První menstruace po porodu je dlouhá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76
26.4.04 18:47

První menstruace po porodu

Ahoj holky,
Jelikož jsem výhradně kojila až skoro do sedmi měsíců, vyhýbala se mi úspěšně menstruace. Teď ale už nekojím v takově míře a tak jsem před čtrnácti dny poprvé začala krvácet…musím říct, že mi to opravdu celou tu dobu nechybělo… Teď ale to ne a ne přestat, má menstruace pokračuje už vesele druhý týden a nezdá se, že by chtěla brzdit, natož přestat.
Máte podobnou zkušenost s vaší první poporodní ms, nebo je to jenom můj problém a měla bych jít k doktoru?
Diky
 Aldina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
308
26.4.04 20:23

Ahoj,

já přestože od začátku plně kojím, menstruaci jsem dostala hned 1. měsíc po šestinedělí a trvala mi také asi 14 dnů. Byla jsem z toho trochu paf a hlavně naštvaná. Říkala jsem si ,že jestli to tak půjde dál, tak teda děkuji. Naštěstí 2. měsíc jsem menstruaci měla už jako dřív ( pouze 6 dní). A ta první byla abnormálně silná.

Měj se a doufám, že se ti to též upraví

ahoj Evula od Brusinčat , Matýsek 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.4.04 22:18

Ahoj Evulo,
já začala MS po 6měsíci kojení a přitom jsem kojila plně až do 8 měsíců.
Bohužel jsem ale měla problém, neboť se mi zkrátil cyklus na 26 dní a MS jsem měla 10dní. Nic příjemného. Před porodem jsem neměla nikdy problém a MS trvala 4-5 dní po 28 dnech. Teď je malýmu 18 měsíců a musela jsem začít brát antikoncepci, protože se to nechtělo změnit k lepšímu. Už mám za sebou třetí platíčko a chci jí zase vy:,–(it. Musím jen doufat, že mi pomohla a že vše bude při starém.
Ahoj Štěpánka

• Citovat
  • Upravit
5636
26.4.04 23:41

Ackoliv jsem plne nekojila temer od pocatku pro nedostatek mlika (ani po 3 tydnech Verunka nezvysovala svou vahu, ba naopak, takze jsme musely prikrmovat), kojim dodnes a to je te me slecne uz 15 mesicu. Prvni MS jsem dostala temer presne rok po porodu, dalsi prisla presne za mesic a ta dalsi az temer za dalsi dva, uz jsem temer doufala, ze zase vymizi, nebot mi vubec nechybela:-))) MS mam mnohem silnejsi nez pred porodem a trva 6 dni, pred jenom 5 dni, takze abnormalitu v podobe delsiho krvaceni nemam, nicmene si nemyslim, ze je neco v neporadku, telo se bude davat dohromady jeste nekolik mesicu, nez si ujasni vse co ma a zacne se chovat normalne, proto nezoufej a pockej, zda se to bude opakovat ci ne, pro jistotu muzes zavolat svemu gynekologovi, ktery te urcite uklidni stejne jako ten muj.

Papa

Sulanek a Verunka 15M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
24.10.16 12:03

Zdravím, mám dotaz. Jak jste prožívaly první menstruaci po porodu? Jsem 6 a kus měsíce po porodu a ještě jsem to nedostala, dcera je plně kojená a asi měsíc jsme začaly s polívčičkou k obědu.
Můj dotaz je spíš na pocity předtím, než jste do dostaly :think: Už přes měsíc mám v podbřišku takové divné tlaky a občas píchání, že si říkám že už určitě přijde.. a ono už přes měsíc nic :lol: Kalhotky mám pořád vlhké jako bych si učůrla a takový průhledný hlen jako bývá při ovulaci :roll: Už jsem z toho zmatená, čekám na to jak na smilování abych si mohla jít na gyndu pro Mirenu :lol:
Jak jste se cítily vy, než jste to dostaly? Díky moc za odpovědi a Promiňte mi ten osobní dotaz :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.10.16 12:10

@PHV popravdě vůbec nijak. Dostala jsem to až osm měsíců po porodu naprosto bez varování a v plné sile :roll: naštěstí doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
24.10.16 12:12

@Tichošlápek Co jsem se tak ptala známých, tak třeba začaly nejdřív trošku špinit :think: Ale tak měsíc a půl už mám ty pocity a výtok určitě, takže si říkám, že to asi nebude blížící se menstruace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.10.16 12:15

@PHV muže to být nějaká infekce. Asi bych skakla na gyndu na ster a uvidíš ;) rovnou ti i řeknou jestli sliznice vypadá na ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
24.10.16 12:20

Pocit? :lol: no já doufala, že dorazí co nejpozději, bylo mi bez MS fajn. První osm měsíců po porodu, v prosinci, takže krásný vánoční dáreček :lol:
Tušení jsem měla, ptž mě začalo bolet v kříži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
24.10.16 12:21

@Tichošlápek To mi právě nepřijde na infekci :think: Nijak to nesvedi ani to není cítit :think: A ten podbřišek nebolí, jen tam občas píchne a tak jako natlakovaná se cítím :mrgreen: Musím znít jako blázen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
24.10.16 12:26

@PHV Kdy přijde MS je čistě individuální, nicméně Mirena se může zavádět při kojení i bez MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3589
24.10.16 13:24

Začala jsem špinit 3 měsíce po porodu, Mirenu ti může zavést i bez ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.10.16 13:28

@PHV
Ahoj, měla jsem to stejně. Zašla jsem si na gyndu, kde jsem dostala injekci Agolutinu. Do týdne ms došla a od té doby menstruuji pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
24.10.16 15:44

Ahoj, ja pred ms byla na nervy, neb 8tydnu od doby, co se syn odstavil i od toho jednoho nocniho ucucnuti, jsem to nedostala a dr me strasil s leky. Moje 2denni spineni nepovazoval za ms. Jak se ukazalo, asi to mala ms byla, dalsi prisla uz notmalne po 28dnech a cca 9tydnech od konce kojeni a rok a kus od porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí