Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
jsem tady úplně nová a potřebovala bych poradit ohledně BT. Nevíte některá, jestli teplotu zvýší pouze ovulace - tj. uvolnění vajíčka z folikulu? A nebo se zvýší i kdyby prasknul prázdný folikul - tj. bez vajíčka? Snažíme se totiž už zhruba 3 roky, teplotu měřím přes rok a podle grafu dr. říká, že to vypadá v pořádku. Ale jaksi mě nenapadlo se zeptat na ty případné prázdné folikuly. Nevíte některá?
Tak 3roky snažení, to už bych asi fakt někam šla. Teda, pokud aspoň 2× v týdnu se tulíte.....
To už je divné, možná může být chyba i na druhé straně.
Martesko, a jaké máte vyšetření? po 3 letech už jste dávno měli být v odborných rukou!!!
a co se BT týká, tak bych jí až tak moc nevěřila - mně ukazovala BT ukázkovou křivku a myslela jsem, že je všechno supr a vše funguje… jaké bylo moje překvapení, když mi zjistili PCOS a s tím žádnou ovulaci - 2 cykly jsem byla hlídaná UTZ a přitom si měřila BT - v obou dvou mi BT ukazovala krásnou ovu a UTZ nic… pak jsem se už na BT vykašlala… takže to vypadá, že ta moje reaguje jen na nějaké změny hormonů, aniž by byl nějaký folikul…
holky,mě zas křivka ukazuje žádnou ovulaci ale doktor říká,že je vše v pořádku…tak nevím
…snažíme se už rok a pořád nic
monika27: fakt se stačí tulit jen dvakrát týdně?
..my se tulíme co druhý den,ale už nás to takhle nebaví ![]()
Vyšetření zatím nemáme žádné, protože dr. chce začít od spermia a manža se na to netváří, takže ho nechci nutit
Ale ráda bych věděla, jestli jsme v pořádku. Teď mi dr. na endokrinologii našla mírně zvýšený prolaktin, mám začít brát nějaké léky. Prý by mohl být problém v tom, tak nevím. Díky všem za reakce ![]()
Martesko, vysvětli manželovi, že to je jediné vyšetření, které on musí podstoupit… nemá cenu, aby do Tebe začli Dr cpát hormony a vyšetřovali Tě, když může být problém u něj… vždycky se tak začíná, protože SPG je v podstatě nejlevnější a nejjednodušší vyšetření..
Já se snažím mu to vysvětlit. Ale nutit ho fakt nemůžu. Že by měl někam jít už mu říkali i jiní, tak o tom chvíli mluvil a výsledek žádný
Já se ale tak za měsíc chystám k dr., tak si zrovna nechám vypsat žádanku na spermio a třeba to pomůže
Taky jsem volala na endokrinologii a dozvěděla jsem se, že ty léky mám začít brát, že i mírně zvýšený prolaktin je nejčastější příčinou neplodnosti u žen (teda pokud není něco vážnějšího).
Martesko, myslím, že pokud o tom už mluvil, tak jen potřebuje impuls a tím snad bude žádanka na SPG ![]()
ten prolaktin může udělat někdy opravdu problémy… ale někomu třeba vůbec… ale je lepší ho přeléčit