Spíte s miminky v posteli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1108
27.5.16 14:09

Obe deti s nami spali od miminka.
Koupila jsem si pod hlavu polstarek 50×50 cm, takze jsem se nebala, ze bych je prilehla polstarem. Jen jednou se mi stalo, ze mi byla v noci zima a ja si pritahla perinu a pretahla ji dceri coby miminku pres hlavu a miminko se umi opravdu ozvat. Takze bych se vubec nebala.
Predstava, ze za noc vstavam kazdou hodinu a prenasim mimino je hroziva, zvlast kdyz dcera opravdu hodne spatne spala.
Mne se zase nelibi to, kdyz nekdo prinese mimino z porodnice a frkne ho hned do pokojiku, vsak at se uci samostatnosti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
27.5.16 14:37

Já si miminko občas do postele beru, spíš až k ránu, protože se mi nechce vstávat a navíc se mi to líbí spát s ním. Dala jsem mu mobilní monitor dechu, který má na plínce, takže kdyby něco, začalo by to houkat. Z druhý strany je postýlka, takže nemůže nikam spadnout. Bála bych se dát ho na stranu k partnerovi, přeci jen se občas v noci ožene rukou nebo se převalí mým směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
28.5.16 06:57

Spala a ještě pořád spím se všemi dětmi, nejstarší jsem si tedy nastěhovala přímo ke mě až v půl roce, protože jsem se bála SIDS, do té doby byla v přiražené postýlce bez postranice. Mladší se mnou spali od příchodu z porodnice. My nemáme postel, my máme futon :mrgreen: - matrace na zemi vedle sebe, takže každý má místa dost a nehrozí pád z výšky :)
Mamánkovstvím taky všichni strašili, ale děti jsou v pohodě, nejstarší (6 let) teď byla na 7 dní na školce v přírodě a úplně v pohodě, jela by hned zase.

• Citovat
  • Upravit
1836
30.5.16 23:27

Taky spí s námi, i první dcera spala se mnou, už od narození, ve svojí zavinovačce. Spíš než kvůli dětem to dělám kvůli svému pohodlí - nemusím v noci vstávat a přenášet miminko, vytáhnu prs a spím dál. Navíc mám nízký tlak a jak rozespalá vstávám, motá se mi hlava, měla bych i strach, že s děckem spadnu. Navíc ani nerozsvěcuji, stačí noční světýlko do zásuvky, abych viděla, kam tu bradavku cpu, kdybych vstávala k postýlce, musela bych rozsvítit a déle by to trvalo, takže by dítě už řvalo víc nahlas, takhle stihnu vytáhnout potmě prso ještě když jen kňourne, než začne opravdu brečet, takže nebudíme tátu, který vstává ráno do práce, takže se zatím neodstěhoval z ložnice, jako mnoho novopečených, pracujících otců a spí s námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
30.5.16 23:30

Společné spaní s miminem v posteli mi přijde přirozené a pohodlné. Nevidím důvod, proč si noční kojení zbytečně komplikovat vstáváním k postýlce, přenášením dítěte, zbytečně se probudit víc než je třeba, pak to i déle trvá, než člověk znovu zabere. Já v podstatě jen otevřu jedno oko, dám prs a spím dál i při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
30.5.16 23:32

… jo, a dcera neměla vůbec žádný problém s přechodem na spaní sama v postýlce, ted má svůj pokoj a postel a nebyl problém ji tam naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.16 02:50

Ahoj maminko, mám 4.měs. holčičku a v postýlce spí minimálně. Je to pohodlnější jí mít v posteli. Na letišti spí i přítel a tak se snažím mít holčičku na straně u stěny, ne u něj. Chlapi jsou dřeva, ale i tatínek má v podvědomí to že tam leží. A osvědčilo se mi, jak má ručičky nahoře při spánku, tak spím tak, že jí mám v úrovni hlavy. Jsem zvykla spát na břiše bez polštáře a hlavou se na ní nepřekulim. Malá se začala přetáčet a jenom na jednu stranu tak spíme tak aby se točila směrem na mojí hlavu a ruku mám pod hlavou směrem nahoru nad její hlavičkou. Peřinou nepřekrývat. Je těžká a ty jako maminka dostatečně hřeješ. Pomohlo to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí