Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem tu poprvé a mám takový dotaz na Vás na všechny, co už jste na mateřské nebo jste se již vrátili do práce..
Jsem v 6 tt. A dopadl mě strašný splín. To, že padám na hubu únavou a nejsem schopná pomalu nic udělat, s tím jsem se nějak smířila.. ale mám asi větší problém. Jde o to, že teď aktuálně mám opravdu pro mě jako introverta práci snů a dobře placenou. Půjdu na mateřskou, budu se chtít vrátit a co když mě nevezmou zpět? Tohle je otázka, kvůli který se ani moc nevyspím..
Někomu to možná může přijít bodlý, ale opravdu… neumím si představit o tuhle práci přijít… žádnou podobnou neseženu, nikdy ani za podobných podmínek.. už jsem to namátkově zkoušela, se jen trochu přiblížit k tomu, jak to mám nyní.. pracuji dost z domova a čas si můžu přizpůsobit a za takovou práci mi kdekdo nabídne pár kaček..
Tak tam holt pracuj během mateřské a nemůže se ti stát, že by tě nevzali zpět.
Já jsem si četla, že podle zákoníku práce má zaměstnavatel povinnost tě zaměstnat na původním místě, pokud nastoupíš po skončení mateřské… ale neumím si představit ještě s tak malým dítkem pracovat. Měla jste to tak některá?
Zkus se v práci domluvit a je-li to možné, začni po mateřské zase pracovat. Nevím, co je náplní tvé práce, jestli je to skloubitelne s péčí o miminko, ale je spousta žen, které pracují od prvních týdnů/měsíců. Já si to za sebe představit neumím, místo práce ve volných chvílích jsem radši odpočívala nebo se věnovala sobě.
@Anonymní píše:
Já jsem si četla, že podle zákoníku práce má zaměstnavatel povinnost tě zaměstnat na původním místě, pokud nastoupíš po skončení mateřské… ale neumím si představit ještě s tak malým dítkem pracovat. Měla jste to tak některá?
Měl by ti držet místo i po dobu rodičovské dovolené, nejdéle do tří let věku dítěte.
Edit: Záleží strašně na dítěti. Se starším jsem pořád řešila kojení, odsávala, krmila, v noci moc nespala, přes den jezdila s kočárem, protože tak nejlíp spal, prostě jsem se fakt starala a pracovat by moc nešlo. A to byl zdravý, někdo ještě cvičí s dítětem Vojtovku nebo Bobata.. to máš šílené času navíc. Některé děti mají bolení bříška, takže zase vyžadují masáže, nošení,…
Druhorozená dcera se najedla a tři hodiny spala. S tou jsem se i nudila. A to dopředu nikdy nevíš.
Ahoj, jsem tu poprvé a mám takový dotaz na Vás na všechny, co už jste na mateřské nebo jste se již vrátili do práce..
Jsem v 6 tt. A dopadl mě strašný splín. To, že padám na hubu únavou a nejsem schopná pomalu nic udělat, s tím jsem se nějak smířila.. ale mám asi větší problém. Jde o to, že teď aktuálně mám opravdu pro mě jako introverta práci snů a dobře placenou. Půjdu na mateřskou, budu se chtít vrátit a co když mě nevezmou zpět? Tohle je otázka, kvůli který se ani moc nevyspím..
Někomu to možná může přijít bodlý, ale opravdu… neumím si představit o tuhle práci přijít… žádnou podobnou neseženu, nikdy ani za podobných podmínek.. už jsem to namátkově zkoušela, se jen trochu přiblížit k tomu, jak to mám nyní.. pracuji dost z domova a čas si můžu přizpůsobit a za takovou práci mi kdekdo nabídne pár kaček..