Nepřibírání a problém se zažíváním 24tt

40
16.7.17 15:17

Nepřibírání a problém se zažíváním 24tt

Ahoj maminky, chci se vám svěřit se svym problémem a zeptat se na radu a jestli to někdo měl stejně. Od začátku tehu do 3 měsíce jsem měla nevolnosti, to jsem kilo zhubla, s 5 měsícem nastal problém s neustálým pocitem těžkého a plného žaludku, a to hlavně v noci, ale i přes den po jídle. Jím tedy menší porce tak 5× denne a jim naposledy tak v 18:00, teda většinou, když je to jinak v noci si pak připadám jak kdybych snedla cely supermarket. To je asi duvod proč jsem zatím přibrala jen 2 kila, jsem ve 24tt a výchozí váha byla 65kg, pak kilo dolu a dvě nahoru takže teď 66kg a měřim 170cm, nejsem teda nějak extra hubená, ale přijde mi že přibírám málo a bojím se aby to nemělo nějaký vliv na mimi, a i ty problémy se žaludkem mě dost trápí, dr zatím nic špatného neříkala ale jinak mi každý říká že mám malé bříško a diví se jaktože nepřibíram. Má někdo podobný problém a jak ho po případě řešil a jak vše dopadlo? Bojím se aby to nebylo s postupujícím tehu ještě horší :( předem moc děkuji za odpovědi :roll: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.7.17 15:22

U druhého syna jsem začínala na 72 kg, kolem 15.tt jsem měla 62 kg. Na výchozí váze jsem byla kolem 25.tt. Nakonec jsem rodila se 76 kg. Nikdo mi na to nic neřekl. Akorát ke konci jsem hubla - měla jsem až 79 kg a sestře se to moc nelíbilo, ale doktor byl v pohodě. Do 15.tt jsem nejedla nic a žila jsem na vodových nanucích. Syn měl ve 38.tt 3 kg.
Kamarádka začínala na 85 kg, rodila se 70 kg. Hubla celé těhotenství a celou dobu jedla jen rohlíky. Dítě mělo 4 kg a bylo v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
16.7.17 15:46

@MufTynka klídek, bud rada ze patříš mezi ty šťastné co nemusí tahat 20 kg navic :) moje výchozí váha pri obou těhotenstvích 66kg/164 cm, v tom prvním jsem na konci 8mesice mela,,jen" + 4 kg a za poslední mesic + dalších 6 (asi zadržena voda), z porodnice jsem šla -2 kg. Do konce 4. mesice velké nechutenství, potom problem se žaludkem přesně jak popisuješ. Ted v osmém mesici + 8 kg. Tak uvidíme kam se to vyšplhá. Se zaživanim problémy minimální. Moje známa přibrala pri dvojcatech pouhá 4 kg, neb ji bylo celou dobu strašně špatne z jidla a snesla jen ovoce. A to byla s vahou asi jako ty. Neboj, děťátko dostane to nejlepší z tebe, pokud bude někdo stradat, tak ty.

• Citovat
  • Upravit
1219
16.7.17 16:22

Bud naprosto v klidu. Někdo moc nepribira. Já jsem sice přibrala už 7kg, ale jsem 35tt, 168cm a 60kg. Taky mi každý říká jak mám děsně malé bříško, ze to není normální. Ale dle doktoru je vše v pořádku a já jsem o tom taky přesvědčena, jelikož jsem to měla úplně stejně i s první dcerou před sedmi lety :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
16.7.17 16:27

@MufTynka Klíd. Já se vykrmila do porodnice na 65 kg a měřím 175 cm. Dcera měla 3,5 kg. Nekoupila jsem si žádný těhotenský hadr, jen rozepnula knoflík u kalhot a jela rodit. :mrgreen: Víš, co by za to jiný ženský daly??? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
16.7.17 17:14

Ja shodila od 5tt do 11tt 6 kg. Nevolnosti byli ve dne v noci. Skoncila jsem v nemocnici na kapackach.Domu me pustili az kdyz jsem nabrala 1 kg. Nesnesla jsem zadne pachy.Jak vesel lekar do pokoje tak jsem vrhala, hrozne me vadili cizi pachy. Kdyz jsem sla na malou tak s tim, ze proste vrhnu. Bylo mi zle cele tehu. Zvracela jsem vsude. I u lekare v ordinaci. No proste mazec. Kdyz jsem sla rodit mela jsem nahore pouhe 3 kg. Dcera vazila vic nez muj vahovy prirustek.Mela 3290 kg + neco vazila krev, plodovka a placenta. Primar mi rikal, ze si vse brala ze me. Byla a je naprosto zdrava. Apgar skore mela 10 10 10 od zacarku plne kojena. Treti den na svete vypila kazde tri hodiny 60 - 90 ml.. Takze extrem. Niceho se neboj lidske telo si poradi samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.7.17 20:17

Dekuju vam za odpovedi, opravdu jste me uklidnili :* asi bych to tak neresila kdyby se furt vsichni tak nedivili. Hlavne pritelova rodina me furt rika ze musim hodne jist a jist a furt ze holcicka bude urcite hrozne malinka :roll:, pritom zase tak malo nejim jen se proste nemuzu cpát, jinak je mi zle
Jinak celkově miluju ty komentare na bricho, na plet a td, vsichni maj potrebu to komentovat a to opakovane :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
16.7.17 20:33

@MufTynka jo to já slýchala také, že musím jíst za dva… blbost..
já nejedla téměř nic.., nic jsme v sobě neudržela.. jen slepičí polévku, svíčkovou, vanilkovou zmrzlinu, pikao a milovala jsem kokos.. no prostě strava úplně šílená. Prim vždy říkal ať jím to na co mám chuť ať už jde o paštiku nebo třeba nivu. Když to těhotná nejí od rána do večera plodu to vůbec nevadí.
Když jsem musela ležet v nemocnici tak mi nosil na pokoj vychlazenou Coca-Colu říkal, že ji mám pít klidně každý den když mě uleví a hlavně ve mě vydrží
n a okolí se vyprdni a na jejich řeči taky. Užívej si těhotenství, rychle to uteče a pupík může rychle vyskočit až koncem těhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
16.7.17 20:39

@MufTynka zitra zacinam 34tt, pribrala jsem 4kg (173cm, 65kg) a mimi prospiva ukazkove, narostlo mi jen brisko a zvetsila se prsa, takze jsem se zatim nemusela moc zatezovat tehotenskou konfekci, kdyz je leto.

Moje mamka u 3 deti pribrala 6-8kg a vsichni jsme meli pres 3,5kg. Nenech si namluvit, ze kazda tehotna musi dramaticky pribrat, za dva se nema jist v zadnem pripade, bud rada, ze vsechno nechas v porodnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.17 20:44

No, že má prvorodička malé břicho v 24. týdnu je normální, to má kde kdo. Jinak já taky měla od nějakého 29 tt. pocit plnosti žaludku téměř ihned po snězení prvních soust. K večeru se to vždy horšilo a přibývajícími týdny taky. Bylo to k preeklampsii. Byl to vlastně jediný příznak. Později až se přidaly trochu otoky a hlavně ten vysoký tlak. Jinak žádná jiná známka, že nám jde o život. A právě jsem si celou dobu říkala, no tak děloha začíná tlačit na žaludek jak se zvětšuje, proto mám pocit plnosti žaludku, je to normální, a nebylo to tak.. A břicho nerostlo ani v 33. týdnu, protože miminko bylo malé a nerostlo. A muselo za týden ven.

Ale většina holek má zkušenosti, že to nic není, tak já zde napíšu, že u těch málo procent žen má tu smůlu a značí to problém.. Ale věřím, že ty tu smůlu nemáš, vše bude v pořádku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
40
16.7.17 22:02

Tak uz se tim teda nebudu nervovat, dekuji vam :kytka:
U me preeklampsie zatim dikybohu urcite nehrozi, tlak mam celkem dost nizky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.17 22:05

@MufTynka to jsem měla ve tvém týdnu taky, tlaky nízké, a pak to lítalo, kolem 31. týdne.. Ale v dnešní době častých kontrol se to pohlídá. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
40
17.7.17 05:42

Ja jsem tyden z5 lezela v nemocnici kvuli boleni bricha a mela jsem teplotu, a po ranu mi namerili treba i 95/55 ale dam si na to pozor, dekuju za zkusenost a doufam ze vse u vas dopadlo dobre :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí