Společné spaní u 18 měsíční holčičky

12
2.4.20 23:21

společné spaní u 18 měsíční holčičky

Ahoj maminky,
potřebovala bych radu od zkušenějších. Mám 18 měsíční holčičku, která s námi spí v manželské posteli zhruba 2 měsíce. Manžel a okolí na mě tlačí, že musí do svojí postýlky, ale tu vyloženě nesnáší.
Zhruba do 10 měsíců byla miminko, které spalo normálně v postýlce. Potom jsme se přestěhovali a začali problémy. Malá se čím dál častěji budila, třeba i 5× za noc a šíleně plakala, dokonce se nám i na noc vrátilo mlíko. Zhruba ve 13 měsících jsem byla tak hotová, že jsem si ji nad ránem brávala do postele. Ale pořád převážnou část noci spávala sama. Před 2 měsíci onemocněla a skončili jsem v nemocnici, tam spávala se mnou a od té doby nám to zůstalo.
Můžete mi dát radu, jak ji znovu naučit na postýlku? A opravdu ji tak společným spaním kazím a ubližuju jí? prostě vnitřně to cítím jinak… všem díky za konstruktivní rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2692
2.4.20 23:27

Řídila bych se vnitřním pocitem a nepodléhala tlaku okolí. Děti se cítí v posteli rodičů většinou bezpečně a spokojeně. Pokud dítěti i tobě společné spaní vyhovuje proč to měnit? Mě by tam ten můj nejmenší chyběl, kdyby spal jinde. Má na výběr postýlku v dětském pokoji nebo u mě. Zatím vždy volí u mě. Má 2,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.4.20 23:30

Ještě jsem neslyšela, že by se dítě společným spaním s rodiči zkazilo. Pro mě bylo přirozené, že spali se mnou, dokud jim to tak vyhovovalo, což bylo do nástupu staršího syna do školky. 4,5 roku už usínají ve svých, ale v noci pravidelně dál dochází za mnou. :lol: Je jim 8 a 5,5.
Proč to manželovi tak vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28871
2.4.20 23:30

Já mám malou 18m v posteli a nějak extra mi to nevadí. Vyspíme se, malá je spokojená. Syna jsme měli do šesti let v posteli. Okolí na mě taky tlačilo, udělala jsem si to podle sebe. Děti to tak potřebují, aspon moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
2.4.20 23:32

Jestli se muzu zeptat, jak spite? To je mezi vami? Ja mam 18 mes syna a v zadnem pripade si to neumim predstavit, nevyspali bychom se anj jeden. Syn spi v pokojicku od 8mes. Ale, mame tam matraci na zemi, takze kdyz je treba tak tam jeden z nas spi. Tak me napada, do postylky ale spat s ni v pokoji? Drzet za ruku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.4.20 23:35

@Tamtama on se prý nevyspí, malá se na něj lepí, ale postel máme velkou, takže málo místa by mít neměl. Mě se od té doby spí naopak výborně. Miluju, když se ke mě tulí. Předhazuje mi, že jeho první syn (z prvního manželství - už je velký) v té době spával sám v pokojíčku celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.4.20 23:41
@Zuzián píše:
@Tamtama on se prý nevyspí, malá se na něj lepí, ale postel máme velkou, takže málo místa by mít neměl. Mě se od té doby spí naopak výborně. Miluju, když se ke mě tulí. Předhazuje mi, že jeho první syn (z prvního manželství - už je velký) v té době spával sám v pokojíčku celou noc.

tak to je ten lepší případ, horší by bylo, kdyby mu vadilo přímo to společné spaní.. takhle stačí, když se odstěhuje do jiné postele on, ty s dítětem, nebo přisunete postel ke zdi a uprostřed budeš spát ty.. :palec:
edit: k synovi z prvního manželství bych mu řekla, že každé dítě je holt jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
2.4.20 23:48
@Tamtama píše:
tak to je ten lepší případ, horší by bylo, kdyby mu vadilo přímo to společné spaní.. takhle stačí, když se odstěhuje do jiné postele on, ty s dítětem, nebo přisunete postel ke zdi a uprostřed budeš spát ty.. :palec:
edit: k synovi z prvního manželství bych mu řekla, že každé dítě je holt jiné
proc by se mel manzel stehovat do jine postele? :think: anebo zacatek konce manzelstvi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.4.20 23:56

@ocean.mama ano, spí mezi náma, ale více na mojí polovině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.4.20 23:59
@ocean.mama píše:
proc by se mel manzel stehovat do jine postele? :think: anebo zacatek konce manzelstvi

proto tam těch možností uvádím víc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.4.20 00:00
@Zuzián píše:
Ahoj maminky,
potřebovala bych radu od zkušenějších. Mám 18 měsíční holčičku, která s námi spí v manželské posteli zhruba 2 měsíce. Manžel a okolí na mě tlačí, že musí do svojí postýlky, ale tu vyloženě nesnáší.
Zhruba do 10 měsíců byla miminko, které spalo normálně v postýlce. Potom jsme se přestěhovali a začali problémy. Malá se čím dál častěji budila, třeba i 5× za noc a šíleně plakala, dokonce se nám i na noc vrátilo mlíko. Zhruba ve 13 měsících jsem byla tak hotová, že jsem si ji nad ránem brávala do postele. Ale pořád převážnou část noci spávala sama. Před 2 měsíci onemocněla a skončili jsem v nemocnici, tam spávala se mnou a od té doby nám to zůstalo.
Můžete mi dát radu, jak ji znovu naučit na postýlku? A opravdu ji tak společným spaním kazím a ubližuju jí? prostě vnitřně to cítím jinak… všem díky za konstruktivní rady

Dělej, jak to cítíš. Vykašli se na ostatní. Jejich dítě to není a do vaší situace nevidí. Kontakt s maminkou naopak dle mého dítěti prospívá. Neboj, nebude s tebou spát v jedné posteli do dvaceti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
3.4.20 00:06
@Zuzián píše:
Ahoj maminky,
Můžete mi dát radu, jak ji znovu naučit na postýlku? A opravdu ji tak společným spaním kazím a ubližuju jí? prostě vnitřně to cítím jinak… všem díky za konstruktivní rady

Ty radu nechces vid, ty chces ujistit ze to mate nastaveny doma dobre ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.4.20 00:23

Já to mám udělaný tak, že mám ke své posteli danou postýlku bez bočnice, takže dítě sice spí ve své postýlce, ale zároveň se mnou. Když to uděláš stejně, tak manželovi snad vadit nebude.

• Citovat
  • Upravit
691
3.4.20 00:49

@Janli
Ano, take bych to tak praktikovala.

Zakladatelko, naopak, pro dítě je blízkost rodičů přirozená, potřebuje to..zajimalo by me, jak objektivně by to podle okolí mohlo dite negativně ovlivnit… kecy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.4.20 01:39

My mame v posteli ctyrletaka i 19mesicniho, srazili jsme postele dohromady, mista je dost. Nam to nevadi, okoli je do toho sumak. Jestli bys opravdu chtela, da se na to jit postupne, muzes ji dat do prirazene postylky, nebo naopak „vystehovat“ a ze zacatku tam byt s ni a postupne, jak si bude zvykat, muzes odchazet.

Jestli je hlavni problem, ze se mala tlaci na manzela, tak si vymysli zabranu, aby nespadla, a nech ji spat na kraji a muz ma klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí