Spinální anestesie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1053
8.3.12 13:36

Holky, přidám otázku do diskuze - je nutné ležet po spinálu pouze na zádech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
8.3.12 13:47

joje,aby nebolela hlava a taky může být nižší tlak, proto ty tekutiny. Po celkové nemůžeš minimálně dvě hodiny pít, jíst až za 8 hodin, po spinále pít za pul hodiny, jídlo taky mnohem dřív a hlavně nebývají nevolnosti, zvracení. ale stejně je všechno individuální a taky zálezí na zvyklosti oddělení, anesteziologa… Někde 12 hodin, někde 24hodin, Necitlivost nohou se do dvou hodin začíná pomalu vracet a můžeš se točit na bok, pokud to dovolí přeba břicho, když jsi po císaři. Já pro spinál rozhodně jsem, hlavně kvůli bolestem. Navíc, si ho můžeš nechat píchnout hned ze začátku porodu, prý normálně cítíš stahy, takže můžeš spolupracovat ale mnohem míň bolí, nechavají tam zavedenou takovou malou hadičku, kde můžou aplikovat léky proti bolesti a kdyby se náhodou něco žvejklo, můžou rovnou udělat císař bez dalšího píchání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
8.3.12 13:47

Ahoj, měla jsem a nelituju, nápich a vůbec nic jsem necítila a když mi nohy začaly přicházet k sobě, tak jsem si mohla říct o něco na bolest, byla jsem ráda, že jsem mimčo hned viděla. Dělali mi akutního večer, takže jsem mohla vstát až druhý den, ale je to operace, není to porod, a je to celkem bolestivý, pro mě bylo nejhorší vstát z těch vysokých postelí a nezvedat se přes břicho. Teď mě čeká druhý porod a s největší pravděpodobností opět sekcí, takže chci opět spinál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.3.12 13:59

S tím jídlem…asi taky jak kde,ale ono jde o břišní operaci,takže pití ano,ale jídlo postupně. U mě to bylo takto: v den operace pouze tekutiny, druhý den - ráno veka,oběd,bramborová kaše a večer taky nějaká veka myslím a další den už normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.12 14:03

Spinální anestezii DOPORUČUJU !!!! já ležela cca 24h a miminko mi nosily co 3h na kojo. Jak ti napíchnou tu páteř tak zachvilku se ti vlije velké horko do noh a pak už nic necítíš. Slyšet první pláč svého dítĕte je supr. To vztávání po 24h byl sice horor ale zvládla jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
8.3.12 14:07

Měla jsem spinál a nelituju. U nás v porodnici se dodržuje 24 hodin - já tedy ležela na zádech, ale myslím, že ležení na boku by nevadilo, neptala jsem se. Řezali mě v 9 ráno, druhý den v 8 ráno mě postavili a bylo. Dokonce říkám, že jsem vstala a běhala - trochu přehnané, ale ne moc. Žádné problémy, žádné bolesti. Jo, večer jsem měla prášek na bolest (pro jistotu) a pak večer ještě jeden, dále už nebylo třeba. Malou mi nosili na kojení a 48 hodin po porodu mi ji dali do péče. … srovnávám císaře se spinálem a slepák v celkové narkóze. Ten spinál je rozhodně lepší! Po celkové jsem ještě asi po pěti dnech skoro nechodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
8.3.12 16:31
emari píše:

To by asi jinak nešlo ležet když máš rozřezané břicho :nevim:
Jinak já jsem měla spinal a nelituji, maléjo mi hned ukázala a pak nám miminka nosili na jipku co 3 hodiny a to ležení mi nějak hrozné nepřišlo, stejně jsem byla ještě taková omámená a chtělo se mi spat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
8.3.12 17:57
Lolik píše:
emari píše:
Jinak já jsem měla spinal a nelituji, maléjo mi hned ukázala a pak nám miminka nosili na jipku co 3 hodiny a to ležení mi nějak hrozné nepřišlo, stejně jsem byla ještě taková omámená a chtělo se mi spat :mrgreen:

Souhlasím :palec: nedovedu si představit ležet jinak než na zádech.Já měla teda opačný problém po spinálu jsem nezamouřila téměř 2 dny oko takže to bylo dlouhý na jipce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
8.3.12 18:06

Díky za informace. Ptala jsem se proto, že mě z těhotenství děsně bolí záda, resp. kostrč (jsem ve 39.týdnu) a na zádech skoro ležet nemohu, takže si to nedovedu představit. Zablokovaná je nemám, ale jak mi v pánvi a bedrech povolily vazy, tak je to děs. Otázka je, jestli mi s bolestí zad spinál vůbec udělají? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
8.3.12 18:11
emari píše:
Díky za informace. Ptala jsem se proto, že mě z těhotenství děsně bolí záda, resp. kostrč (jsem ve 39.týdnu) a na zádech skoro ležet nemohu, takže si to nedovedu představit. Zablokovaná je nemám, ale jak mi v pánvi a bedrech povolily vazy, tak je to děs. Otázka je, jestli mi s bolestí zad spinál vůbec udělají? :nevim:

Aha tak to nevim stim jsem se ještě nesetkala ale kamarádka ho tak chtěla tak jí to napíchli a nezabralo jí to řeli že někomu to zabere někomu ne,to jsem třeba nevěděla :roll: tak musela pod celkovou.Tak uvidíš co ti řeknou,ještě jsi se o tom s doktorem nebavila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
8.3.12 18:27

Ja jsem taky pro spinal, uz jen proto, ze vidis a slysis mimino hned. Za ten pocit to opravdu stoji. Ja rodila v Ove, 8 hodin se musi lezet na zadech, pak jsem se mohla pretocit i na bok, ale bylo to dost neprijemne, takze jsem nakonec az do rana zustala na zadech. Pit jsem mohla hned po zakroku, jist az rano (piskoty+jogurt, na obed kasovita strava). Jizva samozrejme boli, ale da se to vydrzet. Nejhorsi, jak uz tu mnohe psaly, je to dlouhe lezeni na zadech, ale i tak bych si spinal znovu vybrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
8.3.12 19:54
veronika41 píše:
Lolik píše:
emari píše:
Jinak já jsem měla spinal a nelituji, maléjo mi hned ukázala a pak nám miminka nosili na jipku co 3 hodiny a to ležení mi nějak hrozné nepřišlo, stejně jsem byla ještě taková omámená a chtělo se mi spat :mrgreen:
Souhlasím :palec: nedovedu si představit ležet jinak než na zádech.Já měla teda opačný problém po spinálu jsem nezamouřila téměř 2 dny oko takže to bylo dlouhý na jipce…

já nevím jestli nám tam do té kapáčky něco nedávali :think: i když jedná paní vedle mě dost hlasitě chrápala, stejně jsem spala jako mimino :lol: :lol: :lol: pro m nejhorší z celé té akce (CS) byla t abolest jizvy, když jsem chodila, když jsem ležela ani ne, ale to chození bylo první dva dni po CS hrozné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
8.3.12 20:29
Lolik píše:
veronika41 píše:
Lolik píše:
emari píše:
Souhlasím :palec: nedovedu si představit ležet jinak než na zádech.Já měla teda opačný problém po spinálu jsem nezamouřila téměř 2 dny oko takže to bylo dlouhý na jipce…
já nevím jestli nám tam do té kapáčky něco nedávali :think: i když jedná paní vedle mě dost hlasitě chrápala, stejně jsem spala jako mimino :lol: :lol: :lol: pro m nejhorší z celé té akce (CS) byla t abolest jizvy, když jsem chodila, když jsem ležela ani ne, ale to chození bylo první dva dni po CS hrozné :roll:

To máš pravdu :D já zase nezapomenu na to první vztávání na jipce musela jsem dojít do sprchy to byla hrůza pak už bylo každé vstávání lepší a lepší.a za týden sem o tom nevěděla :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
8.3.12 22:21
veronika41 píše:
Lolik píše:
veronika41 píše:
Lolik píše:
emari píše:
já nevím jestli nám tam do té kapáčky něco nedávali :think: i když jedná paní vedle mě dost hlasitě chrápala, stejně jsem spala jako mimino :lol: :lol: :lol: pro m nejhorší z celé té akce (CS) byla t abolest jizvy, když jsem chodila, když jsem ležela ani ne, ale to chození bylo první dva dni po CS hrozné :roll:
To máš pravdu :D já zase nezapomenu na to první vztávání na jipce musela jsem dojít do sprchy to byla hrůza pak už bylo každé vstávání lepší a lepší.a za týden sem o tom nevěděla :D .

Mě to první vstávání kupodivu ani tak nebolelo, to byl jen kousek a šlo to, ale pak na šetineděli než jsem dočapala do sprchy tak to mě ta jízva bolelo fákt tutově… jakobych tu kudlu v tom bříše měla pořád :? 2.den po operaci mi chtěli malýho už i nechat, ale já jsem nějak ještě nebyla schopná :evil: lepší to bylo až na 3.den po operaci to už i s malým nebyl takový problém. Po týdnu už to bylo super :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
9.3.12 06:08
alusa11 píše:
Já teda nezažila ale švagrová měla spinál. Bylo to bez komplikací ale nejhorší bylo potom to ležení. Myslím že musíš 12 nebo 24 hodin (nmůžu si to vybavit) jen ležet…

po lumbalce (z hlediska invazivity totez) se driv lezivalo do druheho dne, jako prevence bolesti hlavy z uniku likvoru. dneska se pouzivaji atraumaticke jehly a lezi se 3 hodiny.

nicmene po cisari fakticky nebude mit nejake pomysleni na vstavani behem prvniho dne, to at se neboji - a nebude to bolest hlavy, co ji bude limitovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí