špinění a splašené hormony

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
26.1.06 20:09

špinění a splašené hormony

ahoj holky, prosím o radu, už jsem z toho nešťastná. Jsem ve 12.tt. Poprvé jsem špinila v 7.tt, na přelomu 10 a 11.tt se to objevilo znovu, i když mnohem slabší. Doktor mě uklidnil, že to způsobují hormony a že podle UZ jsou dítě i děloha v pořádku. Prý to přejde po 12.tt, až se vytvoří celá placenta. Dostala jsem na pár dní Duphaston, ale ten stejně nezabral, cca 1× za den zašpiním do te´d, i když hodně malinko. Máte s tím někdo zkušenosti, opravdu to ve 4.měsíci přejde? Kontrolu mám až v pondělí, ale už jsem to nevydržela to někde neříct :-)

Aby toho nebylo málo, tak hormony dávají zabrat i hlavě :-) Občas mám tak hrozný nálady a myšlenky, že bych si nejradši nakopala. Štve mě že musím být na neschopence a nemůžu do práce mezi lidi, nemůžu dělat žádný sport (chtěla jsem začít cvičit aspoň třeba těhu jógu)… byla jsem dřív docela aktivní a pořád něco podnikala a někam chodila a te´d tlustá čára a nemůžu nic. Mám na sebe vztek, protože vím že bych měla být ráda, že je mimčo v pořádku, ale… těhotenství mě docela zaskočilo a nějak jsem nepočítala s tolika problémy a stavy „mysli“, z článků a knížek jsem nabyla dojmu, že hezčí období mě nemůže potkat a realita je te´d trochu jiná. Mě je jasný že teď vypadám jak nějaká blbka co neví co chce a nechce nic obětovat… někdy si říkám jaká asi budu matka, když to takhle nesu hned od začátku :-(

Tak díky za rady nebo nějakou podporu, třeba v tom nejsem sama. Nebo mi klidně i vynadejte, asi si to zasloužím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
26.1.06 21:34

Eviku, ať tě ani nenapadne si nadávat!!! Jsi báječná zodpovědná těhule, že doma jen ležíš a opatruješ mimíska. Já tě naprosto chápu, je to jako by si psala o mě. O první miminko jsme přišli, špinila jsem, jela jsem do nemocnice, špinění bylo v důsledky zamlklého těhu v 7 tt. Podruhé jsem byla těhotná, začala jsem zase krvácet, valila jsem do nemocnice v hrůze, že zase přijdu o mimi, byl to hematom, 9 dní jsem ležela v nemocnici a když jsem po týdnu na UZV viděla Klárku, jak jí bije srdce, plakala jsem štěstím jako cvok.
Při třetím těhotenství jsem zase špinila a žádný lékař nemohl najít důvod. Poprvé v životě jsem měla regulérní deprese, pořád jsem plakala a šíleně jsem se bála o mimi. Nad vodou mě držel výrok jedné paní doktorky, která náhododou zastupovala mou gynekoložku: „Měla jsem pacientku, která do třetího měsíce špinila pak pak měla vitální těhotenství a zdravé miminko“ A tak to bylo přesně u mě, špinění ustalo samo od sebe, brala jsem Utrogestan na udržení těhu. Eviku, nic si nevyčítej, odpočívej, co se do tebe vejde, nic nelámej přes koleno a opravdu se šetři. Na všechny aktivity budeš mít v životě ještě spoustu času a ber to třeba taky tak, že si ještě můžeš chvíli odpočinout, protože s miminem budeš s láskou vzpomínat na doby, kdy jsi spala celou noc a do rána. U mě to bylo přesně tak. A tvé nešťastné stavy jsou jen a výhradně důsledkem hormonální hladiny a uvidíš, že se po prvním trimestru spravíš a začneš si těhu užívat. Já ti tak závidím, že si můžeš třeba neomezeně dlouho číst nebo netit!!!!! Fakt si to užívej a opatruj se. Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
26.1.06 22:40

Ahoj :) jsem též v 11 týdnu těhotenství a potkali mě podobné problémy..v 7 týdnu jsem začala krvácet a od té doby sem tam nepravidelně špiním.Můj dr.tvrdí,že je mimi i já ok a že si s tím nemám lámat hlavu,takže se na to snažím nemyslet a být ok,hlavně kvůli mimi :) Brala jsem Ascorutin a Utrogestan na udržení těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí