala mi nejake polohy jak ho drzet aby se mu treba ulevilo pri nejakych bolestech a rekla, ze vypada na zdrave a aktivni miminko, ze se tam nic nedeje ( epilepsie atp.) doporucila uzivat 2× denne magnesium a B6 na uklidneni. Ten neklid pry muze byt vyvolan tim, ze ho muze v noci vic bolet bricho ( reflux, zaludek, paleni zahy atd atd. a jemu se to promita do spanku a je z nej neklidny. Ale muze to byt taky tim ze je to proste trosku vic drazdive miminko) To ted uzivame druhy den a je pravda ze nakrmim cca v 10, lehne a spi tak do tech ctyr do rana a az pak se budi na jidlo, coz se predtim nestavalo. Ale uvidime casem. Taky rikala, ze zacina mit trosku placatou hlavicku vzadu a ze by ho davala pres den uz jen do polohy na brise. Ze ve 3 mesicich uz by mel v teto poloze travit ve dne 90% casu, coz jsem nevedela :?. Problem je, ze on v te poloze byt nechce. Ja ho tam davam nekolikrat denne na par minut uz nekolik tydnu ale vydrzi max pet minut a pak strasne rve a proste nechce byt na brise. Takze rikala ze bude muset asi na nejake rehabilitace. Plus jeste delali i sono mozku a tam taky vse v poradku :hug: Zbytek zitra u obvodni. Takze to je vlastne vse co vim, moc moudra z toho nejsem. Neni tam zadny ofiko zaver co to teda bylo. Ale zase alespon vim ze to neni nic vazneho a ze snad neco zabere na ten neklid atd. Moc dekuji vsem kdo mi tady radil. Mejte se hezky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.5.23 22:14
@Adnil777 píše:
Ahoj maminky. Tak vcera nas pustili domu z nemocnice. Delali nam testy krve, moc, stolice. Vse v poradku v tomto smeru. Bylo nam receno, ze to mohlo byt i od ousek protoze mel maly rymu a mohl se rozjizdet zanet a tak nam dali kapicky do usi pro jistotu. Taky nam dali kapky do oci, kdyz si pres den ty oci skrabe tak zda ho tam neco nedrazdi a mame konzultovat s detskou lekarkou zda se nerozviji nejaka alergie ci ekzem. Dale strikat do nosu solny roztok na rymu. Po te nam bylo receno ze ma opravdu silny reflux a ze ho to muze prave po jidle i delsi dobu trapit a delat neprijemnosti. Byl nam doporucen Nutrilon AR ale ten jsem odmitla ( Uz jsme ho v minulosti zkouseli ale Maxik se pak proste nevykakal jak husta stolice to byla ) Takze nam bylo doporuceno davat Nutriton do mlicka a to se zatim jevi celkem ok. Jinak se resila ta alergie na mleko ale to bylo zavrhnuto ze to neni ono. Dal jsem porad apelovala na to, aby se nekdo zameril na ten neklid ( skrabani obliceje a oci at uz je vzhuru nebo spi a kdyz spi tak ze krouti rukama a tou hlavou atd) prisla za nama primo neurolozka, vyslechla si vse ohledne prubehu tehu, porodu atd atd. Pak ho vysetrila, ukazala mi nejake polohy jak ho drzet aby se mu treba ulevilo pri nejakych bolestech a rekla, ze vypada na zdrave a aktivni miminko, ze se tam nic nedeje ( epilepsie atp.) doporucila uzivat 2× denne magnesium a B6 na uklidneni. Ten neklid pry muze byt vyvolan tim, ze ho muze v noci vic bolet bricho ( reflux, zaludek, paleni zahy atd atd. a jemu se to promita do spanku a je z nej neklidny. Ale muze to byt taky tim ze je to proste trosku vic drazdive miminko) To ted uzivame druhy den a je pravda ze nakrmim cca v 10, lehne a spi tak do tech ctyr do rana a az pak se budi na jidlo, coz se predtim nestavalo. Ale uvidime casem. Taky rikala, ze zacina mit trosku placatou hlavicku vzadu a ze by ho davala pres den uz jen do polohy na brise. Ze ve 3 mesicich uz by mel v teto poloze travit ve dne 90% casu, coz jsem nevedela :?. Problem je, ze on v te poloze byt nechce. Ja ho tam davam nekolikrat denne na par minut uz nekolik tydnu ale vydrzi max pet minut a pak strasne rve a proste nechce byt na brise. Takze rikala ze bude muset asi na nejake rehabilitace. Plus jeste delali i sono mozku a tam taky vse v poradku :hug: Zbytek zitra u obvodni. Takze to je vlastne vse co vim, moc moudra z toho nejsem. Neni tam zadny ofiko zaver co to teda bylo. Ale zase alespon vim ze to neni nic vazneho a ze snad neco zabere na ten neklid atd. Moc dekuji vsem kdo mi tady radil. Mejte se hezky :kytka:

Jezisi omlouvam se, to mel byt prispevek ke mne do diskuze a asi jsem se preklikla v okne. Pardooon :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí