Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Beru kapičky Gynex, přestala jsem brát HA. Špinění už jen 1.den, cyklus se konečně ustálil na 28dnech. Býval i 22 dní ![]()
Měla jsem to spoustu let, taky jsem byla úplně zbytečně na hysteroskopii. Pak jsem změnila lékařku, ta zjistila, že mám nízkou hladinu hormonů a nasadila mi utrogestan. Vyřešeno. Často pomůže jen prokrvit pánev, zkusit cvičit mojžíšovou, orientální tanec nebo hormonální jógu. Taky můžeš zkusit brát gynex. Až tohle všechno vyčerpáš, tak teprve bych lezla pod narkózu.
Běžně jsem nějaký den před ms špinila, v životě jsem nepomyslela, že je na tom něco špatně. Tímpádem jsem to nehlásala žádným doktorům, takže mě s tím nikam neposílali.
@dana.dv Já bych byla pro nějakou takovou variantu, doktorka mi ale alternativu nenabídla
To ti předepsala doktorka. Já mám pravidelnou 28.
Zdravím, také spinim klidně i týden před MS. Vzhledem k tomu, ze mám za sebou druhy neúspěšný měsíc snažení o třetího potomka, tak me tema zajima… muže to být problém? Jedna se o hormonální výkyv, který by mohl způsobit problém s otehotnenim?
Doteď me nenapadlo to řešit.
@Anonymní píše:
Zdravím, také spinim klidně i týden před MS. Vzhledem k tomu, ze mám za sebou druhy neúspěšný měsíc snažení o třetího potomka, tak me tema zajima… muže to být problém? Jedna se o hormonální výkyv, který by mohl způsobit problém s otehotnenim?
Doteď me nenapadlo to řešit.
Pokud je to nedostatkem gestagenů, tak se při tom otěhotní jen těžko. Je to totiž důležitý hormon pro udržení těhotenství a zastavení menzes. Zajdi na gynekologii, řeší se to utrogestanem nebo duphastonem.
Ahoj prosím o radu. Asi 2 roky mě trápí špinění před menstruací, je to různé (1-5dní). Pak normální menstruace asi 4-5 dní. Jiné problémy nemám, doktorka mě pořád tlačí do hysteroskopie, aby se podívala jestli není v něčem problém. Nechci na ten zákrok, za prvé už jsem na něm 2× byla (2× úplně zbytečně, nechci po 3. zbytečně) a žádné potíže nepociťuju, spíš mě to jen otravuje. Máte některá také to špinění před a řešíte to nějak? Díky