Spiknutí v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.4.26 10:14

@karkarka asi 3 dny mi tam budou chybět co jsem se dívala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.26 10:18

Nečetla jsem celý příspěvek, ale co můžu říct za sebe (ve školství jsem 10+ let).
Na mnohých školách jsou toxické vztahy, které nemají na jiných pracovištích obdoby.
AP jsou obecně bráni jako béčková kategorie, jedna moje ředitelka se ke všem AP chovala opravdu tak hrozně, že většina nevydržela dýl jak rok (např. musely chodit na porady, ale když se chtěly k něčemu vyjádřit, ihned je umlčela s tím, že nejsou pedagogové, ale jen asistentky - a to i když se téměř vždy řešený problém týkal přímo třídy či žáků, kde daná AP působila) :-( Mnohdy mají asistenti všelijaké úkoly jako vyklízení, přenášení věcí, úklid, údržba - většinou v období prázdnin. Teď také zvažuji místo asistentky, také vesnická škola, kolektiv prý celkem jde…no uvidím ;-)
Anonym - profese

• Citovat
  • Upravit
64956
@Anonymní píše: Více

tři dny v srpnu? Do kdy máš přesně smlouvu. Vždyt na prázdniny bude třeba asi 38 dní, k tomu ty dva dny v červnu. případně. A ty budeš mít tak 26.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
Školka a skola je diametrální rozdil… ja ale netvrdím, ze neco děláš spatne. Jen pisu pohled z druhe strany. Není moc pravděpodobné, ze na člověka, co dela vsechno dobre a všichni jsou s ním spokojeni, se rozhodnou najednou vsichni spiknout a vystipat ho jen proto, ze potřebujímisto obsadit nekdym jinym. Jo, znám případy, kdy je někoho potreba vyhodit, neni to prijemne pro nikoho, nektere kolektivy umi byt zle, ale vzdy je potřeba znat pohledy z obou stran. Nic neni černobílý.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.26 10:21

@Midaku pardon, *škola, prepsala jsem se. Jako já nevím, říkam, pokud dělám něco zle, ať mi to řeknou. Ale obecně o této škole se traduje že to tam není dobré, a i kolegyně asistentka, se kterou se kamarádím, si tam taky celkem zažívá. Jen ne tak jako já. Takže tomu nerozumím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.26 10:24

@vokishka taky tomu nerozumím :roll: raději to půjdu řešit za naši účetní, ta bude vědět víc :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8362
26.4.26 10:25
@Midaku píše: Více

Ono taky dělá hodně jak se k tomu ředitelka postaví - pokud na ni šly stížnosti, tak proč to neřešila dříve? Proč to vyřešila najednou a rovnou s oznámením, že smlouvu ji neprodlouží? Jasně, kdyby ten člověk nepracoval vůbec kvalitně, tak ten konec chápu, ale pokud vidím, že tam jsou nějaké nedostatky tak dam tomu člověku šanci na nich zapracovat a až kdybych viděla, že se nic nezměnilo, ukončím to. Tady ale nejde vidět žádná snaha, prostě jen oznámení o nějakých stížnostech a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15747
26.4.26 11:07

Parodie na školu, parodie na ředitelku. Paní ředitelce bych do pěti minut po „rozhovoru“ předal výpověď s tím, že si prostě balím věci a už nikdy nepřijdu.
Celý systém inkluze a řízení škol mi přijde postavený na hlavu. V dnešní pomatené společnosti bych ve školství nechtěl dělat ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
26.4.26 11:13

@izabe proto pisu, ze je potreba pohled z obou stran. Te moji kolegyni vedení několikrát říkalo, co ma delat jinak, co delat ma nebo nema… ona to vzdy brala jako útok, ne jako dobre mirenou radu. Ze si na ni zase nekdo stěžoval. A ted se divi, ze najednou ji nebude prodloužená smlouva. Ono to řešení stěžování nemuso vzdy byt vytykaci dopis, pokec s ředitelkou na koberečku nebo jine formální řešení. Může to být i par vět mezi dveřmi, par vět v rámci běžného rozhovoru nebo obecná zmínka na společné poradě. Ja rozhodne netvrdím, ze zakladatelka je ta špatná, jen mam osobní zkušenost s vlastne tim uplne stejným, co tu ona pise, akorát z opačné strany. Kdybych neznala písemný projev te sve kolegyně, myslela bych si, ze to pise ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.26 12:03

To, že nemáš prodlouženou smlouvu je podle mě dobré řešení. Nechtějí tě tam, mají pořád problém. Tak co? Nejspíš někomu slíbila místo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
405
26.4.26 12:32

Takhle, na mě to působí, že tam stejně nejsi spokjenà, takže bych skončila a to klidně ihned na dohodu.
Těch důvodů nespokojenosti ti vyjmenovala tolik, že bude strašné těžké ne-li nemožné se nějak obhájit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
26.4.26 12:38

Hele, to musíš vědět ty - jestli opravdu chodíš do hodin se zvoněním.
Jestli nepomlouváš kolegyně či vedení.
Jestli se žákům věnuješ tak, jak máš.

Jsem taky učitelka, a mnoho ( ne všechny) asistentek dělá to, že do hodin chodí s velkou čerstvou kavou 10 minut po zvonění. Posuzuje kvalitu jednotlivých učitelů mezi sebou - ten a ten má nejlepší hodiny…
S žáky řeší osobní věci místo školních.
Dětem dovolují tykání.

Prostě se chovají absolutně neprofesionálně… takže tak

Příspěvek upraven 26.04.26 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8870
26.4.26 12:49

Hledej místo jinde, když tady mají toxickou atmosféru. S tím nepohneš. Jen se budeš trápit a přivoláš si stresem nějakou nemoc. Je neštěstí, když kolektiv mezi sebou bojuje. Pak se celá atmosféra přenáší na děti. Špatné klima všeobecně je děs. Tam nezůstávej.
My si asistentek vážíme, na rukou je nosíme. Sama jsem několik let v minulosti asistenci dělala, takže mám srovnání na pozicích. Teď máme jednu asistentku čerstvě na mateřské. Není dne, kdy si někdo nevzpomene, že nám chybí (lidsky, přátelsky, pracovně). Už jsem navrhovala, jestli by nemohla v září nastoupit zpět. Budeme se v oknech střídat, hlídat mimčo a její starší děti nám pomůžou. Ať je ona zpět. To jsem si samozřejmě dělala srandu. Víme, že bude doma určitě do tří let dítěte, že si ho chce své posledňátko maximálně užít. Pak se počítá, že místo asistence půjde dělat vychovatelku, protože někdo půjde do důchodu nebo asistentku trvale do první třídy (má potřebné vzdělání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
26.4.26 12:53

Prosím tě, a jak jsi mohla dostat výpověď -tedy neprodloužení smlouvy? To ti prostě řekla, že s tebou na další školní rok nepočítá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8870
26.4.26 13:02
@MamaZBrd píše: Více

Nikdy jsi neslyšela o tom, že někomu neprodlouží smlouvu?
V okolí se takhle zbavují učitelky letos. Udělala dost velkou botu (nemůžu specifikovat) + hodně stížností rodičů. Takže s ní na další školní rok nepočítají. Asi od března bylo vypsáno, že hledají učitelku. Pokud by další rok zůstala, už mohla mít smlouvu na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat