Splín... co bude dál?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.8.23 14:58

Splín.. co bude dál?

Ahoj, jsem tu poprvé a mám takový dotaz na Vás na všechny, co už jste na mateřské nebo jste se již vrátili do práce..
Jsem v 6 tt. A dopadl mě strašný splín. To, že padám na hubu únavou a nejsem schopná pomalu nic udělat, s tím jsem se nějak smířila.. ale mám asi větší problém. Jde o to, že teď aktuálně mám opravdu pro mě jako introverta práci snů a dobře placenou. Půjdu na mateřskou, budu se chtít vrátit a co když mě nevezmou zpět? Tohle je otázka, kvůli který se ani moc nevyspím..
Někomu to možná může přijít bodlý, ale opravdu… neumím si představit o tuhle práci přijít… žádnou podobnou neseženu, nikdy ani za podobných podmínek.. už jsem to namátkově zkoušela, se jen trochu přiblížit k tomu, jak to mám nyní.. pracuji dost z domova a čas si můžu přizpůsobit a za takovou práci mi kdekdo nabídne pár kaček..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
24.8.23 15:18
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem tu poprvé a mám takový dotaz na Vás na všechny, co už jste na mateřské nebo jste se již vrátili do práce..
Jsem v 6 tt. A dopadl mě strašný splín. To, že padám na hubu únavou a nejsem schopná pomalu nic udělat, s tím jsem se nějak smířila.. ale mám asi větší problém. Jde o to, že teď aktuálně mám opravdu pro mě jako introverta práci snů a dobře placenou. Půjdu na mateřskou, budu se chtít vrátit a co když mě nevezmou zpět? Tohle je otázka, kvůli který se ani moc nevyspím..
Někomu to možná může přijít bodlý, ale opravdu… neumím si představit o tuhle práci přijít… žádnou podobnou neseženu, nikdy ani za podobných podmínek.. už jsem to namátkově zkoušela, se jen trochu přiblížit k tomu, jak to mám nyní.. pracuji dost z domova a čas si můžu přizpůsobit a za takovou práci mi kdekdo nabídne pár kaček..

Tak tam holt pracuj během mateřské a nemůže se ti stát, že by tě nevzali zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 15:32

Já jsem si četla, že podle zákoníku práce má zaměstnavatel povinnost tě zaměstnat na původním místě, pokud nastoupíš po skončení mateřské… ale neumím si představit ještě s tak malým dítkem pracovat. Měla jste to tak některá?

• Citovat
  • Upravit
4959
24.8.23 15:35

Zkus se v práci domluvit a je-li to možné, začni po mateřské zase pracovat. Nevím, co je náplní tvé práce, jestli je to skloubitelne s péčí o miminko, ale je spousta žen, které pracují od prvních týdnů/měsíců. Já si to za sebe představit neumím, místo práce ve volných chvílích jsem radši odpočívala nebo se věnovala sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4959
24.8.23 15:36
@Anonymní píše:
Já jsem si četla, že podle zákoníku práce má zaměstnavatel povinnost tě zaměstnat na původním místě, pokud nastoupíš po skončení mateřské… ale neumím si představit ještě s tak malým dítkem pracovat. Měla jste to tak některá?

Měl by ti držet místo i po dobu rodičovské dovolené, nejdéle do tří let věku dítěte.
Edit: Záleží strašně na dítěti. Se starším jsem pořád řešila kojení, odsávala, krmila, v noci moc nespala, přes den jezdila s kočárem, protože tak nejlíp spal, prostě jsem se fakt starala a pracovat by moc nešlo. A to byl zdravý, někdo ještě cvičí s dítětem Vojtovku nebo Bobata.. to máš šílené času navíc. Některé děti mají bolení bříška, takže zase vyžadují masáže, nošení,…
Druhorozená dcera se najedla a tři hodiny spala. S tou jsem se i nudila. A to dopředu nikdy nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí