Jak naučit spinkání v postýlce?

28.11.14 11:41

Spinkání v postýlce,jak naučit?

Zdravím všechny, jdu si k vám pro radu :)
Mám skoro ročního chlapečka, od malinka tak do 7 měsíců spinkal relativně v klidu v pokojíku v postýlce, pak se nám to otočilo, a byla jsem nucena vzít si ho do postele, jinak by celé noci proplakal, nejspíš zoubky :? Postýlka se nám do ložnice nevešla a já už byla tak unavená..ale k věci, malej se sklidnil a spalo se, ale kámen úrazu přišel nedávno, je strašný cestovatel a dvakrát žuchnul na zem v noci, já ho prostě neslyšela :roll: dva dny ho zpět učím na postýlku, jak přes den tak v noci, ale je to katastrofa :? Jak mu nenásilně pomoci se spinkáním a pocitem, že když se vzbudí, že maminka přijde??? U nás se usíná u mlicka, tudíž mu dám vypít mlíko, dám dudlik, někdy usne hned, jindy u něj sedím než zabere třeba hodinu…nechci nechat vyrvavat, nejsem na to, ale??? Pouštím usinacka, lampičku…díky za rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
28.11.14 11:45

A co se děje, když mu dáš flašku, dudlíka, přikryješ a odejdeš?

• Citovat
  • Upravit
28.11.14 11:46

@RadkaCh pláč :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35915
28.11.14 11:48

A co uspat v posteli a prenest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.11.14 11:54

Jeslti máš problém jen s tím, že ti spadl z postele, tak bych to vyřešila nějakou zábranou na postel, aby nepadal, prý něco takového existuje i na normální postel, za pár stovek.
pokud ho chceš na postýlku fakt naučit, tak to neporadím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.14 11:54

@pikola o to uspání ani tak nejde, spíš o to, když se v noci vzbudí a zjistí že je v postýlce..někdy stačí dát napít nebo dudu a spí dál, ale k ránu třeba ve 2 hodiny uspavam i dvě hodiny jako dnes…prostě utesuju q sedím u něj, nechci ho uspavat na rukou,,stačí už, že jsem to podelala s tou postelí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
28.11.14 11:57

@EllenTobiáš A co ho uspat v posteli a pak přenést? Alespoň ze začátku a pak postupně uspávat v postýlce? Taky jsme měli takové období, ale jenom asi týden, pak prostě zase začala bez větších problémů spát v postýlce…a navíc, nějaké zuby, nebo nemoc vás ještě určitě čekají. A jinak tleskám, za super maminkovský přístup, někdy je mi na :poblion: když čtu, co jsou matky schopné svým dětem dělat a ještě to prezentují jako odvahu a moderní přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.14 11:58

@slavuska1 spíš na tu postýlku, zjistila jsem totiž, že když už usne, tak spí mnohem lépe, nikdo ho neruší, hlavně chlap věčným prevalovanim a chrápáním :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
28.11.14 12:01

@EllenTobiáš Zkusila bych tu zábranu a nad ránem si ho zase vzala k sobě-jak říkám, taky jsme to tak chvíli měli, no a zjískala pocit bezpečí a ujištění, že může kdykoliv za náma a přestala to vyžadovat. Nebo přiraz postel z jedné strany ke stěně a dolů dej peřinunebo polštář…prostěto nějak zabezpečit. Anic jsi nepos.ala. Jen jsi hodná máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15368
28.11.14 12:05

@EllenTobiáš Pořiď zábranu na postel ať nepadá a máš klid. Jak naučit na postýlku neporadím, první s námi spala do dvou let, miminku jsou zatím tři měsíce a do kdy bude v naší posteli zatím netuším. Možná zkusit večer uspat dát do postýlky a v noci když se vzbudí zase vzít k sobě, časem až se přestane budit, tak třeba zůstane v postýlce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35915
28.11.14 12:08

Ja teda uspavam na nasi posteli od narozeni, pak jsme ji v 9m dali do pokojicku kde mam taky postel, tak ji uspim kojenim a prendam. Ted uz posledni dobou nakojim a dam do postylky, stoupne si dame si pusu a usne, obcas zahulaka ale neplace. V noci si sednu s ni do kresla, jak usina tak dam do postylky. Je lepsi je tam davat v polespanku aby vedeli kde jsou a pak se nelekly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
28.11.14 12:25

Syn do 12ti měsíců spal s náma na letišti. Jelikož jsem byla v 9. měsíci, šel ze dne na den do postýlky. První noc hodinu a půl řev, pořád si stoupal, nechtěl spát…Druhou noc řev hodinu, to samé. Třetí noc řev půl hodiny. Čtvrtou noc řev 10minut. Potom si jen pokníkal, otočil se a spal. Jinak už spí nádherně občas má chvíle že ještě spát nechce a pobrečí si tak 10 minut, ale jsem v tomhle neoblomná. Většinou si hraje ještě 5 minutek v postýlce a pak usne. Když se vzbudil v noci, dala jsem mu napít, on si pak vzal dudlík a spal.

• Citovat
  • Upravit
28.11.14 12:28

@LuciElle174 a takhle po tom pláči spal celou noc? jak moc plakal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
28.11.14 12:29

@EllenTobiáš On spí celou noc od 6 měsíců. Plakal ty první dny hodně, bylo mi ho líto a už jsem chtěla polevit. Nakonec jsem vydržela, vždy mi také tekly slzy. Vždy jsem ho položila, pohladila, dala dudlík. A takhle dokud neusnul. Spal celou noc, samozřejmě.

• Citovat
  • Upravit
1
28.8.17 22:49
@EllenTobiáš píše:
Zdravím všechny, jdu si k vám pro radu :)
Mám skoro ročního chlapečka, od malinka tak do 7 měsíců spinkal relativně v klidu v pokojíku v postýlce, pak se nám to otočilo, a byla jsem nucena vzít si ho do postele, jinak by celé noci proplakal, nejspíš zoubky :? Postýlka se nám do ložnice nevešla a já už byla tak unavená..ale k věci, malej se sklidnil a spalo se, ale kámen úrazu přišel nedávno, je strašný cestovatel a dvakrát žuchnul na zem v noci, já ho prostě neslyšela :roll: dva dny ho zpět učím na postýlku, jak přes den tak v noci, ale je to katastrofa :? Jak mu nenásilně pomoci se spinkáním a pocitem, že když se vzbudí, že maminka přijde??? U nás se usíná u mlicka, tudíž mu dám vypít mlíko, dám dudlik, někdy usne hned, jindy u něj sedím než zabere třeba hodinu…nechci nechat vyrvavat, nejsem na to, ale??? Pouštím usinacka, lampičku…díky za rady..

Ahoj, já jsem dnes naučila malou 13 mes. spát samotnou. Má postel přímo v ložnici. Jako kojenec spala do 7mesice sama v postýlce ale pak vyžadovala u nás. Spala tam do včerejška ale už nám ta postel třem byla malá a vzájemně jsme se budili. Navic nám dvakrát spadla v noci z postele a usínala špatně a cestovala. Ve dne jsem ji už dost unavenou dala do postele, přikryla a řekla, je čas spinkat, udělej haji, neboj máma je tady a lehla si hned vedle aby na mne viděla. Máme postel hned za spruslema. Normálně chvilku knourala ale nebrecela a do dvou minut byla tuhá… Večer sem to zkusila napodobit, takže jsem rozsvítila malou lampičku aby nebyla úplná tma a viděla mne že jsem vedle ní přikryla a to samé, Alzbetko spinkej. A zas do chvilky tuhá… Jsem nadšená, byla jsem připravená na křik a pláč a aspoň týdeník učení a toto je paráda. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí