Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně to přijde normální, mám to roky podobně a dvě zdravé děti. Menstruace mi trvá 7 dnů, první 3-4 dny krvácím, pak jen špiním. Ovulaci mám 12. den a cyklus 27-28 dnů. Euthyrox beru už asi 16 let a v pohodě 2 těhotenství, 33 měsíců kojení..
Mě to taky přijde normální, ono to má snad vypadat jinak? Cyklus se také během let mění, ale tohle vypadá na úplně normální cyklus, tak snad se brzy zadaří ![]()
Zdravím, taky beru euthyrox, už léta a mám to spíš naopak - nejdřív tak 3 dny před MS špiním, pak se to rozjede naplno a trvá další 3-4 dny. Po prvním porodu jsem cca rok brala HA vhodnou při kojení a po vysazení měla dlouho poměrně krátký cyklus, max. 22 dní, prostě MS vždy po 3 a ne 4 týdnech, až poslední dobou se to srovnalo na obvyklejších 28-30, možná i díky kontryhelovému čajíku, nebo se prostě tělo teprve začalo vzpamatovávat po kojení, antikoncepci - i když ji neberu už rok a půl, moc mi nevyhovovala a druhé by nám nevadilo, jen jsem nechtěla otěhotnět dřív než ten cca rok po šestinedělí (hned po něm mi naskočila MS) - a celé té hormonální bouřce…i před otěhotněním jsem HA nebrala asi 3/4 roku, asi nebudu ten typ co do toho vlítne hned jak se vysadí prášky, mé tělo zblblé ještě umělýma hormonama štítný žlázy se musí asi nejdřív trochu dát dohromady a vzpamatovat…já to vlastně tak měla i před tím těhotenstvím, že mi dlouho i po vysazení HA trval cyklus ty tři týdny a pak týden „pauza“ jako kdybych ji brala…po druhém děcku si nejspíš nechám dát tělísko, prášky už nikdy víc…nedělají mi dobře tak celkově…
Ahojky, už 9 měsíců se léčím se štítnou žlazou, mám lehce zvýšené protilátky, beru euthyrox. Předtím nebyla ovu, teď je, posunula se mi z 21 dc na 13-15 dc, ale trápí mě špinění, které trvá od skončení ms(4-7 dc),ms mám 3 dny, někdy 2.Doktorka mi řekla, že to nemá na nic vliv, na endo mi řekli, že s tím ty prášky nesouvisí…ale mám to od té doby, co je beru a snažíme se o mimi, stále neúspěšně, tak nechci nic zanedbat…