Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
po dlouhé době jsem zase zavítala s prosbou o pomoc, protože už si nevím rady. Četla jsem tady už spousty příspěvků o špinění před MS, to není nic ojedinělého, ale já mám problémy se špiněním i několikrát během cyklu. Cyklus mám pravidelný i když dlouhý zhruba 45 dní. Teď jsem zrovna 16 DC a jako minulý měsíc mě zase zaskočilo špinění trvá vždy zhruba 2 dny a je opravdu malinké, ale i tak mě chvíli pobolívá břicho jako na MS:o((( Někdy ho mívám i 2× za cyklus. Nemáte s tím některá zkušenosti o jakou poruchu se může jednat??? Prášky jsem vy:,–(ila před půl rokem a 3 měsíce se snažíme o mimi už jsem uvažovala, že půjdu k MUDr. ale mám strach že mě pošle zpátky s tím že se tělo stále rovná po práškách:o((( Nevím si rady a vytoužené miminko stále nepřichází:o(((
Myslim, ze telo se stale srovnava po HA. Dej tomu cas.
Napadlo me ovulacni spineni, ale to nevychazi vzhledem k delce tveho cyklu, pokud teda neovulujes vicekrat…zkousela jsi ovu testy a nebo si merit teplotu?
K doktorovi bych mozna zavolala, pokud te to opravdu tak hodne trapi.
Hodne stesti,
jana
Ahoj Luciko,
já jsem o tomto problému (špinění i během cyklu, což se mi děje občas i dnes) napsala něco ze své zkušenosti taky, takže když si najedeš na téma „Špinění před MS“, mohlo by ti to aspoň trochu pomoci. Držím palečky při dělání miminka.
Zelvoon, děkuji za radu. Ten dotázek už je docela starý, ale možná pozvbudím jiné snažilky, ketré na toto trpí. Nakonec se povedlo jsem už ve 13tt a otěhotněla jsem až 33DC i přesto, že jsem každý měsíc tak 2× špinila a mé cykly se blížily k 50 dnům. Tak nezoufejte určitě se zadaří i vám příroda je mocná:o) Držím všem palečky. Jo a ještě jsem chtěla napsat že mi určitě 100% pomohlo měření BT, krásně jsem tak vysledovala OVU.
Ahoj Luciko,
tak to skutečně gratuluji budoucí mamince. Je to nádherný pocit, kterých bych chtěla ještě jednou také zažít už kvůli mojemu prvnímu prckovi. Chceme, aby si měl s kým hrát. Tak hodně štěstí a dávej na sebe pozor. Snad se brzy také připojím k těhulkám. Papa zelvoon
Zelvoon neboj určitě se zadří, někdy si ty drobci dávají na čas že:o) My jsme se snažili tak zhruba od března a vím jaké je to čekání, ale už jednoho drobka máte, takže ten druhý je jen otázkou času, držím ti palečky a určitě se přijď pochlubit.
Lucika
Ahoj Luciko,
jsi milá. S tím mým drobkem máš pravdu, jen mám ještě jeden malý problém a to je jeden odoperovaný vaječník z loňska. Teď jsem vytvořila nové téma ohledně jednoho vaječníku, neboť jsem z toho trochu zoufalá. Budu věřit, že to dobře dopadne, ale asi víš sama, jaké je to s psychikou, když se nedaří. No nic, musím se trochu vzchopit. Papa
Jo jo psychika je prevít, ale já myslím, že zas takový vliv nemá, já měsíc před tím než jsem otěhu jsem na to nemyslela vůbec zahodila teploměr a stejně nic. Pak další měsíc jsem na to myslela ve dne v noci a vyšlo to, nevím jestli to třeba nebylo i tím, že jsem si řekla, že už prostě tentokrát těhotná budu, že jestli jsem zdravá tak to vyjde! Možná to pozitivní myšlení působí. O tvém problému s jedním vaječníkem jsem slyšela, že ten druhý ho bez problémů zastoupí, takže uvidíš že i to nebude vadit, zkus myslet pozitivně přeju ať se zadaří co nejdřív ať se už nemusíš tolik trápit věř, že to důvěrně znám. Mě zítra čekají výsledky testů a mám pěkný strach, aby bylo mimi v pořádku, ale věřím, že ano musí!
Lucika
Děkuji Anononymní, taky ti držím pěstičky…budu se opravdu snažit být pozitivní. To tělo je stejně prevít…ono to určitě pozná ![]()