Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám doma skoro 5měsíčního chlapečka, už asi 4× po 3/4 hodině mi začne ve spánku plakat.Jsem z toho docela paf, protože pláče jaksi pomalu, spíš jako kdyby naříkal..Pochovám ho a do dvou minut je ticho..bud se u toho vzbudí, nebo celou dobu spinká..Myslíte že by se mu zdáli sny? Teplotu nemá, a z očkování také ne..
Tak je mi chlapečka líto, že nepoznám co ho trápí..Poznám když pláče hlady nebo únavou, ale tohle je jiné
…Můžete někdo poradit, co to může být? Někde jsem četla že sny se začínají zdávat od 6m tak doufám že by to mohlo být ono..
![]()
@Denisa313 moje malá to taky občas dělá a já si myslím, že jí třeba trápí prdík, který ne a ne ven a bolí jí to, nebo se jí něco zdá, nechovám, ale začnu v té postýlce poplácávat po zadečku, nacpu dudlík a je klídek, ale úplně jak popisuješ, je to jiné, takové lítostivé
Jo ještě mě se stávalo, že když jsem ji vzala z postýlky při tom, tak se najednou úplně lekla a byla v šoku a začala ječet, rpoto nechovám
U nás tohle začalo po očkování a pokračuje pořád…
Po čtvrtým dávce Hexa, budil se s neuvěřitelným řevem a přitom spal. A po dvou třech minutách kild. Pomalu to odeznívá, nejhorší první týden. Teď už je tři týdny a budí se s pláčem pořád, ale už ne tak často a ne s takovým křikem. V půl roce začal spát celou noc, takže žádné buzení v noci jsme neznali, natožpak s takovým křikem. Ovšem od čtvrté hexa (v roce) to je na provaz.
@Kamila Jakub hmmm to je zajímavé…u nás to každopádně s očkováním nesouvisí, byli jsme až dnes a to spinkořvaní máme dlouho
@elis_an3 Já malého prvně nechala v postýlce a neuklidnil se, spíš se vzbudil..Tak hned pochovám a spinká dál, ale teda že u toho pořád pláče..Malý nedudlíkuje takže ho můžu utišit jen já..
@Kamila Jakub tak toho jsem se taky při očkování bála, ale první jsme měli asi před 3 týdny a žádné teploty a ani změny..Ale taky mě to už napadlo, ale po takové době
?
Ja nevim mam skoro dvouleteteho kluka a v noci nekolikrat jakoby knuci a pobrekava. Dela to uz hoodne dlouho(asi od tech 4-5 m) nejdriv sem myslela ze jsou to streva ale pak mi sestra rekla ze ji to dcera taky dela a ted kdyz je starsi dokonce nekolikrat v noci vola mamu, ale spi takze to ignoruje. Ja to taky ignoruju kdyz mu neco je tak neknuci ale breci.
Maly mi to taky děla. už mu jsou 2 a začlo to někdy kolem 5-6m. už přesně nevím. ted je hodně nemocný a bývá to dost často. jen ho hladím, utěšuji a čekám až se zklidní. má to i několikrát za noc.jak píšu ted je nemocný tak to přikládám k tomu.
Taky jsem se s tím už u dcery setkala, minulý týden. Doufám, že už se to nebude opakovat, byla jsem z toho taky docela v šoku. Naštěstí stačilo chvilku pochovat a bylo to pryč. ![]()
Obě holky to měly a mladší ještě někdy má- když lezou zuby. Vždycky tak dva tři dny kolem proražení nebo posouvání se a pak zas klid. Slyším pláč, jdu se mrknout, dcera leží na břichu v klasickým bobanovi a ječí. Když na ní sáhnu, trhne sebou, rychle jí přišoupnu plínku a spí dál.
Tohle mi kluk nedelal. Ale prvnich par mesicu od narozeni me asi jednou za dva tydny vzbudil hroznym revem, takova sirena, jako by se neceho desil. Nebudili jsme ho. V knizce, co jsme dostali v nemocnici jsem cetla, ze kdyz ma dite nocni muru, nema se budit. O novorozeneti tam nic nebylo, ale i tak jsem to riskla a nechala maleho chvilku rvat s tim, ze kdyz neprestane, vzbudim ho. Vzdy do minuty prestal a zase klidne spinkal. Ale ten jecak v tu chvili byl desivej a me jen zajima, z ceho muze mit novorozene nocni muru. Ze by se mu zdalo o porodu?
@Denisa313 pokud se nebráníš homeopatikům, tak existuje sirup Sedalia, naše malá taky takhle plakala a po něm se to zlepšilo. Pravda, trvalo to tak 7-10 dní než zabral, ale teď spí podstatně klidněji
Ale teď si vlastně nevzpomínám, on je možná až od roka, nám ho poradila Dr., ale je pravda, že až v 15 měsících ![]()
Tak tohle začala dělat i má dcera 4měsíce. Začalo to takovým pobrekováním, pofňukáváním, ale minulý týden začala ze spaní tak plakat až jsem se lekla… plakala a plakala a při tom pořád spinkala. Nedala se utěšit, tak jsem jí vzbudila a musela dát prso, pak se teprve uklidnila. Myslim si, že sny se jí už zdát musejí, jinak si to nedokážu vysvětlit ![]()
Půjdeme dneska k doktorce..Prcek se celou noc budil 45 minutách a hrozně divně poplakával..Tak jsem zvědavá co mi na to řekne..Ale kdyby to byly zoubky, tak by měl zvýšenou teplotku, né? @mucinka2 to by taky mohlo, on je po nemoci (asi měsíc) ale pořád tak trošku pokašlává.. @Kapaz a už to nedělá? Já jsem z toho byla celou noc špatná, ani spát jsem nemohla..Pořád přemýšlím z čeho tak pláče