Společný čas jen ve dvou

Anonymní
29.7.24 10:34

Společný čas jen ve dvou

Jdu jen s otázkou pro porovnání.
Jsme spolu už hodně dlouho, 2 děti, ale partner poslední roky nemá potřebu společného času mimo domov - kino, výlet, večeře… Dřív uváděl jako důvod to, že není hlídání. Teď už tohle padá, děti se pohlídají večer klidně samy, ale stejně zájem nebyl. Už roky jsem mu říkala, že bych ráda a že je to super pro vztah… Došlo to tak daleko, že už o společný čas zájem nemám, zvažuji kvůli odcizení odchod.
Zajímalo by mě, jestli jsem vážně tak náročná, jak je doma zmiňováno, nebo jestli také považujete tohle za opravdu důležité ve vztahu? Možná to mám jen já takhle nastavené a není to běžné, nemám moc porovnání s ostatními.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32913
29.7.24 10:39

Máme to stejně. Je to potřeba, i když ano, dřív to bylo skoro nemožné. Ale postupně se snažíme si ten čas udělat ( pro nejmladšího musíme mít hlídání, buď babička nebo dětský koutek). Stačí dvě hodiny. Letos už jsme měli i párkrát přes noc a jednou dokonce víkend ( v květnu, další bude možná na podzim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
29.7.24 10:41

Partnerský vztah se musí budovat.. Nedokážu si představit, že s mužem jsme jen s dětmi a jinak večer každý na své straně gauče.
Jsme spolu 10 let a stejně jezdíme nadsene jen sami na wellness víkendy, chodíme do kina, na vecere, na výlety. My teda máme výhodu, že děti máme, ale z předchozích vztahu, takže pravidelně tráví čas s druhými rodiči (a my máme volno).
Co na to u vás říct.. Že s tebou tvůj muž trávit čas nechce, nestojí mu to za to..
Je mi to líto..

• Citovat
  • Upravit
4383
29.7.24 10:42

Ahoj, máme to stejně a to teprve miminko čekáme. Manžel pořád že je pořád spousta práce okolo baráku a kdoví co všechno. Já už se ho ani nedoprošuji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
29.7.24 10:47

Máme 3 malé děti a stejně si občas prostor najdeme, zařídíme. Zatím to tedy nejde pravidelně, ale nerezignujeme a využíváme alespoň příležitosti a možnosti, když to jde. Taky si myslím, že to je důležité.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.24 10:53

Já mám pocit že to takto má hodně chlapů, prostě je jim příjemněji doma u tv či pc když už mají volno a jinak co si nevymyslíš, to jeho nenapadne :zed: :(

• Citovat
  • Upravit
22566
29.7.24 11:07
@Anonymní píše: Více

Společně trávený čas je pro mě důležitý a bez toho bych do vztahu neinvestovala a takový vztah neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.7.24 11:08

Problém nastal už dávno, když jste kvůli dětem zahodili partnerství. Jak se na společný čas dva vykašlou, jde to hodně rychle do háje a pokud není oboustranná snaha, skončí to vždy špatně. My si na sebe čas udělali i se dvěma malýma nehlídatelnýma dětma. Sice třeba ne kinem nebo celovíkendovým wellnessem, ale třeba filmem a vínkem, když už děti usnuly. Je to moc potřeba, udržet tu mileneckou rovinu ve vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.24 11:11

Společný čas je potřeba, vždy si ho najdeme :) máme vždy jednou za měsíc dohodu s babičkou, která vezme děti na chalupu nebo hrají doma hry a my jedeme na wellness nebo nějaký víkend jen ve dvou a stejně tak se doma střídáme manželem, on jezdí na pánské jízdy, já na damske nebo nějaky ten drink..je potřeba si zachovat své zájmy a kamarády i ve vztahu a stejne tak udržovat ten partnerský :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16288
29.7.24 11:37

Taky jsem ráda, když aspoň jednou za čas máme čas jen pro sebe. Někdy stačí, když přes den dítě spí, nebo jednou za čas pohlídá sousedka a my jdeme třeba do kina. Máme toho taky dost kolem, ale každý přece potřebuje někdy vypnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
29.7.24 11:39

V manželství jsem měla společný čas nula. Děti jsme měli brzy. Takže v první řadě jeho rodiče, domácnost, zahrada, chalupa. Bývalý dojížděl do práce. Argument, nemůže doma nic dělat, já mám výhodu, já nedojiždim. Veškeré koníčky a kamarádky šly po svatbě stranou. Nepřáli si to. Do hlavy mi cpali svou filosofii, že… kamarádství neexistuje. Všechny vztahy jsou jen o nevěrách. Šťastný život je rodina a nic víc. Dovolená je nejlepší doma a dohánět resty
v uklidu. Koníčky je zabíjení času. X let jsem se podřizovala. Děti školáci, peněz nazbyt nebylo, nebylo to snadné. Život nám komplikovalo dost faktorů, stručně řečeno, co se mohlo, to se po…lalo. Dostudování, zdravotní stavy nás všech, kde se mohl vyskytnout problém, tam se vyskytl. My to snad přitahovali. Od začátku jsme měli zcela odlišné názory, byli z diametrálně opačných rodinných modelů. Přikyvovat jsem přestala po čtyřicítce. Zjistila jsem, že nemá cenu tahat ho na akce /divadlo, koncert, výlet, poznávací pobyt, akce pro lidi u nás/. Přes dvacet let jsem ho marně přesvědčovala. Začala jsem chodit sama. A zjistila, že o to už vlastně nestojím, mít ho vedle sebe. Sice se snažil, ale už mi to bylo jedno. Než být sama v manželství, to je lepší být rovnou sama. Konec manželství peklo, naschvály, vyhrožování, ale zkrátka některé vztahy je lepší opustit a není to prohra. Paradoxně moje kamarádka to měla celé manželství přesně naopak než já a rozvedla se taky. Život je nepředvídatelný. Ale člověk má umět včas poslechnout svoje pocity. Já to neudělala. Pořád jsem to v sobě umlčovala, že je všechno v pořádku, to jen že já jsem ta divná. Jak člověk cítí, že je něco v nepořádku, pak to asi tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
29.7.24 13:40

Randit v manzelstvi je podle me nesmirne dulezite. Mame hodne kontaktniho triletaka, dum, obr pozemky, podnikani, takze casu malo, ale vzdy se snazime aspon chvili pro nas dva splasit. Vetsinou je to vecere nebo kino, tak na 2 hodky, ale strasne to pomuze, procisti to vzduch a zase se nam podari na sebe lip naladit. Kdyz se podari najit treba 3-4 hodinky, vyrazime nekam spolu na kolech, to je uplne perfektni. Moc se tesim, az bude ditko jednou hlidatelne u babicky pres vikend, nevim kdy to prijde, protoze zatim pro nej spani bez mamy neexistuje, ale az to bude, vyrazime si s manzelem nekam na paradni wellnessko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
29.7.24 18:54

Nejdi narocna, a spolecny cas je hodne důležitý. Bez toho opravdu mizí ta milenecka stránka vztahu a z lidi se stavaji jen spolubydlící…
Nemusi to byt kazdy tyden, ale aspon jednou za cas, i kdyby jen nejaka nenáročná cinnost, kdyz byste byli lenoší, za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí