Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak manželovi to vadí z toho důvodu, že má strach, že ji v noci přilehne. Ale malá už zas takovej drobek není a navíc spí u mě. Jen abych se manžela zastala, zkoušel ji naučit spát samu. Trpělivě k ní vstával a uspával 3 noci. Pak sám uznal, že to moc nejde. Když je hodně unavený, jde si lehnout do obýváku.
@Kukacka123 píše:
Hele to je kazdeho vec ze, ja ji ani nemam kam jinam ve 2+kk dat. Nebo jsme ji meli dat postylku na chodbu?![]()
My se vyspime dobre, i kdyz je dcera s nama v loznici ve sve postylce. Divny co?
ona totiz spi celou noc, max chce pohladit a ujistit se, ze tam jsem a spi dal
takze i kdyby bylo kam, nedala bych ji jinam. Ale to je tva vec, ze tys to udelala. Ja aspon nemusim behat jinam.
A predstav si, ze ta chuvicka ma i zvuk a kdyz se mala hne, tak to susti, takze se pak staci podivat a vidim, zda se jen herendi a nebo nekam leze
Ale prosim te, dve slova jsem dala velkymi pismeny, to je opravdu takovy problem, abys pouzivalataky ji doma nemas co?
pak bys jinak vedela, ze neni nutne na ni koukat nonstop. Vymyslite holky kraviny - to se tak nudite v te karantene nebo co?
?
![]()
nebo to se tu jako nesmi?
Mas pravu, nemam doma chuvicku, dite zavru v pokoji a do 9. hodiny ranni dalsiho dne me nezajima.
Reagovala jsem na tebe jen z duvodu, ze tve prispevky jsou zbytecne utocne, plne domnenek a jeste fakt srsi pro me blbosti. Jen jsi tim pripoutala mou pozornost, vetsinou se mi to tu na epipi nestava. Hezky vecer.
@JensonB píše:…pises ty, ja o tobe a jak to doma mas nic nepsala. Akorat umis podsouvat sve domnenky co. Az na to, ze utocit jsi zacala ty
Mas pravu, nemam doma chuvicku, dite zavru v pokoji a do 9. hodiny ranni dalsiho dne me nezajima.Reagovala jsem na tebe jen z duvodu, ze tve prispevky jsou zbytecne utocne, plne domnenek a jeste fakt srsi pro me blbosti. Jen jsi tim pripoutala mou pozornost, vetsinou se mi to tu na epipi nestava. Hezky vecer.
Presne jak jsem psala. Tady se umi jit jen od extremu do extremu a urazet ze, jsi hrdinka. Protoze mam jiny nazor, tak jsem blba, jasne
podle sebe soudim tebe, ze? ![]()
Starší syn spal v manželský do 4,5 roků, mladšímu je 3,5 a spí tam s námi taky. Prostě ten čas nadejde, rozhodně se z toho hroutit nehodlám a co si myslí okolí je mi uplně jedno ![]()
@Kukacka123 píše: …pises ty, ja o tobe a jak to doma mas nic nepsala. Akorat umis podsouvat sve domnenky co. Az na to, ze utocit jsi zacala tyPresne jak jsem psala. Tady se umi jit jen od extremu do extremu a urazet ze, jsi hrdinka. Protoze mam jiny nazor, tak jsem blba, jasne
podle sebe soudim tebe, ze?
Tak urcite ![]()
@ocean.mama píše:
proc by se mel manzel stehovat do jine postele?anebo zacatek konce manzelstvi
ježiši to je názor, manžel u prvního dítěte spal dva roky jinde, protože se s miminem nevyspal a představ si, jsme spolu furt ![]()
@Berry77 píše:
Videochůvu samozřejmě mám, nejsi jediná na světě, kdo má takový luxus
Peřiny okolo jsou skvělá věc, ale pokud dítě leze, tak je otázka pár vteřin, kdy letí a to z vedlejší místnosti sotva stihneš zvednout zadeček. Bezpečné to není a nepřesvědčíš mě o opaku, ani když mi budeš odpovídat do rána, takže další diskuse postrádá smysl
Ja to jako luxus neberu, ale budiz ![]()
Tak urcite, ty to musis vedet
![]()
@Berry77 píše:
máme to stejně, dítě spí v postýlce, ve vyvětraném pokojíčku, spokojeně celou noc. Na autorku útočných komentářů nemá smysl reagovat, pořád bude jako gramofonová deska opakovat, jak je dítě na posteli odložené peřinou v bezpečí
A navíc jsme podle ní socky, co nemají videochůvu a ona JO!
Aha, takze my asi ani nevetrame, kdyz to tak vyzdvihujes, ahaa
co ja se tu nedozvim, jak to doma mame
a dcera mi spi taky celou noc.
Odlozene perinou?
navic spi v postylce, ale to je taky asi spatne a cte se tu jen to, co potrebujete vyzdvihnout a shodit, ze ![]()
Ja se zeptala, jestli ji mas - byl tam otaznik, tak se neurazej
Vy to akorat konstruujete a delate z toho halo ![]()
@Berry77 píše:
máme to stejně, dítě spí v postýlce, ve vyvětraném pokojíčku, spokojeně celou noc. Na autorku útočných komentářů nemá smysl reagovat, pořád bude jako gramofonová deska opakovat, jak je dítě na posteli obložené peřinou v bezpečí
A navíc jsme podle ní socky, co nemají videochůvu a ona JO!Příspěvek upraven 03.04.20 v 21:13
Presne tak, neni nad dobre vyvetrany pokojicek pred spinkanim.) A ten pocit, ze dite lezi ve sve postylce, s vlastnim prostorem, v klidu, bez jakehokoliv oblozeni a nutnosti neustaleho koukani na VIDEOchuvicku… k nezaplaceni. A s tou videochuvickou - to jde video a i zvuk najednou, nebo musi byt zapnute jen jednooooo?
Holky mohla bych se bez tech vylevu okolo zeptat, co byste jako delaly, kdyz mala mela neskutecny hysterak v postylce?
tam neusnula ani nahodou a kdyz jsem ji tam spici dala, oci dokoran, rev jak blazen a i kdyz jsem u ni sedela a utesovala, tak rvala.
A jak jsem psala, ve 2+kk pokojicek neni, nevim, jak to vysvetlit? ![]()
@JensonB píše:
Presne tak, neni nad dobre vyvetrany pokojicek pred spinkanim.) A ten pocit, ze dite lezi ve sve postylce, s vlastnim prostorem, v klidu, bez jakehokoliv oblozeni a nutnosti neustaleho koukani na VIDEOchuvicku… k nezaplaceni. A s tou videochuvickou - to jde video a i zvuk najednou, nebo musi byt zapnute jen jednooooo?
Tak to uz je trapny. Vam je tak 15 ne? A ja urazim jo?
samozrejme jen jednoooo ![]()
Příspěvek upraven 03.04.20 v 21:37
Je relativne mala jeste a pokud je uzkostna a v noci ryci strachem, tak je asi lepsi ji vzit do manzelske postele, akor jestli to tobe nevadi.
Chapu ale manzela, ze pokud ho mala v noci budi, ze se moc nevyspi. S nasi prvorozenou se nedalo spat ani ve stejne mistnosti, natozto ve stejne posteli a tuleni v spanku nesnasim. Potrebuju svou perinu, klid, zadne doteky a vubec nejvic mi vyhovuje mit postel sama pro sebe. Ale manzela toleruju ![]()
@Berry77 píše:
@JensonB u té naší se to dá navolit. Buď svítí pořád, nebo dáš režim, kdy se rozsvítí obraz při pohybu, nebo zvuku + můžeš si ubírat nebo přidávát hlasitost. Dá se propojit s telefonem, takže může šmírovat i babička z Chebu![]()
Ja vim, ja pri nakupovani vybavicky ale vyhodnotila, ze to je pro me uz zbytecnost.
Radsi jsem koupila dva monitory dechu, cestovni a domaci (zpetne vyhodnoceno, ze to asi byt nemuselo)
Ale pred „bitvou“ kazdy general.
A obloukem jeste zpetne k zakladatelce „@Zuzián“ :chapu, ze to ted je tezke byt mezi potrebami ditete a chlapa. Verim, ze bych se i na lustru houpala, pokud by to vedlo k utiseni ditete. Pokud by to jen trochu bytova situace dovolovala, nechala bych chlapa v klidu vyspat a s ditetem bych sla do jineho pokoje a tam nejak fungovala pres noc. Mam pochopeni i pro toho chlapa, pokud chodi do prace a obecne, oni proste potrebuji byt v pohudce, aby byli pouzitelni. Od ostatnich bych se snazila jakekoliv tlaky nevnimat. A zkousela bych opet a znovu malou na postylku navyknout.
K tomu obkládání peřinami, kdysi jsem tu četla příspěvek, nevím, od které uživatelky, že matky se dělí na ty, co jim dítě spadlo a na ty, co jim teprve spadne ![]()
@Tamtama píše:
K tomu obkládání peřinami, kdysi jsem tu četla příspěvek, nevím, od které uživatelky, že matky se dělí na ty, co jim dítě spadlo a na ty, co jim teprve spadne
Ale i kdyz se pak slusne zeptas, jak to teda resit, kdyz ma v postylce hysterak, tak tady se odpovedi stejne nedockas ![]()
Holt jsem se sem mela dojit zeptat ![]()