Špinění před menstruací a snažení o miminko

2042
12.3.17 10:49

Špinění před ms a snažení o miminko

Ahoj holky, vím že je tady takových diskuzí hodně, ale nenašla jsem žádnou aktuální. Od té doby co jsme se začali snažit o miminko se mi prodloužilo špinění před ms. Vždy jsem špinila tak dva dny, ale teď je to už třetí cyklus co špiním pravidelně 5 dní před ms :( Tuším že to bude nejspíš poruchou žlutého tělíska. Právě si nejsem ani jistá jestli ovuluji ( dle ovu testů nejspíš nic ) má to některá taky podobně? Děkuji snad se navzájem povzbudíme do dalšího snažení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
120
12.3.17 11:09

Ahoj, ja jsem spinila pred menstruaci tak dlouho a pak i během cyklu. Otehotnela jsem asi 3 mesic snazeni. Už jsem si říkala ze se nam to nepoved když skoro cely mesic spinim nebo menstruuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2042
12.3.17 11:13

Muchomurka3 je tak to si měla štěstí. A špinila si i v tom cyklu co si otěhotněla? Doufám že nám to taky půjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
12.3.17 12:01

Já jsem spinila vždycky, dva dny před ms minimálně. Jediné dva cykly kdy se to neobjevilo byly ty ve kterých jsem otěhotněla. Lutealni fázi mám běžně 11-12 dní a stačí to, ani to špinění nevadilo. Roky jsem si měřila bt, takže o ovulaci jsem měla jasno, že ji mám. Děti se povedly vždycky na první pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.17 13:36

Andelka83 je tak to si mela super. No ja bt merin nemuzu chodím na dvanáctky takze by to asi nemelo mov smysl. I kdyz jsem slysela ze se da merit i po 4 hodinach spanku

• Citovat
  • Upravit
32913
12.3.17 14:00
@Anonymní píše:
Andelka83 je tak to si mela super. No ja bt merin nemuzu chodím na dvanáctky takze by to asi nemelo mov smysl. I kdyz jsem slysela ze se da merit i po 4 hodinach spanku

No musí se to zkusit. Já naštěstí jenom na dvě směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.3.17 14:57

Špinila jsem asi 7 dni před menzes a lékařka mi diagnostikovala nedostatek hormonů. Předepsala mi utrogestan.

• Citovat
  • Upravit
2042
12.3.17 15:09

@Janli a otěhotněla jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.3.17 09:13

Spinila jsem pořád, asi rok předem. Pořád se to zhoršovalo. Vlastně jsem týden špinila, pak jsem měla velice silnou menstruaci, bylo mi velice lze - syn musel vždycky na ten den k babičce, nemohla jsem ani vstát z gauče. A jakmile jsem otěhotněla, tak žádné špinění nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.3.17 14:57

@Miisiinka Bohužel ne, u mě těch problémů bylo více. Ale cyklus se mi srovnal a podle mé lékařky mi chyběl právě ten hormon, který je zodpovědný za udržení těhotenství a zablokování menstruace. Moje lékařka se specializuje na problémy s neplodností a spolupracuje i s CARem, takže v těchto věcech má moji bezmeznou důvěru.

• Citovat
  • Upravit
2042
13.3.17 15:29

@Janli tak to mě mrzí, já si myslím že u mě toho bude taky víc. Tak ať se brzy zadaří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.3.17 15:46

@Miisiinka Díky, už se zadařilo :D. První mrně mám po IVF a teď jsem navzdory předpovědím lékařů opět těhotná a spontánně. Jestli je těch problémů u tebe více a máš jen „obyčejného“ gynekologa, bývá lepší se obrátit co nejdříve na odborníky. Já měla štěstí, že jsem se před léty zaregistrovala u lékařky, kde jsem ani neměla tušení, jakou má odbornost. A jak se to pak hodilo :D. Měla jsem pak možnost porovnat svoji léčbu a léčbu kamarádek s podobnými problémy, ale u standardních gynekologů. Opravdu se to nedalo srovnat. Ne, že by ti lékaři byli špatní, jen neměli takový přehled o možnostech a léčba se zbytečně protahovala. A psychika, na které hodně záleží, šla rychle dolů. Takže moooc držím palce, ať to u vás brzo taky dopadne!

• Citovat
  • Upravit
5358
13.3.17 15:50

@Janli @Miisiinka kamarádka ted na špinění dostala Prednison, šílený akné a po vysazení se to zas vrátilo. Asi změní mudr. Má i hypofunkci štítné žlázy ale těhu neplánuje, tak ji neléčí, měla vedlejší účinky u Letroxu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.3.17 15:55

@masinka9 To mi hlava nebere. Prednison je na potlačení autoimunity. Buďto má kamarádka ještě nějaký specifický problém nebo by měla lékaře opravdu změnit. Jinak bohužel léky na špinění pouze kompenzují, ale neléčí, nedostatek hormonů takže po vysazení se problémy většinou ihned vracejí. Tam je dobré stabilizovat hladinu hormonů ještě třeba bylinkami. To je i lepší, pokud se zrovna nesnaží o miminko, jinak to opravdu chce lékařský zásah.

• Citovat
  • Upravit
2042
13.3.17 16:05

@Janli no ja jsem to špinění měla vždycky akorát teď jak jsme se začali snažit tak se to prodloužilo, dřív jsem si říkala že do sebe nechci davat zbytečně hormony ale teď budu ráda za cokoli. No právě nejsem si moc jistá jestli mám vůbec ovulaci a už delší dobu mám bolesti břicha takže jdu na lsk tak se uvidí jak se to bude řešit dál. Objednala jsem si Inosifol tak uvidím. Pokud se to nebude dařit delší dobu tak se asi taky poohlidnu po nějakém CAR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí