Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky mám problém a potřebuju poradit. Před dvěma dny jsem měla sex a ráno jsem na toaletě na papíru měla hnědý výtok, ale jen lehce a v průběhu dne jsem to měla malinko na kalhotkách. Druhý den byl ok a dnes to mám zase. Docela se bojím, ale nevím jestli s tím mám jít k doktorce nebo to nic není. Poradíte prosím.
Já v tomhle týdnu trochu krvácela jasně červenou krví a nikam jsem nešla, když jsem to pak říkala dr., tak mne pěkně sprdla. Takže jestli se ti to nezdá, tak radši jdi, však tě neukousnou.
@Buffy165 píše:
Ahojky holky mám problém a potřebuju poradit. Před dvěma dny jsem měla sex a ráno jsem na toaletě na papíru měla hnědý výtok, ale jen lehce a v průběhu dne jsem to měla malinko na kalhotkách. Druhý den byl ok a dnes to mám zase. Docela se bojím, ale nevím jestli s tím mám jít k doktorce nebo to nic není. Poradíte prosím.
Z vlastní zkušenosti vím, že je to po sexu normální. Pokud by to ale bylo i druhý den a víc, neváhala bych a určitě bych zajela do nemocnice. (Jsem trochu hysterka:-))
Pokud to byl hnedy vytok, tak to byla starsi krev, pokud by to byla jasne cervena okamzite do spitalu. Pokud je to ted dobre vyckala bych do pondeli a pak mazala k dr. je mozne ze buded mit do porodu zakaz sexu ![]()
Já jsem taky po milování asi za dva dny trochu zakrvácela a raději jsem jela a nakonec mi zjistili, že mám nějak špatně posunutou placentu. Laicky řečeno, že mi leží přes děložní hrdlo a to při podráždění prosakuje krví. Měla jsem nařízen klidový režim asi dva týdny a doteď mi to hlídají. Bylo to teda dřív, cca v 15. týdnu a teď se ta placenta při zvětšování dělohy posunuje sama nahoru, takže to vypadá, že to nebude mít žádný vliv při porodu, ale musím být opatrná a vyvarovat se nárazů, otřesů a hm, sexu
![]()
Takže za mě bych jela, raději ať to zkontrolují.
Já jsem to měla u první dcery…lekla jsem se ale nakonec bylo v še v pořádku..druhý den bylo vše ok ikdyž jsem se citila nesvá..ale u mě to bylo tím, že mám citliví čípek…kdyby se ti to nezdálo zajdi k dr. ![]()
Nejhorší na tom všem je, že my můžeme poradit z vlatní zkušenosti, ale záleží opravdu na konkrétním případu. Může to být problém a nemusí. Já třeba při třetím těhotenství čerpala ze zkušeností z předchozích dvou těhot. kvůli špinění v 6tt, které bylo a nic neznamenalo a nakonec se z toho vyklubal spontánní potrat. Prostě každá jsme jiná a opravdu jsou dvě varianty, nic to být nemusí, ale může. ![]()
No ja som to mala tiež, ale nie po styku…a pri prvom tehotenstve som to mala asi niekedy okolo 7 tt…to som mazala k mudr. hneď druhý deň ráno a tá ma vyslala do nemocnice…a pri druhom tehotenstve som to mala niekedy okolo 15tt…a tiež nemocnica…mala som hematómy…Ale čo bolo prvé keď som prišla na gyndu bola otázka už pri sestričke či bol pohlavný styk…vraj u dosť žien sa to takto prejaví po sexe…ale ja by som sa radšej išla ukázať a mať istotu, že je všetko OK ![]()
Já bych asi zašla
a to nejsem moc plasan, se sexem bch to už teď nespojovala. Může to být prkotina, ale taky nemusí. Na začátku krvácení neřešim, to je docela dost časté, ale později bych to asi řešila víc. ![]()
Tak já si připadám jako velkej plašan, pohyby jsem hlídala až hystericky, ale slaboulinký hnědý špinění, který sotva zašpiní kalhotky, s tím bych akutně nešla. pokud se to nezhorší, zašla bych asi v pondělí na gyndu. neměla by si třeba nebýt těhotenství v této době MS? některé ženy prý v době kdy by měly MS špiní normálně. v tomhle stadiu kdy už cítíš pohyby, tak pokud cítíš pohyby pravidelně, ani extrémně silně ani extrémně slabě, vyloženě nekrvácíš(červeně) nebo z tebe neteče plodovka, mělo by to být v pohodě. ale dělej jak cítíš, pokud nemáš dobrý pocit, klidně někam sjeď, oni ti hlavu neutrhnou ![]()
Vyrdr do zitra, a uvidis, kdyby stale tak, bych sla klidne na pohotovost, a urcite informuj doktorku. Preci jenom nikdy nevis.Tak ti drzim palce ![]()