Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
já jsem brala cca 8 let HA, při které jsem poslední rok prokrvácívala. Nakonec jsme se s manželem rozhodli pro miminko. MS chodila pravidelně, nicméně jsem po čase začala také prokrvácívat a to nejen před MS…v podstatě mi přišlo, že je v kalendáři pořád něco zaškrtlého. Přestože jsem ale tak dlouho měla problémy s prokrvácíváním, po 2 měsících snaženích se nám povedl dneš již téměř dvouletý chlapeček. Nicméně jsem během prvních třech měsíců stále špinila až prokrvácívala, takže jsem měla rizikové tehotenství. Teď se snažíme už přes půl roku o druhé a stále nic. Pořád špiním tak 5 dnů před MS a někdy i trochu po ní…trvá to pak i 14 dní. Doktorka mi teď napsala Proveru 5mg, takže ji beru první cyklus. Nicméně jsem teď začala znova špinit i při ní, takže si myslím, že zase těhu nejsem.
Ale v rámci toho, že první bylo také při špinění, tak stále věřím, že se ta potvůrka MS už konečně nedostaví a na testu budou //. Přeji i vám, abyste se konečně dočkaly malého prcka. Upřímně, ze srdce…papa (zase nakouknu, co je zde nového)
…úplně jsem zapomněla napsat, že to první miminko jsme po vysazení HA začali zkoušet až po roce, proto tam byl dlouhý interval toho prokrvácívání. Tak to jenom na upřesněnou, že i přesto se pak po „odpískání“ zadařilo docela brzo. Kéž je to i vás. To trápení je hrozně nekonečné.
Ahoj všichni..nevím si rady,proto prosím poraďte! nikdy jsem nešpinila, jen po MS, ale teď jsem 2 měsíce po interupci ze zdravotních důvodů, první MS proběhla normálně, ale teď mám 3 dny před další MS a začala jsem špinit..tak nevím, jestli je to normální. Sex jsem měla s přítelem zatím jen jednou a dávali jsme si hodně pozor, takže myslím,že těhotná nejsem. ale s tím špiněním nemám vůbec žádné zkušenosti..děkuji za každou zkušenost nebo radu…
Ahoj holky, mám stejný problém. Cyklus mám 25dní, podle hlenu k ovulaci dochází, ale 4 -5 dní před ms špiním. Jsem objednaná k dr. ráda bych, aby mi vzala krev na hormonální profil. HA neberu, o dítko se snažíme krátce. Uvidíme tento cyklus.
Ahojky mamky vím že je to tu pořad,ale optam se na zkušenost spíš něž radu.Týden před ms jsem měla styk dnes bych už měla mit ms ale jen špiním
nic mě ani nebolí povedlo se někomu i tak otěhotnět? na test je ještě brzo,ale jsem si jista že ms dosrazí
.poslední ms jsem měla 4.5 a to už silnou.Dnes jen špinim zatim.
Ahoj,
Mám podobný problém. Posledních pár měsíců celkově před MS začímnám být rozhozená čím dál víc a před kažou menstruací se všecho prodlužuje. Tento měsíc, mě začla bolet prsa a podbříšek cca týden po poslední menstruaci. Bolest v prsou je čím dál tím větší. Dřív jsme špinila 2 - 3dny před menstruací nyný je to skoro 10 dní. Špinění mám zhruba obden a ani ne celý den.
Jednu dobu mě bolelo břicho pořád, celý měsíc nehledě na to jestli jsem měla nebo neměla MS, trvalo to zhruba 2 měsíce. Doktor nic nenašel, takže nyní zkouším homeopatii. Nejen kůli špinění, ale cekově jsem MS zvládala špatně. Hořečky, zvracení, bolesti, velice opravdu velice nepříjemná nálada:D..Přikládám tedy to špinění té homeopatii. Uvidíme jak to bude dál. Nicméně jsme s přítelem měli během špinění sex a jaksi nám to trochu „ulítlo“, ale už to bylo 3 dny před MS, takže teď čekám na menstruaci nejed z důvodu jak zaberou homeopatika ale i jestli jsem neotěhotněla.. Myslíte si, že by byla možnost otěhotnět? Ikdyž už jsem špinila?
Ahoj holky, ozivuji diskuzi, trápí mě to samé. Uz jsem skoro dva roky po vysazeni HA. A jiz od konce braní antiny jsem zacala spinit. Vysadila jsem a spinim i 8 dni pred MS.
Menstruace mi chodi pravidelne. Kdyz jsem merila asi pul roku BT, ovulaci jsem zachytila. Ale par dni po ovulaci, asi 4 den, uz zacinam spinit a tak to jde az do MS. (Tak ze i s MS mi to trva treba 12-14 dni).
Spineni mam hnede s kousky sliznice, ktera postupne odchazi.
Moje dr. v tom nevidi problem. Na me nalehani, at mi nejak pomuze mi dala na par cyklu Utrogestan, se kterym jsem ale zacala spinit jeste driv.
Zkoušela jsem pyridoxin, gynex, ascorutin, kontryhel, drmek a nic.
Pomohlo Vam neco na to spineni? Doktorka v tom nevidi zadny problem.
A ja premyslim, co zpusobuje odchod te sliznice tak brzo? (Malo progesteronu? ), nebo ji mam tak velkou, proto odchází už takhle brzy?
I pres toto spineni jsem jiz 3× otehotnela. Dva SP 5-6tt, jeden pozdejsi ZT..
Prosim, ponechat anonym, je to pro me citlive tema.
Dekuji ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ozivuji diskuzi, trápí mě to samé. Uz jsem skoro dva roky po vysazeni HA. A jiz od konce braní antiny jsem zacala spinit. Vysadila jsem a spinim i 8 dni pred MS.
Menstruace mi chodi pravidelne. Kdyz jsem merila asi pul roku BT, ovulaci jsem zachytila. Ale par dni po ovulaci, asi 4 den, uz zacinam spinit a tak to jde az do MS. (Tak ze i s MS mi to trva treba 12-14 dni).
Spineni mam hnede s kousky sliznice, ktera postupne odchazi.Moje dr. v tom nevidi problem. Na me nalehani, at mi nejak pomuze mi dala na par cyklu Utrogestan, se kterym jsem ale zacala spinit jeste driv.
Zkoušela jsem pyridoxin, gynex, ascorutin, kontryhel, drmek a nic.
Pomohlo Vam neco na to spineni? Doktorka v tom nevidi zadny problem.
A ja premyslim, co zpusobuje odchod te sliznice tak brzo? (Malo progesteronu? ), nebo ji mam tak velkou, proto odchází už takhle brzy?I pres toto spineni jsem jiz 3× otehotnela. Dva SP 5-6tt, jeden pozdejsi ZT..
Prosim, ponechat anonym, je to pro me citlive tema.
Dekuji
Ahoj. Neporadim, jen te mozna trosku uklidnim… mam uplne to samy, akorat ze ja za cely rok neotehotnela
Podle krve, ultrazvuku vsechno v poradku a podle 2 doktoru taky vsechno v poradku a otehotneni by to branit nemelo. Taky zkousim kde jakou bylinku, pro jistotu jsem mela po ovu i duphaston a nepomohlo nic. Jedna vec je, ze nemuzu otehotnet, druha vec je to, ze 10 dni musim mit intimku, nekdy i vlozku a pak tyden MS a je to dost na palici. Ale podle doktorku to tak proste nekdo ma
![]()
Pokud lékař tvrdí, že to tak někdo má, tak si najdi jinýho. Ty jdi rovnou do caru, kde tu udělají všechna potřebná vyšetření a zjistí důvody potratů. Není normální špinit.
Holky, jak kdybyste psaly o me. Ja mam spineni po ovulaci uz vice jak 10 let, kolik doktoru ja obesla. Nejdriv mi nasadili HA, to se spineni zkratilo asi o 3 dny, ale stejne jsem od 19dne do menstruace krvacela. HA jsem po case vysadila. Po 2 letech jsme byli v caru a prisla jsem k utrogestanu, ktery mi prvni tehotenstvi spineni drzel, i nejakou dobu pred tehotenstvim. Brala jsem 2-2-2,jinak jsem spinila. Tehotenstvi a rok kojeni udelalo svoje, mela jsem klid, ale po skoro 2 letech to zacalo nanovo, i kdyz mi doktori rikali, ze po porodu bude klid. Nebyl a ja nahodou prisla na amelgen, ktery je silnejsi nez utrogestan. Utrogestan ma 100 jednotek jedna kulicka, amelgen (taky na zavadeni) ma 400 jednotek a ja zavadela 1-0-1 a fungovalo to, ale bylo mi receno, ze je to fakt konska davka. Pak jsem otehotnela v prosinci 2021 a v 11tt doslo k ZT. Od te doby nic, ale u me je to jasny-mam malo progesteronu. Nyni zacinam spinit uz na ovulaci, takze protoze jsem nechtela progesteron uz zavadet, dostala jsem od doktorky Orgametril a mam brat 1-0-1 hned, co zacnu decentne spinit. Zatim jsem nezacala, mam to ted nove. Jinak nizka hladina progesteronu souvisi s ovulaci-nemusi se udelat folikuly, nebo nemusi tak rust, aby folikul praskl a byl k oplodneni, takze mozna navsteva caru je na miste. Nebo aspon chodit pravidelne na folikumetrii, aby ti doktor potvrdil ovulaci.
Drmek jsem taky brala, ale zkratil mi cyklus na 22 dni a to neni nejvhodnejsi pro otehotneni.
@Caridina je to na palici, jsem par dni v mesici bez intimky. Je to hrozny. No me se sice otěhotnět podařilo, ale nedopadlo.
Ja tedy deti uz mam, otehotneni u prvniho po 3 mesicich, u druheho druhy mesic. A zadne velke trable v těhotenství. Teď to prostě nějak nevychází.
@Janli ja nyní spíš řesim tu sliznici. Kdybych jen hnede spinila, tak si rikam, ze se telo na ms pripravuje. Ale tim, ze mi uz odchazi sliznice tak brzo, v tom vidim zasadni problem.
Mimino a Car jsme po posledním ZT, vypustili úplně. Spíš si ten cyklus chci dat dohromady.
Když tam nebyla má dr. byl tam zaskok, starší doktor, který mi řekl, ze mi to upraví antikoncepce. (Ale ja takto spinila i pri braní antikoncepce). A nechci ji už.
Mam právě přímo primarku, doktorku v nemocnici, kterou si vsichni chválí, tak je divné, že to neřeší, nebere jako problem. ![]()
@suzka1 tak ze i přesto spineni si otehotnela?
Ja s ovulaci problem nemam, BT i UTZ to potvrdil. Jen to spineni nuu ![]()
@Anonymní píše:
@suzka1 tak ze i přesto spineni si otehotnela?Ja s ovulaci problem nemam, BT i UTZ to potvrdil. Jen to spineni nuu
Určitě i přes to špinění otehotnis, nebo s jakoby timhle problémem. Ja vždycky beru nějaký ten progesteron po ovulaci, takže nespinim a beru progesteron az do terminu ms, to se otestuju jestli nejsem v tom a kdyz ne, tak ho vysadim. Obcas to dostanu i kdyz beru progesteron, je to různé.
@suzka1 ja brala Utrogestan a spinila jsem i u toho, hned den braní, nebo druhy den. Tak ze u me to vubec nemelo vyznam. ![]()
@Anonymní píše:
@suzka1 ja brala Utrogestan a spinila jsem i u toho, hned den braní, nebo druhy den. Tak ze u me to vubec nemelo vyznam.
Možná to byla mala davka? Jake si mela davkovani a kolikaty den si to brala? A to uz si krvacela?