Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já od něj četla jako dítě Autobus velký jako svět, ale v dospělosti jsem na něj zatím nenarazila..asi skočím do knihovny, když je tak dobrý, že má i fanklub ![]()
Jééé, toho mám ráda, je to sice trochu triviální literatura, ale hodně čtivá a dobře napsaná
. Nejraději mám Nikdo není ostrov a Nechte prosím kytky žít. Něco jsem četla i v nj. ![]()
Cetla jsem od nej laska je jen slovo v cestine a chystam se v anglictine, mam ho moc rada.
Kdo budete mít zájem o výměnu knížek, info o knížkách satd.,tak mrkněte prosím na uvedené webovky a napište na kontaktní mail. naše patronka je spisovatelka radka štefaňáková, v zahraničí píše pod pseudonymem kinzel, dlouho s ním spolupracovala a poskytla nám i unikátní informace, třeba od ní víme, že psal i divadelní hry, v češtině vyšla jen jedna, spolužák, dá se sehnat v knihovně. získali jsme od ní i scénáře, které dělal v hollywoodu, a filmy, které vznikly podle jeho knížek. ona sama vydává u stejného nakladatele v německu - je škoda, že nevydává v češtině, protože píše podobně jako simmel a parádně se to čte
páčko a simmelovi zdar
p. s.v německy mluvících zemích a v americe byl opravdu celebrita, bohužel umřel v roce 2009 v Zugu ve Švýcarsku ![]()
@gabrielagabri píše:
Kdo budete mít zájem o výměnu knížek, info o knížkách satd.,tak mrkněte prosím na uvedené webovky a napište na kontaktní mail. naše patronka je spisovatelka radka štefaňáková, v zahraničí píše pod pseudonymem kinzel, dlouho s ním spolupracovala a poskytla nám i unikátní informace, třeba od ní víme, že psal i divadelní hry, v češtině vyšla jen jedna, spolužák, dá se sehnat v knihovně. získali jsme od ní i scénáře, které dělal v hollywoodu, a filmy, které vznikly podle jeho knížek. ona sama vydává u stejného nakladatele v německu - je škoda, že nevydává v češtině, protože píše podobně jako simmel a parádně se to čtepáčko a simmelovi zdar
p. s.v německy mluvících zemích a v americe byl opravdu celebrita, bohužel umřel v roce 2009 v Zugu ve Švýcarsku
Neslibuji, ale pokud by vyšel čas, což u mne je v zimě, zkusila bych něco přeložit ![]()
Čtu ho strašně ráda, bohužel na to nemám momentálně moc času - studuju, takže na četbu nějak zkrátka čas moc nezbývá. Je to snad můj nejoblíbenější autor, nejvíc se mi od něj líbilo asi „Láska je jen slovo“ a teď naposledy mě dostal knížkou „Sni svůj bláhový sen“. Konec jsem málem i obrečela. ![]()
@Ester13 píše:
Neslibuji, ale pokud by vyšel čas, což u mne je v zimě, zkusila bych něco přeložit
jsi moc hodna
email je na webovkách ![]()
Jé, já jeho knížky milovala, ale četla jsem dávno… jestli budu do práce dojíždět vlakem, začnu chodit do knihovny a bude jeden z prvních na řadě… doma (teda u mamky) jich mám jen pár, ale v knihovně u nás měli opravdu hodně ![]()
@janica252 Láska je jen slovo u mě vede. Ta nemá chybu. Pak jsem ještě četla Svůj kalich hořkosti. To je taky zajímavé.
@kopretina11 Láska je jen slovo byla první, co jsem od něj četla
a pak jsem přečetla ještě hodně.. i mamka to četla, jak jsem to nosila z knihovny… asi si fakt zas zajdu, jsem se namlsala ![]()
Jako první jsem čatla Láska je jen slovo, kterou jsem od někoho dostala. Před tím jsem Simmela neznala, ale tahle knížka mě naprosto nadchla.. On píše velice čtivě a tak, že mě to nutí o knížce přemýšlet.. Nemůžu jí jen tak dočíst a odložit.. Prostě Simmel má svoje kouzlo, dovede člověka vtáhnout do děje, ale také dovede šokovat. Mám pocit, že vždycky začnu předvídat následující děj a na další stránce zjistím, že je všechno úplně jinak
Teď čtu Nikdo není ostrov a jsem z ní taky nadšená
Ahoj holky, čtete některá J. M. Simmela? S kamarádkou jsme založili jeho neformální klub.Nic se neplatí
,vyměňujeme si knížky, kdo chce studovat cizí jazyk, tak si půjčujeme i verze v AJ a NJ, psal v obou jazykách, tak je to super na zdokonalení jazyka, atd. Chystáme se do kantonu Zug, kde žil. Kdo by se chtěl připojit (snad to adminovi nevadí, je to nevýdělečné, zájmové),tak tady je link: http://www.simmelclub.estranky.cz/ Četla jsem tu v diskusích o knížkách, že ho holky rády čtou, je tu často jmenovaný jako oblíbený spisovatel, proto to dávám na emimino. Páčko!