Zůstali byste v té práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud nebudeš mít problém najít práci jinde, tak bych výpověď dala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych si hledala jinou práci. Jestli dát hned výpověď záleží na tobě - jak rychle si najdeš jinou práci; zda finančně vyjdeš (na případnou podporu z ÚP nárok máš?).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezůstala. Tyhle křivdy úplně nesnáším. Pokud nemáš problém sehnat jinou práci a tohle není jinak „práce snů“, dala bych do konce měsíce výpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Narok na podporu mam, ale vzala bych zatim klidne i nejakou horsi praci a hledala dal.
Ja takove krivky taky nemam rada, jeste je to vedouci, ktera ani nema znalosti a kdyz se ji na neco prijdu zeptat, tak se na ne diva, co ji vubec otravuji, protoze to nevi. No, dekuji za potvrzeni, chtela jsem si jen potvrdit, ze vazne nejsem jen nevdecna. ![]()
- Citovat
- Upravit
Hledej práci jinde. Ať si najdou jinou, která jim bude dělat naivního truhlíka a nechá sebou orat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak velký problém u tebe bude najít si něco jiného? Já bych se snažila odejít.
Ne kvůli tomu, že nováček bude mít více, to se stává všude, ale kvůli tomu, že na tebe hrnou více a podstatně složitější práce a nehodlají to ocenit a ještě ti to dávají najevo sprostým způsobem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak uz ten fakt, ze vam odchazi vice lidi neco znamena, asi to neni prace snu. Otazka je, jestli mas kam jit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že víc práce budu dělat tedy za rok, až mi zvednou plat, jinak ne. Ale v takové práci s takovým jednáním bych být nechtěla, našla bych si něco jiného. A pokud někdo nastupuje na stejné místo za víc peněz, tak bych jim řekla, že se obrátím na inspektorát práce. Za stejnou práci máte mít stejný plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono i jedna kolegyne prave odchazi kvuli te nadrizene. Sama me na ni upozornovala, at si na ni davam pozor, ze je sv***. ![]()
Jen bych po tech letech co tam jsem a poctive praci, tak bych cekala jinaci pristup ![]()
- Citovat
- Upravit
Nespravedlnost v pracovní sféře světem vládne, nic nenaděláš. Naše širší rodina se s ní často setkala a to v tak nejrůznějších podobách, že kdyby se to nestalo u nás, tak bych tomu nevěřila. Jsou staršího data, dvacet třicet let nazpět, dneska by si to asi lidi líbit nenechali. My mladí a začínající v rodině to měli jako výchovnou výstrahu.
Příklady?
1. Poměrně rychle zapracovaná nová síla musela celé léto zastupovat kolegyni. Naučila se to, neměla tam chyby. De facto dělala za dvě, kolikrát víc hodin. První měsíc, nic. Druhý měsíc, nic. Kolegyně už byla zpátky, každá si dělala svoje, opět ani koruna navíc. Vznesla dotaz, jestli za to něco dostane. Odpověď ji uzemnila. My vás takhle motivujeme.
2. Zaměstnancům v zemědělství soukromník každý měsíc z platu něco strhnul a z toho je platil v zimě, když nemohli na pole. Byli tedy doma za almužnu a to, co jim strhli, jim zas každý měsíc chybělo. Na zaměstnavateli nic nezmohli, měl za to, jak se o ně dobře stará. Nakonec každý měl doma výdělečně činnou manželku, tak o hladu nebyli.
3. Hospodářka šla do důchodu v lednu ve velmi nevhodnou dobu, kdy k Novému roku zaniklo ROH a škola přestala spadat pod odbor školství. Nedostala tudíž ani korunu, což se obvykle dávalo, jak od zaměstnavatele, tak od odborů. Nadřízená ji řekla, že to už dávno neplatí. Bohužel ale mluvila se známou ve stejném věku v pozici školnice, ale z jiného pracoviště, a ta peníze dostala. Když konfrontovala bývalý nadřízený orgán, řekli ji, že s tím nic neudělají, škola už má právní subjektivitu. Když se znovu zeptala nadřízené, bylo jí řečeno, vy jste mě nepochopila, vy jste to přece dostala v prosinci. Ta její almužna navíc oproti profesorskému sboru byla opravdu minimální, dostávali ji před svátky všichni. Kantoři ji měli jako vždy mnohonásobnou. Jít do důchodu bez koruny navíc po dvaceti pěti letech práce bylo opravdu ponižující. Tehdy to byly slušné peníze, nějaké tři čtyři tisíce kolem revoluce, paní plánovala do důchodu nový zimní kabát a lepší boty. Nula pošla od nuly.
4. Vedoucího udělali v devadesátých letech vedoucím dalších dvou úseků, které přiřadili k tomu jeho. Ty dva úseky předtím měly každý svého šéfa. Dělal tedy práci za další dva. Navíc mu přidali tisícovku a to se tvářili jako grandi.
5. Další příbuzný na postu kancelářská síla se ne moc nadšeně díval, jak jsou do fabriky přijímáni noví zaměstnanci za podstatně vyšší plat, než měl on sám. Svou práci na rozdíl od nich uměl. Ten rozdíl byl tak markantní, že hodil navíc až jeho plat. Ředitel moc dobře věděl, že kdyby novým nabídl takový tu výši stávajících letitých zaměstnanců, akorát by se mu vysmáli. Jednou dostal takový dopal, že se u ředitele objednal. Rodina doma šílela. Rodiče čerstvě v důchodu, obě děti na střední, žena průměrný plat. Ředitel vyslechl věcná fakta, tj. Pracuju tady skoro třicet let, beru tolik a tolik, mám nabídku si polepšit a zvažuji ji, ale kdybych dostal půlku přidáno, rozhodnu se zůstat tady. Ředitel mu řekl, že od prvního mu o půlku zvyšuje plat. Těžko říct, jestli by to udělal, kdyby věděl, že jeho pracovník žádné jiné vyhlidnuté místo nemá…
Zakladatelko, moje rada je taková. Jestli máš dělat něco navíc zadarmo, pak ať si na to najdou nějakého jiného blbce. O nezaplacenou práci se u vás jistě lidi poperou…a to říkám jako člověk, který svou práci dělal rád, něco v no dokázal a x krát udělal, co nemusel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Právě takoví dříči a poctivci na to doplácejí. Je lépe udělat, jen co musím, a umět to prodat. Já teda taková nikdy nebyla. Zažila jsem ale dost lidí, co to bezvadně uměli. Těm se nestalo, aby se těšili na víkend jako na smilování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani omylem. Dala bych výpověď a ty zbylé 2 měsíce se nijak pracovně nenamáhala. Ať se naučí vážit zaměstnanců. Ono až budou muset po x té někoho zaučovat, protože jim každej do toho hodí vidle, možná nastane nějaká sebereflexe. Velká fluktuace zaměstnanců o firmě mnohé vypovidá. Hlavně zmiň ty důvody než odejdeš..
Příspěvek upraven 19.04.26 v 10:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Napsala bych výpovědˇa zítra zašla za nadřízenou a ještě jednou se jí zeptala jaký tedy bude plat za tu složitější práci. Když se ti opět vysměje a začne mlet o nevděčnosti, tak bych jí předala výpoveď a může si to dělat sama. Už jen to, že lidi odcházejí je zvláštní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, aktuálně řeším nespravedlnost v práci. Odchází nám lidi a zbyde nás na oddělení pár-fakt málo na naši práci. Čekala jsem, že se mi zmení napln prace, ale necekala jsem, ze jejich nabidka bude tak nevyhodna. Chteji po me at si vezmu slozitejsi praci, ale plat mi zvednou, az nekdy mozna za rok, dle toho az to vsechno zpracuji. Podotykam, ze oproti ostatnim mam o dost nizsi plat-kdyz jsem uz to na me chteli hodin v kete, rekla jsem jen, ze za vetsi penize a moje nadrizena se mi vysmala do oci, ze jsem nevdecna. Prijde mi to dost nefer nabidka. Nicmene uplne juniorce, ktera ma nastoupit, ktera nema zadne zkusenosti vydupala vyssi plat nez je dolni hranice pro juniora, protoze ji prece nedame tak malo-a je to nakonec jeji znama.
Moje nadrizena je tyo cloveka co se na oko tvari, ale jinak je zakerna-mam to potvrzene i od jinzch, at si na ni davam pozor.
Dali byste hned vypoved?