Spiknutí v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Kelsey1
Samozřejmě že ano.
Jen mě udivilo, že ji to řekli takhle hned v půlce dubna… což je má druhou stranu férové jednání…pro obě strany
@MamaZBrd píše: Více
No a jak jinak ji to měla oznámit?
Na tom nevidím nic špatného, alespoň má zakladatelka dost času si najít jiné místo od září
Školy mají bohužel toxické prostředí dost často (vlastní zkušenost i ohlasy od známých). Ryba vždy smrdí od hlavy, takže pokud si vedení nedokáže udržet pořádek, je to napříč celou institucí. Problém je i ten, ze ředitel musí být pedagog. To je, dle mého názoru, přežitek. Ředitel má být schopný manažer. Pedagogičtí pracovníci, a bohužel u asistentky, se u nás na škole chovali povýšeně i k ostatním pracovníkům ( uklízečky, kuchařky). Ta toxicka stránka se promitala i do kvality výuky, komunikaci s rodiči i práci s dětmi. Neustálé pomluvy, neoprávněně stížnosti apod. Kamarádka paní ředitelky, která opakovaně neplnila pracovní dobu, a to i přes upozornění, byla z obliga, ale kuchařka, která odešla jednou o 10 min dříve ( po dohodě se svou přímou nadrizenou) byla donucena vzít si půlden dovolené…kvůli 10 min, které navíc měla nadělané. Odešla jsem, nedalo se to. Nebyla jsem jediná. Děti jsem naštěstí zavčasu dala na jinou školu, stejně samy chtěly.
- Upravit
Těžko si udělat objektivní názor ze situace, která je popsána subjektivně, se spoustou emocí, domněnek a klišé. Netvrdím, že neexistuje škola s toxickým prostředím, na druhou stranu každý si o sobě myslí to lepší a nevidí/nechce vidět svá vlastní pochybení. Pokud existuje klišé, že učitelky se povyšují, stejně tak existuje i to, že asistentky mají nějaký druh komplexu méněcennosti a nevidí rozdíl mezi zodpovědností pedagoga a náplní práce asistentky. Nemůžu si pomoct, ale ten text na mě objektivně nepůsobí a pohled z druhé strany by byl asi taky dost zajímavý.
@Anonymní píše: Více
K tomuhle " Jste asistentka? Pak nejste vlastně nic a nesaháte jim ani po kotníky"…jako je to hnusně řečeno a povýšeně by se k tobě nikdo takto chovat neměl, ale ano, asistenta s kurzem je rozhodně míň než studovaný pedagog.
Nevím, co se ti na tom zdá divného.
nedočetla jsem ten elaborát celý, ale že se učitelky povyšují nad asistentkami,, že jsou víc, wtf? však jsou víc, učitelka má VŠ a asistentku může dělat téměř každý
tak když to tam není dobré, tak je na místě hledat nové zaměstnání přece
Je vidět, že se potřebují jedné asistentky zbavit a volba padla z nějakého důvodu, který my tady neznáme, na vás. Takže vám skončí smlouva na konci srpna a jste odejita. Moje zkušenost se zamětnavateli, a ne ve školství, je, že když vás chtějí vyhodit, i když jste na dobu neurčitou, tak vás stejně vyhodí. Já bych to tam doklepala do konce školního roku, pak budete mít dovolenou a vzala bych si na zbytek neschopenku.
Pracuji ve škole. Nejsem asistentka ani pedagog. Zakladatelce bylo sděleno, ze ji neprodlouží smlouvu, nikoliv, ze dostane výpověd. O potřebě asistentek nerozhoduje škola, ale SPC, PPP. Pokud tyto instituce usoudi, že ditko asistenta nepotřebuje, škola s tím nic nenadělá. Nový systém dává zodpovědnost na rodiče, takže pokud rodič usoudi, ze asistenta ditko nepotřebuje a do poradny ho neobjedna, škola má smůlu. Letos u nas asistentky vubec nevědí, zda je v září budeme potřebovat. Všem dětem končí platnost vyšetření a poradny nestíhají. Dovolenou si čerpají i na prazdniny v průběhu roku. Pro zakladatelku: domluv se ve škole, jak budou řešeny prázdniny u tebe, protože to automaticky neznamená, ze budeš 2 měsíce doma. Dovolená ti rozhodně stačit nebude. O toxickém prostředí ve školách se zmiňovat nebudu, čímž neříkám, ze není, ale nelze házet všechny do jednoho pytle. A dokud budou muset ředitele školy učit, tak to budou muset být bývalý učitelé než manažeři bez pedagogického vzdělání. Další poznámka na konec, ve většině případů nejsou nejhorší deti, ale rodiče, kteří si na všechno stěžují a jsou postavení primárně proti škole, místo spolupráce. Prosim anonym, povolání.
- Upravit
Tak pokud na tebe nekdo podal oficialni stiznost, bylo by spis neprofesionalni ti rict, kdo to byl. V tomhle se zachovala spravne.
To ostatni, to musis vedet sama, jestli je na tom neco pravdy nebo ne, ale pokud jsou tam takove vztahy, tak asi neni o co stat tam zustat. Aspon mas dost casu najit si neco, kdyz uz ted vis, ze ti neprodlouzi smlouvu.
Asistentka má sice jiné vzdělání než učitelka, ale pořád je to člověk, který vykonává svou práci a tak si snad zaslouží respekt. Pořád je to kolegyně a spolupracovnice.
- Upravit
předpokládám, že kdyby důvodem bylo neprodloužení podpůrného opatření, zakladatelka by to věděla. Je jasné, že to je běžný důvod neprodloužení smlouvy, nad tím nemá cenu se ani pozastavovat.
A marodit bys šla s čím? Tím pádem bys měla jen nemocenskou. A praci by sis hledala jak, v době vycházek?
Někdy můžeš použít všechen respekt světa, ale ono stačí, když si jako učitel vymezuješ své kompetence ve třídě, aby to některé asistentky braly jako povyšování. Co si budeme povídat, taky se dokážou chovat v té třídě jako slon v porcelánu a je potřeba si říct, co ano a co ne. Řada z nich se urazí a považují to za toxické.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat