Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy ![]()
Od porodu nemám menstruaci, tedy vlastně mám, ale jen díky Duphastonu. Moje doktorka mi ho dva roky stále jen předepisovala bez dalšího vyšetření. Takže jsem změnila gynekologa a z UZ vyšetření je tam vše v pořádku a brát ho nemusím. Jenže jsem to zase nedostala, když ho teď neberu. Doktor neví, čím by to mohlo být. Dneska jsem byla na krvi, tak snad se něco brzo dozvím, ale máte s tím někdo zkušenosti? Je normální nemít menstruaci? Nebo jakou to mělo příčinu u vás? Podle UZ cysty, srůsty a tak nemám…
Díky za odpovědi.
@Vertiline měla jsem to sam, příčina - nedorůstání sliznice. Zkoušeli jsme horm. léčbu, vitamíny atd.. nezabralo téměř nic.. Pak jsem začala pít kontryhelový čaj a najednou to šlo ![]()
@martina.se píše:
@Vertiline měla jsem to sam, příčina - nedorůstání sliznice. Zkoušeli jsme horm. léčbu, vitamíny atd.. nezabralo téměř nic.. Pak jsem začala pít kontryhelový čaj a najednou to šlo
Fakt? Tak aspoň tak, já brala Duphaston 2 roky a jsem ráda, že jsem se ho zbavila, přibrala jsem po něm 15 kilo
Tak já zkusím ten čaj. Díky za tip ![]()
@Vertiline zkus to.. u mne nezabraly hormony ani nic jiného
3 roky marného snažení, aby ta potvora dorostla a nastartovala se ovulace.. a nic.. ten kontryhel mi fakt pomohl ![]()
@martina.se píše:
@Vertiline zkus to.. u mne nezabraly hormony ani nic jiného3 roky marného snažení, aby ta potvora dorostla a nastartovala se ovulace.. a nic.. ten kontryhel mi fakt pomohl
Určitě zkusím, v pondělí ho zajdu koupit. Beztak na krvi nic nebude, tak zkusím tohle. Moc díky ![]()
@Vertiline ono by to ani neublížilo - jinak se pije od začátku ms po 14 dní, pak pauza až do ms. ![]()
@martina.se píše:
@Vertiline ono by to ani neublížilo - jinak se pije od začátku ms po 14 dní, pak pauza až do ms.
Jj, tohle asi nikdy neublíží. Raději mám tyhle přírodní věci, proto jsem taky po konečně změnila doktora, už jsem měla těch hormonů vážně plný zuby ![]()
@martina.se píše:
@Vertiline věřím. A nehorší je, když to nepomáhá
No právě
Mě pořád doktorka říkala, že ještě zkusíme tři měsíce a tohle pořád dokolečka 2 roky. Jenže jakmile jsem Duphaston vysadila, tak bez MS a pak zase na injekci. Jsem ani nevěděla, co nakonec bylo horší, jestli ty prášky, nebo injekce Agolutinu. Podle doktorky mi nic nebylo. Ze dvou jejích UZ
, takže mi to předepisovala dál. Tenhle novej doktor mi aspoň udělá kompletní krevní obraz.
Zkusim tema obnovit, mam stejny problem po porodu, kojila jsem necele 2 mesice a ani 6 mesicu po porodu stale nedostala menstruaci, sla jsem k doktorovi, dostala nekolik davek injekci agolutinu a mestruaci jsem dostala, jenze pouze dvakrat a nyni zas nic, doktor mi delal utz, bral krev kvuli prolaktinu, vse negativni, zase mi picha agolutin + mi dal duphaston. Nechci do sebe ale cpat neustale hormony, mate s tim nekdo zkusenost?? ![]()
Ahoj, zkušenost mám. Někdo je holt citlivější a snadněji se jeho vlastní hormonální systém (rozuměj tvorba FSH) utlumí působením jiných hormonů- těch v HA, těhotenských atd. Vyvolávačky vlastní cyklus nenastartují, jen se vše oddálí. Pro představu, já po vysazení HA nemenstruovala 9 měsíců a jelikož jsem chtěla otěhotnět, vrhla jsem se, možná předčasně, do reprodukčního centra (pomohli, ale s přirozeností to nemělo společného zhola nic). Po porodu jsem nemenstruovala 13 měsíců (kojila jsem 6 měsíců), to už mi ale nevadilo. Krátce po obnovení cyklu jsem otěhotněla podruhé- přirozeně. Po druhém porodu se cyklus obnovil po 11 měsících (kojení 7 měsíců). Od té doby je jako hodinky 30-denní, což jsem dřív neznala. Závěr? Někdo holt opravdu zamrzne rychle a rozmrzá velmi pomalu. Pokud extrémně nespěcháte, radím počkat a hlavně do toho nezasahovat dalšími hormony.