Spodní dřez

44
5.2.17 13:43

Spodní dřez

Dobrý den dámy,

uvažuju o pořízení spodního dřezu (rekonstrukce kuchyně). Máte s ním některá zkušenosti? Chtěla bych mít pracovní desku vykrojenou do čtverce, bez odkapové plochy, protože pracovní desku bych chtěla z kamene a ten by měl nějakou tu vodu navíc snést. Nádobí moc neumývám, mám mičku, takže kvůli pár hrncům se mi zdá odkapová plocha zbytečná.
Máte některá zkušenosti? Rady a tipy? Uvítám jakýkoliv názor, případně co se Vám osvědčilo, co se neosvědčilo… Dřez je na několik let, tak bych nerada udělala blbost :?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ZuzaMi
5.2.17 13:48

Nevím jestli chápu správně - chcete prostě dřez bez odkapávače? to je snad normální věc ne? :) jinak - myčka.. praštilo to do očí :mrgreen:

  • Citovat
  • Nahlásit
3259
5.2.17 13:51

Nebo myslíš, že bude dřez zářoveň s tou deskou a nebude mít přesah?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
ZuzaMi
5.2.17 13:52

My teda máme takto..

  • Citovat
  • Nahlásit
44
5.2.17 14:07

CHtěla bych dřez, katerý je na fotce.

Takhle řešený dřez nemá moc lidí, takže mně zajímá jeho praktičnost - výhody a nevýhody.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3154
5.2.17 14:14

Pokud budeš chtít používat kamennou desku jako odkapávací plochu, je potřeba ji pravidelně impregnovat, kámen ti vodu může celkem dost sat, vytváří se pak nehezké fleky.
A i tak bych na tu svou dala raději nějaký odkapávací tácek nebo odkapávací přes dřez, ona ti ta voda může odtéct všude možně po lince, málokterá deska je v dokonalé rovině.

Jinak ale souhlasím s tím, že dřez s odkapávačem je zbytečný, nepoužívám. V podstatě by mi stačil i malý puldrez s vytahovacím hadici na kuchyňské armature, pomocí které bych si napustila vodu do větších nádob.

Jako šílená blbost se ukázalo zavírání špuntů pomocí otočného knoflíku na hraně dřezu, zlatej klasickém gumiček špunt, ten knoflík jen shromažďuje kolem sebe špínu, navíc se po pár letech rozbil.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
44
5.2.17 15:38
@Helileli píše:
Pokud budeš chtít používat kamennou desku jako odkapávací plochu, je potřeba ji pravidelně impregnovat, kámen ti vodu může celkem dost sat, vytváří se pak nehezké fleky.
A i tak bych na tu svou dala raději nějaký odkapávací tácek nebo odkapávací přes dřez, ona ti ta voda může odtéct všude možně po lince, málokterá deska je v dokonalé rovině.

Jinak ale souhlasím s tím, že dřez s odkapávačem je zbytečný, nepoužívám. V podstatě by mi stačil i malý puldrez s vytahovacím hadici na kuchyňské armature, pomocí které bych si napustila vodu do větších nádob.

Jako šílená blbost se ukázalo zavírání špuntů pomocí otočného knoflíku na hraně dřezu, zlatej klasickém gumiček špunt, ten knoflík jen shromažďuje kolem sebe špínu, navíc se po pár letech rozbil.

Děkuju. Ještě se zaptám, jakou kuchyni máte? Myslím jestli máte značkovou, nebo jste si nechala dělat na zakázku…
Chtěla bych si pořídit linku z Ikey, ale ta nenabízí spodní dřezy, takže nevím, jak řešit skříňku pod dřez. Tuším, že i skříňka pod spodní dřez musí být speciální?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3154
5.2.17 15:45

@formik já mám ikeu, pravý kámen z kamenictví a klasického nerezaví s odkapávací plochou. Teď už by se mi též líbilo mít to jako na té fotce, ale bohužel jsem tehdy nevěděla, že něco takového jde, nemluvě o tom, že jsem se horko těžko ubránila dvojdrezu. Holt někdy příště no :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat