Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím. Měla bych dotaz, zda máte podobnou nebo stejnou zkušenost? ![]()
Jsem teď podle poslední MS 6+1tt, podle prvního UTZ (5+6tt). V den vyšetření (před ním 10.7.- pouze gestační váček) jsem začla špinit, pak to odeznělo a včera se to opět vrátilo. Ještě v pondělí jsem měla digitální test pozitivní s výsledkem 2-3týdny, včera už 3+ ale to špinění mě znervózňuje, doktor nenašel žádnou příčinu, vaječníky prý byly v klidu a děloha v pořádku. Špinění je takové hooodně světle hnědé a většinou se objeví při pohybu nebo větší námaze. Bojím se, aby bylo vše v pořádku, další kontrola mě čeká teď ve čtvrtek. Měla to některá z Vás taky tak? Děkuji za odpověďi.
@nascalani Děkuji za odpověď. Chvílema pociťuju takové pobolívání, jako, kdybych to měla dostat ale slaběji a to špinění je opravdu světloučké, krev se neobjevuje. No, jsem zvědavá, jak se to bude vyvýjet dál. Každopádně to, že se mi 5 dní od testu výsledek zvýšil, tak si říkám, že se snad nic špatného neděje. To by doktor asi řekl už při té kontrole ale jelikož jsem po IVF a snažili jsme se o miminko 3 roky, tak mě jímá hrůza, že to zas nedopadne
ale snad bude vše ok
@nascalani mně právě kromě šílené bolesti prsou nic nebylo, tak jsem se včera pustila lehce do úklidu domu, k večeru jsem se natáhla venku na lehátko a začla cítit pobolívání v podbřišku, samozřejmě jsem letěla na wc a na kalhotkách flek, zděsila jsem se ale pak už to zas trochu ustalo, dnes ležím a je to dobré ale jak začnu chodit, tak to trošku ještě je…každopádně děkuji za povzbudivou reakci. Přece jen to trochu přidá na klidu
![]()
Já teď u třetího dítka prošpinila celý první trimestr. Hnědě, růžově, oranžově. Příčina nezjištěna, všechno bylo v pořádku. Zkrátka se embryo zavrtávalo anebo někde rupla vždycky nějaká cévka (hodně jsem taky smrkala krev z nosu). A mám 48 dní do porodu.
Špiní opravdu v začátku spousta žen, nemusí to vůbec nic znamenat. Nic jsem nebrala, nijak jsem se nešetřila, mám doma dvě starší děti, tak to ani nešlo. Jen sex nám doktorka v tom prvním trimestru nedoporučovala.
@Fima děkuji. Já doufám, že to také nic nebude. Sex raději zavrhujeme, přece jen jsme se snažili dlouho a bezvýsledně. To špinění je velmi slabé, takže snad to nic neznamená ![]()
Take jsem dnes 6+1 a spinila jsem v 3+3 a ted v 6+1 znovu. Jen se modlim, at je vse ok, mam za sebou uz 2 zamlkla tehotenstvi, ale v tech jsem nespinila.
Od 3+3 mam nasazeny utrogestan.
@weer Ahoj. Taky jsem po prvnim IVF, ted jsem v 8 tydnu a spinila jsem dvakrat. Vzdy po tydnu. Poprve to bylo slaby spineni a ted ve ctvrtek po druhe silny spineni. Vzdy me to tak vylekalo ze jsem hned jela k MUDr. Ten ale nic nenasel… vzdy jsem tam jela s tim ze uz je PO… Jsem se tesila na to az najdu dve carky…, kdyz uz jsem je nasla tak jsem ale akorat ve stresu a furt se kontroluju. Po prvnim spineni mi nic nedal a jela jsem domu. Ted ve ctvrtek potom druhym spineni me nechal doma na neschopence a napsal mi Ascorutin. Proste mi rekl ze vic uz pro me udelat nemuze, ze proste je to Bud a Nebo… ja jsem to tak nejak uz i vzala a uvidime. Chodim na prochazky a uzivam si to ze jsem po tech skoro trech letech snazeni tehotna a uvidime. Na kontrolu jdu 25.7. tak uvidime…
@Leena15 já jsem dostala neschopenku hned, už před transferem jsem začla brát utrogestan a estrofem. Špiním fakt slabě spíš čirý výtok s příměsí do hnědá ale teď už je to druhý den v kuse. Raději zítra zavolám Dr.ale zas minulý týden tam nic nenašel, tak těžko říct, jestli to je vážně tím roztahováním dělohy atd..