Zůstali byste v té práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
a tak co je složitějšího na mytí oken než na mytí záchodů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zvedava1 píše: Více
Ano, bohužel. Nemůžou se pak ale divit, když jim lidé po pár letech odcházejí jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odesla bych nebo bych jim rekla, at tu práci navic preradi na jineho blbečka, co ji bude delat zadarmo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
Da. Maji volnou mzdovou polozku za toho odchoziho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše: Více
Ta vedouci toho noveho nejspis zaskolovat nebude. To budou jeji podrizeni.
A s temi novacky mas pravdu. A jeste to funguje tak, ze se naberou na dane misto, co si reknou o nejmin a splnuji zaklad, nez ti, co maji dovednosti navic, ale chteji take vic.
To jsou takove postehy z trhu prace, co mam. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně. Ještě líp je takto odejít a pak se nechat najmout zpět za ještě víc. Osobně vyzkoušeno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše: Více
To vubec nic nemusi znamenat, klidne to muze byt vazane na to, ze musi toto mosto obsadit a ne penize prerozdelit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Dokud to misto neni obsazene, penize maji, aby za praci navic zakladatelce zaplatili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo taky ne. Jeden kolega se chtel vratit a nabidli mu uz jenom osvc bez zamestnaneckych benefitu. Tady zalezi, kdo taha za kratsi konec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vacsine ludi sa do velkych zmien ist nechce, takze sa zamestnavatelovi takyto pristup v celkovom sucte vyplati. V mojom byvalom korporate mali vyslovene pravidlo, ze platy zvysuju len ked uz ma zamestnanec protiponuku. A este aj tam mali horny limit, takze casto tu protiponuku nemohli ani vyrovnat. Aj tak kopa ludi, ktori uz mali tu vyssiu ponuku v ruke stale ostala s nizsimi peniazmi na starom mieste.
No a zamestnancovi ktory sa zmeny neboji sa smozrejme viac oplati castejsie menit pracu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, budou, ale pracovní výkonnost klesne, chybovost stoupne, než se to zase usadí (a nebo to podřízení potáhnou za nováčka, což zas nase. e je, zvlášť, když budou vědět, že nováček bere o půlku víc jak oni).
Já to viděla v inzerátu, jaké nabízeli na mou pozici rozpětí, a když já se po x letech ani neblížila té spodní hranici, něco bylo špatně. Zvlášť když na přímou žádost o zvýšení odůvodněnou svými výsledky mi bylo řečeno, že mám dost.
Ale jo, když už beru někoho nového, často se vyplatí vzít člověka krátce po škole s perspektivou, že se zapracuje a bude zvládat za míň peněz, než superodborníka se zkušenostmi, co bude chtít dvojnásobek.
Spíš mi šlo o ten postoj ke stávajícím zaměstnancům, jako kdyby sdělovali - vás máme v kapse jako jistotu, tak buďte rádi, že máte nějakou práci, a moc si nevyskakujte. Jenomže to může fungovat u nekvalifikovaných lidí někde v horní dolní, kde najít jakoukoliv práci je peklo. Ale ono se to ve velkém praktikuje i v Praze u vysokoškoláků s jazykama a praxí, po kterých všichni skočí hned. V jedné práci jako čekali, jestli si to nerozmyslím, a hrozně se divili, že jsem za čtrnáct dní obešla tři pohovory a pak se jen rozhodovala mezi dvěma místy, přičemž na obou mi nabídli o půlku víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido píše: Více
To je taky fakt. Dost se sází na to, že do toho razantního kroku se spoustě lidí nechce a pokud je třeba ženská samoživitelka, kolikrát dá přednost „jistotě“ se smlouvou na dobu neurčitou a nějakýma zaměstnaneckýma výhodama, než udělat ten krok do neznáma, nová zkušebka, smlouva nejdřív na rok a tak vůbec.
V tomhle mi hodně pomáhalo vědomí, že mi o nic nejde a mám doma chlapa, kde i kdyby nám jeden příjem na pár měsíců zcela vypadnul, rodinný rozpočet se s tím popasuje bez větších změn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem ještě nezkoušela
Zastávám názor, že nestojím o to být někde, kde nestojí oni o mně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vážně máš pocit, ze víš, jak funguje vnitřní hospodaření s financemi ve všech subjektech v ČR
a že každé oddělení ma svuj balicek, o kterem si jen tak muze sef oddělení rozhodovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kdyby se jim to nevyplacelo, tak to delat nebudou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit