Zůstali byste v té práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21324
19.4.26 20:25
@CatOnTheMoon píše: Více

Nemusi ji nutne menit smlouvu. Vetsinou se to dela tak, ze pracovni misto je uplne obecne, nebo ve verejne sprave je popsano jinde v dokumentu a ten prubezne meni. Ty podwpisujes, ze ses seznamila s dokumentem a zmeny ti davaji jenom na vedomi zmenou vnitrniho predpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
20.4.26 00:12
@j.a.n.i1 píše: Více

Vidíš, zajímavý pohled na věc, takhle jsem na to nikdy nekoukala - prostě zaměstnanec je položka a bez ohledu na jeho kvality může být kdykoliv nahrazena, protože ve výsledku budeme finančně spíš v plusu :think:
Já to teda vždy nakonec brala jako osobní výhru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
20.4.26 16:44

Neviem aky tam mate kolektiv, ale vzdy musi byt niekto ten ‚zly‘.

Mne na tvojom prispevku vadi ze riesis vsetkych naokolo (nova kolegina ktora este ani nenastupila, veduca) ale neriesis seba, pricom hlavne o tom by to malo byt - praci obetujes povedzme tretinu zivota, takze by ta mala aspon trochu bavit a prinasat ti aj nieco ine nez peniaze.

Ja by som vypoved hned nedal. Ak by ma praca bavila, tak by som postupoval nasledovne:
Zamestnavatel prichadza zo zmenou naplne prace, to je idealna doba na jednanie. Ja (teda ty) si svoju pracu cenim na nejaku hodnotu, takze ak chce zmenit napln prace tak ocakavam za novu pracu takuto odmenu. Ak nesuhlasi tak mozeme zostat pri aktualnej naplni prace za aktualnu odmenu, alebo ma moze vyhodit (dost tazko sa mu bude preukazovat ze to miesto musi zrusit ked prave na podobne prijal noveho cloveka). Samozrejme nieje to take ciernobiele, bude tam nejaka diskusia o absolutnej hodnote, vyplacani, podmienkach atd…

A uvidime co sa stane… Samozrejme to predpoklada ze musis pocitat aj s najhorsou moznostou a to tou ze tu vypoved naozaj dostanes.
Mne sa to zatial nestalo, ale vzdy som s tym pocital, dokonca som mal pre sefa vzdy 2 papiere, jeden hovoril o tom ze pojdem na mesiac na dovolenku do krajiny kde moj poskytovatel mobilnych sluzieb nema roamingovu zmluvu a druhy bola vypoved k datumu zaciatku dovolenky. Vzdy som mu hovoril ze je mi jedno ktory podpise, ale jeden podpisany potrebujem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
20.4.26 18:57
@IcePlanet7 píše: Více

No, na zmenu náplně prace v mnoha případech zamestnavatel nepotřebuje vůbec tvuj souhlas, prostě ti ji oznámí, takže u toho ani nemusi řešit mzdu.
A on nepotřebuje mít nutně podepsaný ani jeden z zech tvých dvou papiru, takze proste nepodepíše ani jeden a ma vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
20.4.26 19:16

@j.a.n.i1 Kedze som zmenu naplne prace riesil viac krat tak viem ze oznamenie zamestnancovi (resp zmena dokumentu bez jeho vedomia ako tu niekto iny prezentuje) to nieje, ale dnes sa fakt nechcem hadat, takze dobre nech je po tvojom.

V pripade ze zamestnavatel moze svojvolne menit napln prace tak sa moze rozhodnut iba ci to akceptuje alebo da vypoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat