Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtela bych se zeptat na vase zkosenosti s mmt 10. delala jsem si ho v patek a mela dve silne tluste carky ale zacala pak spinit. Spinim malinko porad a test jsem si pro jistotu delala znovu, opet dve silne carky. Tak ted nevim jsem tehotna nebo ne. Slysela jsem ze tyhle citlivejsi testy nekdy ukazuji falesne tehu ale to pak asi ty carky nejsou tak silne ja opravdu nevim… ![]()
a v jakém termínu sis test dělala? až po termínu očekávané menstruace? já u obou čekala tak týden po termínu menstruace a pak si dělala teprve testy a vždy byly // a dál jsem to neřešila
jinak pokud jde o špinění, tak některé to mají celý první trimestr a vše je OK. mám i známou, která brala antikoncepci, menstruovala a zjistila, že je těhotná až v 5 měsíci ![]()
asi bych si na tvém místě zavolala v pondělí na gyndu a domluvila se tam jak dál…
tak to bych spíš brala, že jsi těhotná a prostě špiníš. uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál. určitě si zavolej k doktorovi a objednej se na ultrazvuk. špinění bývá na začátku hodně časté. kdyby to ale intenzivnilo a nebo byla krev jasná, tak určitě k doktorovi hned. držím palce ať je vše OK!
nozu píše:
tak to bych spíš brala, že jsi těhotná a prostě špiníš. uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál. určitě si zavolej k doktorovi a objednej se na ultrazvuk. špinění bývá na začátku hodně časté. kdyby to ale intenzivnilo a nebo byla krev jasná, tak určitě k doktorovi hned. držím palce ať je vše OK!
pesna tak souhlasim
ještě mi to nedá… víš, já třeba když jsem takhle špinila, tak se pak na UTZ neukazovala srdeční akce a nakonec zárodek sám odešel… to se také stává. možná je lepší se dopředu s chladnou hlavou připravovat na různé varianty… ale opravdu znám strašnou spoustu případů, ve kterých bylo vše v naprostém pořádku. držím palce ![]()
tohle jsem měla já na testu byly dvě silné čárky a špinila jsem… po tydnu jsem si udělala nový test a bylo to stejné… tak jsem se obědnala k doktorce a ta mi řekla že jsem těhotna… a teď už jsem skoro v 25tt tak mám radost… ale radši to nepodceňuj a dojdi si k doktorovi…
Já si teď u druhého těhu dělala mamatest10, když jsem měla dva dny spoždění a byla slabá čárka, každým dnem sílila, ale až pomalu po 10 dnech byla ,,dálnice".Slyšela jsem, že špinění v prvním trimestru může být normální.Pokud to není jasná krev a není jí hodně, tak bych počkala.Doktor teď na UTZ nic stejně neuvidí.Je brzo.Hodně štěstí.
Ahoj!Mamatest je rozhodně jeden z nejlepších a hlavně nejspolehlivějších těhu-testů
!!!A určitě jsi těhotná - GRATULUJU
!Špinění je opravdu někdy součástí počátku těhotenství!Znám spoustu holek co špinily třeba až do 4.měsíce!!!Ale k Dr. šupej,dá ti na to prášky,aby se mimi udrželo!!!Přeju krásné klidné těhu - jako mám já
!!! ![]()
jojo radši k doktoru zajdi jestli jseš těhu, tak je důležitý brát kyselinu listovou to je pro vývoj plodu to nejdůležitější…
moc vam vsem dekuji za odpovedi, zitra pujdu urcite k dr. radovat se zatim prilis nechci az co mi povi pan doktor ale doufam…
uvidíš, že to bude OK. já jsem spíš od přírody v tomto pesimista a radši čekám to horší. člověk pak je pouze příjemně překvapen. hodně štěstí!
já na mamatest 10 nedám dopustit. řekla bych že patří k nejlepším ![]()
jinak jak už holky psaly,tak špinění na začátku je normální…
vesper píše:
já na mamatest 10 nedám dopustit. řekla bych že patří k nejlepšímjinak jak už holky psaly,tak špinění na začátku je normální…
jo taky bych řekla… já ho mněla až skoro do 3 měsíců těhu