Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky ![]()
Založila jsem toto nové téma pro nás, co se budeme snažit otěhotnět od letošní zimy. V květnu mi bude 24 let a chci se začít snažit říjen-listopad. Doufám, že se nás tu pár sejde a budeme si krátit to čekání, než se na to vrhneme
Už aby to bylo
![]()
Ahojky, já mám zakázáno otěhotnět do ledna příštího toku, ale chci to porušit už v prosinci ![]()
@xantule Ahoj, tak jsem ráda, že tu už někdo je.
Jakto, že to máš zakázané. Já bych taky měla počkat do toho ledna
Kvůli pracovní smlouvě. Mám jí do konce roku a od nového roku mám dostat na neurčito. Ale říkám si, že když otěhotním v listopadu, tak to tu chvilku nějak ututlám
A jak to máš ty?
@brusinka85 tak to určitě ututláš, protože není nikde psáno, kdy se to má oznamovat zaměstnavateli
Já jsem už těhotná byla, ale na začátku 3.trimestru v lednu(dnes je to přesně 3.měsíce) jsem porodila díky HELLP syndromu, malá po devíti dnech umřela, díky svislému řezu na děloze musím počkat rok, než se můžeme snažit o další dítě.
Také jsem přemýšlela, že založím skupinku se snažením až od příštího roku, protože se tu všichni snaží už teď a na nic se nečeká.
@brusinka85 Už ses někdy setkala s HELLP syndromem? v jakém městě pracuješ? jestli se můžu zeptat?
Ano setkala, několikrát. Akorát u nás je to menší nemocnice a jsme zařízený jen donošený miminka… Proto menší týdny pod 36 posíláme pryč. Více se vyskytuje preeklampsie. Doufám, že mě toto všechno mine. Město mám na profilu, koukám, že jsme docela blízko.
Ze stejné porodnice je ta blogerka Petra, taky dělala porodní asistentku, koukala jsem na její videa, ale všechna videa stáhla a už to nedělá, znáš ji?
Můžu se zeptat, kolik ti je let?
Po jak dlouhém snažení jsi předtím otěhotněla? (jestli ti to nevadí, že se ptám)
Určitě nevadí, je mi 32 let a snažili jsme se necelé dva roky, otěhotněla jsem, když jsem se smířila, že půjdeme na IVF, ale mohlo to být souhra okolností, akorát jsem měsíc a půl před početím přišla o práci, tak jsem byla odpočinutá bez stresu a měla jsem konečně správně určenou dávku hormonů na štítnou žlázu, tak snad to bylo tou štítnou žlázou a v prosinci nám to půjde hned na poprvé. Taky bych zapomněla, že jsem celé dva roky snažení měla problém s děložní sliznicí, bez hormonů jsem měla po celý cyklus 4mm a menzes cca 3 dny se slipovkou, ale asi to nemělo takovou váhu, když jsem otěhotněla, protože jsem otěhotněla bez hormonů. Teď po císaři se mi cyklus dal dohromady a menzes jsem měla 5 dní, tak jsem zvědavá jaká bude teď.
Koukám, že je to běh na dlouhou trať…Budu se snažit poprvé a nepřipouštím si, že by to nešlo. Možná pak budu koukat
Jak tak čtu diskuze na emiminu, tak s nízkou děložní sliznicí má problém hodně žen, ani jsem nevěděla, že je to tak častý. Já v červnu vysadím antikoncepci začnu pít kontryhelový čaj a papat kyselinu listovou. Doufám, že se zadaří… Štve mě, že musím čekat na tu smlouvu… jinak už bych se snažila od začátku roku. Se štítnou žlázou jsem taky sledovaná ale už několik let prášky neberu. Nicméně si za tři měsíce zajdu, protože přece jenom nějaké malé dávky se nasadit musí, kdybych byla těhotná. Až vysadím tu antikoncepci, tak začnu dělat každý měsíc ovulační testy, abych věděla, že je vše jak má a určitě se budu děsně pozorovat. Uvažovala jsem i o měření BT ale zatím se na to vyprdnu a budu dělat jen OT ![]()
Když chceš dělat OT tak bys měla měřit BT, abys věděla, kdy máš ty testy vůbec dělat, já BT měřím poslední dva měsíce, abych věděla, jestli ovuluju a podle měření BT přesně vím, kdy bude a kdy právě je ovulka
taky jsem si říkala, že ve třiceti vysadím antikoncepci a budu hned těhotná a ono prd, stejně si myslím, že problém se sliznicí mi způsobila antikoncepce, před ní jsem žádné problémy neměla
No problém u mě ale je, že mám nepravidelnou pracovní dobu a bude to tím pádem u mě složitější. Myslela jsem si, že když to poznám i na děložním hlenu, tak si pak prostě udělám test. Budu to muset nějak vymyslet. Asi jí teda měřit budu, ale když budu po noční tak se asi na výsledek teploty nemůžu spolehnout. Ale díky za radu
moje znalosti se spíš týkají porodu a v tomhle jsem nováček
To je otázka no, jestli to způsobila antikoncepce. Zkoušela jsi pít kontryelový čaj předtím? Po něm prý sliznice roste jako ďábel
Právě proto chci taky vysadit už takhle s předstihem. Snad bude cyklus v pořádku. V práci mi můžou udělat UZV kdykoliv a říct mi, jak vysokou sliznici mám. Tak uvidíme. ![]()
Pila jsem kontryhelový čaj samostatně i ve směsi a nic nezabralo i jsem brala fytoestrogeny a nic, když ti budou v práci měřit sliznici a koukat na folíky, tak aby nevyšlo najevo, že chceš otěhotnět a neprodloužili ti smlouvu