Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Dnes jsem byla na kontrole v nemocnici. Byla jsem vyšetřena vnitřně a bylo mi řečeno, že je všechno připraveno k porodu. Asi 4hodiny po odchodu z nemocnice ze mě odešla trocha takového světlého hlenu(kafe s mlékem) s trochou krve. Od té doby stále slabě špiním. Celý den mám pocit v podbřišku jak na menstruaci. Někdy je ten pocit silnější, někdy slabší. Vím, že tohle může být po vyšetření naprosto normální, ale chtěla bych se zeptat, jak dlouho po vyšetření je normální začít špinit nebo krvácet(myslela jsem, že to má být bezprostředně po vyšetření) a jak dlouho by to mělo nejdéle trvat? Ty „menstruační“ bolesti jsou taky po vyšetření normální? Děkuju moc za všechny odpovědi.
Já bych spíš řekla, že ti odchází hlenová zátka a ty bolesti v podbřišku můžou být poslíčky, případně počínající kontrakce. Zkus se hodně prohřát ve vaně, alespoň hodinku. Buď se to rozjede nebo sklidní.
Přesně, vidím to na hlenovou zátku a kdyžtak poslíčci. Teplo a uvidíš, co bude.
Mohla to být hlenová zátka a možná je to začínající porod - brnkla bych na pohotovst…
@anupati píše:
Já bych spíš řekla, že ti odchází hlenová zátka a ty bolesti v podbřišku můžou být poslíčky, případně počínající kontrakce. Zkus se hodně prohřát ve vaně, alespoň hodinku. Buď se to rozjede nebo sklidní.
Hlen je zátka, krev a poslíčci jsou normální. Můžeš v noci porodit i přenášet, nikdo ti takhle od stolu neřekne. Kontrakce si sleduj, měř, ve tvé situaci bych se spolehla na pH papírky, abys nepřošvihla odtok plodové vody (při jejím úniku máš být do 2 v porodnici kvůli případné infekci) a pak jen držme palce, ať to máš v pohodě a bez komplikací za sebou ![]()
No teda holky vy mi dáváte. Já počítala s tím, že mi všechny řeknete, že je to normální a ono ejhle
No na jednu stranu bych byla rada, protože už se mimíska nemůžu dočkat a už je i velká a jsme ve 38tt, takže by to snad ani nebyl problém pro ní. No každopádně špinění mi připadá, že ustává nebo ustalo. Bolesti teda ne, ty trvají. Zatím neměřím intervaly a voda mi neodchází, takže se furt uklidňuju, že to odezní. K tomu všemu jsem začala být hrozně ospalá a za to mimi se teda probudilo na večerní řádění. Doktorka teda byla dneska překvapená, jak jsme za týden pokročily a upozornila, že všechno ukazuje na to, že to bude dost fofr.
Pokud jsi ospalá, tak spi a prospi se dobře. Měla jsem ten samý divný spací pocit a oden později jsem začala rodit
Ok. Jdu zkusit tu sprchu a pak (snad) rovnou do postele a spinkat ![]()
Ja spinila a pak to preslo v krvaceni…takze jsme jeli do porodnice…a mala vyla za par hodin na svete
A není to hlenová zátka?
Krvácet bys!!!neměla!!! Určitě ne jasnou krví. To mi bylo řečeno teď v nemocnici. Mohlo by se jednat o odlučování placenty. Nebo jiný problém a prý je to dost nebezpečné pro miminko i maminku!!! Jak tady může někdo napsat, že krvácení je normální.
V tomhle týdnu můžeš tak max. špinit, ale co mi bylo řečeno primářem, tak ani po vyšetření bys neměla krvácet. Opravdu jen špinit a to slabounce. Ležela jsem teď kvůli tomu týden v nemocnici a slyšela to ze všech stran, nakonec i od svého gynekologa.
Pokud se cítíš nejistě, vyraž k doktorovi.. Za to nic nedáš a budeš v klidu, že budeš vědět, co se děje ![]()
Každá z nás, co tady píšeme, má jiné zkušenosti, jiné názory a pokud jsme se s tím setkaly, tak asi i jinou příčinu. Každé těhu je jiné, tak abys něco nezanedbala.
Přeju, abys byla v pořádku ![]()
Ja jsem asi fakt nejakej atyp asi jako se vsim. Vcerejsi sprcha nic nerozjela a ani nic neodeznelo. Bolesti nepravidelne nekolikrat po sobe kazde 3minuty a pak treba 2× po 10-12 a znova po trech. V noci jsem to zaspala, ale rano to bylo furt to same.Uz od vcerejska ani kapka krve.Jen ty bolesti jak pred hoodne silnou menstruaci. Vuubec ted svemu telu nerozumim a na poslicky mi to pripada uz moc dlouho. Takze se zvedam a jedu k doktorovi. Presne jak vsechny rikate, at mam klid.Pri nejhorsim mi tam do karty dopisou -hysterka- ![]()
@Barushak Neboj, za hysterku nebudeš.
Ale jinak já mám poslíčky plus mínus už týden - asi tak jak to popisuješ ty. Bože jak já už čekám, až to bude fakt ono. Už mám za sebou druhý termín… Minulé pondělí mi řekla na gyndě, že na 80 % do konce týdne porodím…no tak těch 20 % vyhrálo ![]()
A v prvním těhotenství? 10 dnů před termínem, začlo mi to přesně jako tobě a za 3 hodiny jsme jeli do porodnice. Začla mi téct ve finále i voda, takže opravdu nebylo pochyb. Žádné poslíčky nějaké dny předem jsem neměla, ještě jsem vůbec nečekala, že budu rodit. Do termínu jsem si říkala času dost… pak začly tyhle bolesti, odešla zkrvavená zátka, kontrakce se rozjely…
Pokaždé to může být jinak…a raději jet zbytečně, než pozdě. Drž se.
@Barushak Na poslíčky není nikdy nic „moc dlouho“. Pokud se mění na pravidelné kontrakce, jeď, není nač čekat. Dost možná ti porod popoženou nějakým tím hamiltonem, oxytocinem a podobně, ale už to budeš mít nejspíš brzo za sebou
Držím palce, ozvi se pak