Společný čas ve vztahu

Anonymní
30.4.23 09:48

Společný čas ve vztahu

Zdravím, zajímalo by mě, jak to vidíte vy.
Anonym z důvodu známých.

Mám vztah, který trvá něco přes 4 roky. Zatím spolu nežijeme. Chodila jsem do školy, teď zhruba rok a půl pracuji a bydlení už řešíme. Zhruba 3 a půl roku se mnou partner chtěl trávit čas, když jsem měla volno. Sám od sebe mi napsal, ať dojedu za ním i naopak. Partner se začal věnovat cvičení a koupil si pc a hraje hry. Od nějaké doby se vidíme převážně přes víkendy a v týdnu už to není, jak to bývalo. Po práci má volno a cvičit chodí až večer. Sám od sebe se nenabídne, jestli nechci být v tu dobu s ním. Ví, že mi nevadí dojet, a před fitkem jet domů, nebo u něj počkat a přespat. Dřív nebyl problém, teď mi spíš přijde, že je to na mně. On třeba dojede na těch pár hodin a pak odjede ale to spíš, když mi bylo na prd. Ale aby se sám od sebe jen tak nabídl, abych dojela přes ten týden nebo on, to ne.
Dokážeme se domluvit, nedomítne mě, spíš mi přijde, že nejsem priorita a už to prostě není jako dřív. Když jsem mu o tom řekla, tak mu na tom nepřišlo nic divného a že bychom spolu byli málo. Kolikrát si radši zahraje před fitkem, než aby byl se mnou. On ty věci, které dělá, když mám volno ale nejsme spolu, může dělat dny, kdy v práci jsem a to mě štve. Když spolu můžeme být 3 dny v týdnu místo 2, tak jsou to ty dva dny a ten 3. si prostě najde čas na to, co může dělat ostatní dny.

Nevím, zda je to tím, že jsme spolu nějakou dobu, nebo je to prostě po čase normální. Nebo hledí na sebe a nedochází mu, že já to mám v práci jinak než on a měl by dělat kompromisy a hledět na to, že já mám míň volna.

Ve vztahu vše funguje ale já si v tom vztahu všímám každé změny a tohle je pro mě dost těžké :palec:

Budu ráda, když si odpustíte hloupé komentáře. Zajímá mě čistě, jak to vidí ostatní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
613
30.4.23 10:02

Mno stačí si s ním o tom promluvit oni prostě přemýšlí jinak ale stačí mu říct hele vadí mi když se mi sám od sebe nenabídneš jestli mám přijet atd a on si to vezme k srdci, jinak to jsou jenom zbytečné domněnky a trápení.
Jsem s manželem šestým rokem a stačí mu říct a je to jiné, taky hraje hry ale zasekne se u toho takže když nic neřeknu hledí do toho jak blb :D
Buď k němu upřímná komunikace je základním pilířem vztahu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
30.4.23 10:03
@Anonymní píše:
Anonym z důvodu známých.

Mám vztah, který trvá něco přes 4 roky. Zatím spolu nežijeme. Chodila jsem do školy, teď zhruba rok a půl pracuji a bydlení už řešíme. Zhruba 3 a půl roku se mnou partner chtěl trávit čas, když jsem měla volno. Sám od sebe mi napsal, ať dojedu za ním i naopak. Partner se začal věnovat cvičení a koupil si pc a hraje hry. Od nějaké doby se vidíme převážně přes víkendy a v týdnu už to není, jak to bývalo. Po práci má volno a cvičit chodí až večer. Sám od sebe se nenabídne, jestli nechci být v tu dobu s ním. Ví, že mi nevadí dojet, a před fitkem jet domů, nebo u něj počkat a přespat. Dřív nebyl problém, teď mi spíš přijde, že je to na mně. On třeba dojede na těch pár hodin a pak odjede ale to spíš, když mi bylo na prd. Ale aby se sám od sebe jen tak nabídl, abych dojela přes ten týden nebo on, to ne.
Dokážeme se domluvit, nedomítne mě, spíš mi přijde, že nejsem priorita a už to prostě není jako dřív. Když jsem mu o tom řekla, tak mu na tom nepřišlo nic divného a že bychom spolu byli málo. Kolikrát si radši zahraje před fitkem, než aby byl se mnou. On ty věci, které dělá, když mám volno ale nejsme spolu, může dělat dny, kdy v práci jsem a to mě štve. Když spolu můžeme být 3 dny v týdnu místo 2, tak jsou to ty dva dny a ten 3. si prostě najde čas na to, co může dělat ostatní dny.

Nevím, zda je to tím, že jsme spolu nějakou dobu, nebo je to prostě po čase normální. Nebo hledí na sebe a nedochází mu, že já to mám v práci jinak než on a měl by dělat kompromisy a hledět na to, že já mám míň volna.

Ve vztahu vše funguje ale já si v tom vztahu všímám každé změny a tohle je pro mě dost těžké :palec:

Budu ráda, když si odpustíte hloupé komentáře. Zajímá mě čistě, jak to vidí ostatní.

Ahoj. Po 4 letech už to samozřejmě není takové jako na začátku. Když už ale řešíte sestehovani, nehrotila bych to, zvlášť když vám všechno ostatní funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
30.4.23 10:44

A ty děláš ve volném čase co, když nejsi s přítelem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
30.4.23 23:25

Já mám stejný problém. Avšak už jsme to řešili tolikrát a bez výsledku, že na to pomalu začínám rezignovat. Údajně ten čas prostě nemá - práce, koníčky. Já to vidím trochu jinak. Bohužel se naše cesty v tomhle rozcházejí a těžko říct, jestli se nerozejdou kvůli tomu úplně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
1.5.23 10:40
@Anonymní píše:
Anonym z důvodu známých.

Před sestěhováním to ještě proberte, ať víš, že děláš dobře. Zase, když budete bydlet spolu, tak ti nebude vadit, že třeba hraje, bude ti stačit, že tam je. Jsme s manželem 23 let a někdy jdu i o víkendu do práce ráda a těším se na všední den až bude v práci a já si pospím třeba do 12 :mrgreen:, abych měla ten čas pro sebe a naopak. Když jsme byli doma půr roku přes covid, tak jsem měla už ponorku.-) Každopádně, když jsme spolu doma, tak si taky každý dělá krom společných chvil i ty ostatní věci. ne zrovna hry, ale já si dělám anglinu na PC a jiné věci, mažel zas věci do práce. Do fitka třeba chodíme i spolu i bez sebe. Když spolu nebydlíte, tak vnímáš to, že se kvůli fitku neuvidíte, když spolu budete bydlet, tak ho uvidíš pak. Já třeba chodím cvičit raději ráno, manžel večer a oba si to prostě přejeme. I za tu cenu, že přijde domů, nají se a zmizí cvičit. Chápu, že je to důležité stejně jako pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí