Bazální teplota

13
23.7.07 15:05

Bazální teplota

Ahoj holky,
jsem tady úplně nová a potřebovala bych poradit ohledně BT. Nevíte některá, jestli teplotu zvýší pouze ovulace - tj. uvolnění vajíčka z folikulu? A nebo se zvýší i kdyby prasknul prázdný folikul - tj. bez vajíčka? Snažíme se totiž už zhruba 3 roky, teplotu měřím přes rok a podle grafu dr. říká, že to vypadá v pořádku. Ale jaksi mě nenapadlo se zeptat na ty případné prázdné folikuly. Nevíte některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
967
23.7.07 16:13

Tak 3roky snažení, to už bych asi fakt někam šla. Teda, pokud aspoň 2× v týdnu se tulíte.....
To už je divné, možná může být chyba i na druhé straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
23.7.07 17:11

Martesko, a jaké máte vyšetření? po 3 letech už jste dávno měli být v odborných rukou!!!
a co se BT týká, tak bych jí až tak moc nevěřila - mně ukazovala BT ukázkovou křivku a myslela jsem, že je všechno supr a vše funguje… jaké bylo moje překvapení, když mi zjistili PCOS a s tím žádnou ovulaci - 2 cykly jsem byla hlídaná UTZ a přitom si měřila BT - v obou dvou mi BT ukazovala krásnou ovu a UTZ nic… pak jsem se už na BT vykašlala… takže to vypadá, že ta moje reaguje jen na nějaké změny hormonů, aniž by byl nějaký folikul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
siloenka
24.7.07 01:23

holky,mě zas křivka ukazuje žádnou ovulaci ale doktor říká,že je vše v pořádku…tak nevím :cry: :cry: …snažíme se už rok a pořád nic
monika27: fakt se stačí tulit jen dvakrát týdně? :wink: :wink: ..my se tulíme co druhý den,ale už nás to takhle nebaví :roll:

• Citovat
  • Upravit
13
24.7.07 07:54

Vyšetření zatím nemáme žádné, protože dr. chce začít od spermia a manža se na to netváří, takže ho nechci nutit :? Ale ráda bych věděla, jestli jsme v pořádku. Teď mi dr. na endokrinologii našla mírně zvýšený prolaktin, mám začít brát nějaké léky. Prý by mohl být problém v tom, tak nevím. Díky všem za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
24.7.07 08:23

Martesko, vysvětli manželovi, že to je jediné vyšetření, které on musí podstoupit… nemá cenu, aby do Tebe začli Dr cpát hormony a vyšetřovali Tě, když může být problém u něj… vždycky se tak začíná, protože SPG je v podstatě nejlevnější a nejjednodušší vyšetření..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.7.07 08:56

Já se snažím mu to vysvětlit. Ale nutit ho fakt nemůžu. Že by měl někam jít už mu říkali i jiní, tak o tom chvíli mluvil a výsledek žádný :( Já se ale tak za měsíc chystám k dr., tak si zrovna nechám vypsat žádanku na spermio a třeba to pomůže :wink: Taky jsem volala na endokrinologii a dozvěděla jsem se, že ty léky mám začít brát, že i mírně zvýšený prolaktin je nejčastější příčinou neplodnosti u žen (teda pokud není něco vážnějšího).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
24.7.07 20:51

Martesko, myslím, že pokud o tom už mluvil, tak jen potřebuje impuls a tím snad bude žádanka na SPG :wink:
ten prolaktin může udělat někdy opravdu problémy… ale někomu třeba vůbec… ale je lepší ho přeléčit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí